nasıl anasayfamızda son resimler yada paylaşımlar gözüküyor

Bu konuyu okuyanlar

koruyucu9292

Öğrenci
Katılım
24 Nisan 2016
Mesajlar
12
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
31
arkadaşlar yeni başladım androide programlamada deneyimim yok kafama bu takıldı merakıp gitmiyor doğru sözcüklerle arama yapmadığımdan belkide bi sonuç bulamıyorum sorum şu mesela instagrama girdiğimizde takip ettiklerimizin paylaştıkları nasıl bizim anasayfamıza geliyor yada facebookta ve sınırsız şekilde geliyor yani aşağılara doğru indikçe geliyor program sürekli tablo gibi bi çerçeve oluşturup bunun içine son paylaşılan resmi mi çekiyor nedir mantığı bi kafama oturtamadım
 

mirinkirin

Doçent
Katılım
4 Temmuz 2016
Mesajlar
708
Reaksiyon puanı
358
Puanları
63
Instagram kullanmıyorum ama genelde mantık aynıdır, şimdi twittera girip anasayfadaki twitlere baktım.
Bahsettiğiniz web sitesi ise bir htmlde div sınıfı oluşturulmuş, bütün yazılar(insta için resimler) veritabanından çekilip js ile bu divin içine gömülüyor, nasıl görüntüleneceğini css kendisi hâllediyor zaten aynı sınıfa sahip bütün divleri kendisi ayarlıyor.
Programdan bahsediyorsanız sanırım dinamik olarak sayfa aşağı çekildikçe imageview nesnesinin içine gömülüyordur karşıdan çekilen fotoğraflar, ben olsam öyle yapardım yâni.
Mantık her plâtformda aynıdır zaten, sadece araçlar ve kodlar değişir.
Eğer benzer bir program yazmak istiyorsanız size tavsiyem önce telefondaki resimlere nasıl erişeceğinizi bulun, ardından dinamik android programlamayı öğrenin(dinamik olarak butonlar oluşturmakla başlayabilirsiniz, sonra imageviewe geçin), sonra kaydırma işlemini nasıl yaptıklarını öğrenin ve kayan bir program yazın. Ardından dinamik olarak kaydıkça buton gelen bir program yazın, dinamik olacak unutmayın buton sayısı belirsiz ve sürekli artacak. En son resimlere erişip kaydıkça gelen yerel bir insta taklidi yapabilirsiniz. İnstanın aynısı olacak tek farkı insta resimleri sunucudan çekiyor.
 
Üst