Nexus One'da Sorunlar Bitmiyor

Bu konuyu okuyanlar

alabula

Müdavim
Katılım
9 Mart 2008
Mesajlar
3,814
Reaksiyon puanı
40
Puanları
0
Android konusunda kapsamlı araştırmalar yapan bir grup hacker son derece ilginç bir iddia ortaya attı.

Her işi ciddi ses getiren Google'ın kendi markasını taşıyan cep telefonunu tasarlaması da çok konuşulmuştu. HTC tarafından üretilen bu cihaz, güçlü donanımına karşın beklenen ilgiyi hâlâ görebilmiş değil. Donanımsal anlamda küçük sorunları da olduğu iddia edilen cihaz, hackerların da gözdesi olmuş durumda. Sıra dışı işler ile gündeme gelen Nexus One'ın bu kez karşılaştığı iddia ise biraz can sıkıcı.

nexus_one_piksel_haber11269538342.jpg


Motorola'nın Androidli amiral gemisi Droid ile kıyaslanan Nexus One'ın, ekran çözünürlüğü anlamında ciddi bir hayal kırıklığına sebep olduğu görülüyor. Her iki cihaz da 3.7 inçlik ekrana ve 480 x 800 piksel çözünürlüğe sahip. Detaylara inildiğinde Droid'in gözle görülür bir netlik farkı yarattığı, Nexus One'ın ise daha blur bir görüntü sunduğu gözleniyor. Buradan hareketle yola çıkan Luke Hutchison isimli bir araştırmacı, Nexus One'ın etkin çözünürlüğünün iddia edildiği gibi 480 x 854 piksel değil 392 x 653 piksel olduğunu ifade ediyor.
Nexus One kullanıcılarının ekran kalitesinden memnun olmadıkları zaten biliniyordu. Bakalım yetkili ağızlardan ilerleyen zaman diliminde bu konuda somut bir açıklama gelecek mi?...

:: Nexus One hayal kırıklığı mı? Forumda tartışalım...

Yazan: Ahmet Gözütok
SDN - http://shiftdelete.net
 
Üst