Nexus One İçin Ekstra Güç

Bu konuyu okuyanlar

alabula

Müdavim
Katılım
9 Mart 2008
Mesajlar
3,814
Reaksiyon puanı
40
Puanları
0
Akıllı telefonların en önemli problemi şarj sorunudur. Bugüne kadar bu sorun kapasitesi artırılmış piller ile çözmeye çalışıldı. Nexus One için geliştirilen bu pil sınırları zorluyor.

Her akıllı telefon için olduğu gibi Nexus One için de şarj konusu çok ciddi bir sorun. 1400 mAh pil ile donatılan cihaz, bu duruma karşın etkin bir kullanımda bir günü zor tamamlayabiliyor. Donanımsal anlamda her geçen gün bir adım daha ileri giden akıllı telefonlara karşın pil teknolojisinin aynı ivmeyi yakalayamamış olması bu duruma sebep olan en önemli gerekçe olarak öne sürülebilir.

seidio_haber11269968809.jpg


Seidio isimli bir üretici Nexus One'a özel bir batarya geliştirmiş. 3200 mAh kapasiteli bu batarya, cihazın 1400 mAh'lik Orijinal pili düşünüldüğünde, ciddi bir performans artışı sağlayacağı kesin. Elbette ki böylesine güçlü bir bataryanın bir takım dezavantajları da yok değil. Öncelikle cihazın ince tasarımından taviz vermeniz gerekiyor. Zira bu batarya Orijinal Nexus One pilinden neredeyse iki kat daha kalın. Bu nedenle özel bir arka kapak ile birlikte geliyor. Bu da ciddi bir kalınlık ve tasarımda epey bir değişim anlamına geliyor. Yüksek performanslı bu pilin Avrupa satış fiyatı ise 70 dolar olarak belirlenmiş.

:: Akıllı telefon tercihlerinizde tasarım mı daha önemli yoksa pil performansı mı?

Yazan: Ahmet Gözütok
SDN - http://shiftdelete.net
*
 

partner34

Öğrenci
Katılım
23 Nisan 2009
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
eğer siz buna çözüm diyorsanız benin daha iyi bi çözümüm var araba aküsü takalım bi ay kullanalım kalın pil yaparak süreyi uzatmanın nesi yenilik anlayamadım doğrusu.
 

asilsif

Öğrenci
Katılım
2 Kasım 2009
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Editöre katılıyorum. Kalınlık önemli değil önemli olan performans ve işlevsellik :)
 
Üst