Münazara ''Para Her Kapıyı Açar mı Açmaz mı''

Para her kapıyı açar mı açmaz mı konusunu hangi grup daha iyi savundu?

  • Para her kapıyı açar diyenler daha iyi savunmuş

    Kullanılan: 31 44.9%
  • Para her kapıyı açmaz diyenler daha iyi savunmuş

    Kullanılan: 19 27.5%
  • Ben yorum yaptım sonuçları görmek için bu seçeneği işaretliyorum

    Kullanılan: 19 27.5%

  • Kullanılan toplam oy
    69

Bu konuyu okuyanlar

N

nvdfhnvde

SDN Okuru
Para her kapıyı açar benim konum. Bu yüzden bana yardımcı olur musunuz.
 

hakan nas

Öğrenci
Katılım
14 Ocak 2017
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
2
Puanları
3
Yaş
24
Peki para CENNETİN kapısını açabilirmi
 
Katılım
2 Haziran 2014
Mesajlar
4,764
Reaksiyon puanı
2,554
Puanları
113
Yaş
123
Para her kapıyı açar para özü sağlam kişiyi bozmaz özü bozuk olanı bozar.
Sırf para olmadığı için yapmak istediğim hiçbirşeyi yapamadığım gibi yapmak istemediğim herşeyi de yapmak zorunda kalıyorum.
Kısacası para yokken zaten saadet yok olsun yine saadet olmasın razıyım hiç olmasa görmüş olurum içim rahat olur.
 

ConfickerBelasi

Müdavim
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,870
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,121
Puanları
113
para her kapıyı açmaz şifreli ise kalırsın kapıda.
 

yucesezar

Müdavim
Cezalı
Katılım
28 Haziran 2015
Mesajlar
3,403
Reaksiyon puanı
557
Puanları
113
Yaş
26
Para her kapıyı açar arkadaşlar.
 

Bonaparte

Öğrenci
Katılım
14 Şubat 2017
Mesajlar
13
Reaksiyon puanı
3
Puanları
3
Yaş
28
Hayalperest bir idealist olmaya gerek yok. Para bu dünyada her kapıyı açmasa da çoğu kapıyı açar. Asla olmaz, yapamam, bende emir kuluyum, süresi geçti gibi kapalı kapıları çok rahat bir şekilde açar para. Lakin hayatta en önemli şey sağlık. Eğer ki bir insanın sağlığı iyi değilse, isterse dünyanın en zengini olsun. Sağlık olmadan para neye yarar ?
 

HÜDHÜD

Müdavim
Katılım
5 Mayıs 2017
Mesajlar
10,093
Reaksiyon puanı
6,555
Puanları
113
hayat sadece para üzerine kurulu olsaydı her kapıyı açardı fakat öyle değil işte !... para sadece bir değişim aracıdır. o zaman zenginlik diyelim. zengin bir insan her istediğini yapabilir mi ? şöyle düşünelim; istediği şan ve şöhreti para ile sağlayabilir mi? belki sağlar. peki istediği bilgiye sahip olabilir mi? ekseriyetle mümkün değil, çünkü bilgi sahibi çalışmakla olunur, ancak belge sahibi olunabilinir para, pul ile... sağlık sahibi olabilir mi? her zaman değil, tıbbın para pul karşılığında çaresiz kaldığı o kadar çok hastalık var ki... huzur verir mi? çoğunluk verir der ama yukarıda saydığım herhangi bir sebepten muzdarip olunduğunda huzur para pul ile mümkün değil.

GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN KAPILAR AÇILSA VE ÜZERİMİZE KAPANSA NE OLACAK? BU SEFER DE PENCERELERİ Mİ ZORLAYACAĞIZ...?
 

HÜDHÜD

Müdavim
Katılım
5 Mayıs 2017
Mesajlar
10,093
Reaksiyon puanı
6,555
Puanları
113
paradan çok "ilim" her kapıyı açsa açar :)
 

_X_

Müdavim
Katılım
22 Ağustos 2013
Mesajlar
3,017
Reaksiyon puanı
1,544
Puanları
113
Konunun tazelenmesi güzel.

Para bir araçtır.
Açabildiği maddi ve manevi kapılar olduğu gibi açamadıklarıda malumdur.
 

Xxxbiri

Öğrenci
Katılım
25 Mart 2018
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba ben 7.sınıfa gidiyorum.Münazara konumuz para her kapıyı açmaz ve ben buna inanıyorum.Ayrıca bizim konumuzun daha doğru ve ispatlanması kolay olduğunu düşünüyorum çünkü bu konuda çok örnek verebilirim ama şunu söyleyim bu konuda basit bir örnek versem bile biz kazanabiliriz çünkü konumuz PARA HER KAPIYI AÇMAZ eğer bir örnek bile versek ve doğru olsa demekki para her kapıyı açmıyormuş bunu açmıyo mesela diyip kazanabiliriz.Çünkü biz para hiçbir konuyu açmaz demiyoruz,para HER kapıyı açmaz diyoruz...
 
Katılım
2 Haziran 2014
Mesajlar
4,764
Reaksiyon puanı
2,554
Puanları
113
Yaş
123
Para her kapıyı açmaz sözü benim gibi fakirlere söylenen züğürt tesellisi sözünden başka bişey değildir.Para kapıların %99.99999999 unu açar geri kalan o ufak ihtimalde milyarda bir görülen hastalık durumudur.Bu kadar düşük ihtimale göre yorum yapacak kafadaysanız da gidin sayısal loto falan oynayın oda öyle zor ihtimal belki tutar.Para arkadaşlık da getirir kariyer de getirir kendini de geliştirmene yardımcı olur huzur da getirir aşk da getirir mutluluk da hatta milyarda bir görülen hastalık hariç tüm hastalıkların şifasını bile.
 

root61

Müdavim
Katılım
22 Şubat 2016
Mesajlar
1,243
Reaksiyon puanı
459
Puanları
83
Geçen yıl Ağustos ayında kanserden BABAMI kaybettim. Mayıs dan beri MASLAK ta adını vermeyeceğim hastane de tedavi gördü. Kanser son evreydi. Her ne kadar doktorumuz eve götürün dese eve dört defa da götürsekte hep hastanedeydik. Ramazan Bayramına iki gün kala eve çıkarıp arefe günü tekrar aynı hastane yolunu tuttuk.Evet bayram da hastanedeydik.
Uzun süre yatılı kalan hastaların sırtında yara çıkmaması için havalı yastık kullanılır ,her gün çarşaflar değişilir, hasta bir kaç saatte sağa sola çevrilir bunlara ek gereken ne varsa hepsini talep ettik. Enfeksiyon kapmaması için ne gerekiyorsa. Lakin her gün 1000 dolar yazsa da hep " biz takip etmek " zorunda kaldık.
Son döneminde acısını hafifletmek için her şeyi uygulasakta " uygulama" da tasvip edilmesi imkansız yanlış ları türlü gördük.
Belki bürokrat , fabrikatör yakını olsaydık farklı olur muydu bilmiyorum.
Velhasılkelam BABAM'a paranın ona fayda edebileceği herşeyi yapmaya çalıştık ama ecel Allahü Tealanın takdiri ne bir saat geri ne de ileri oynatmaya gücü yetmedi " para " nın. Tedbire,sebeplere sarıldık tevekkül ettik ama " kalbimizi " sebeplere tedbire bağlamadık. Rabbim böyle takdir etti. Eğer ALLAH bir hayr dileyecekse para,makam,dost,bürokrasi adına ne dersen de olacaksa olur ne takdir edilmişse o olur. Para her kapıyı açar mı evet para her kapıyı açabilir. Hayrın da Şerrin de . İmamı Rabbani Hazretlerinin mektubatta bir sözü var. " Ne iyiliği dost elinden ne de kötülüğü düşmandan bil, Tüm işlerini ALLAH'a ısmarla herşeyi yüce MEVLA dan bil. Hepsi imtihan.
 

Noone

Öğrenci
Katılım
22 Ocak 2018
Mesajlar
40
Reaksiyon puanı
12
Puanları
8
Yaş
33
Para her kapıyı açar. Aşk, mutluluk, sağlık, kariyer, arkadaşlık her şeyi getirir. Paranın aşk getirmesi olayını direkt paran varan diye seninle beraber oluyor gibi düzmantıkla değil de geniş çapta ele alırsak; Şimdi paran varsa eğer iyi eğitim alırsın, kendini geliştirirsin, gezersin, öğrenirsin, kendine iyi bakarsın dolayısıyla kendini geliştirirsin. her açıdan kendini geliştirmiş insana da hayranlık duymak, aşık olmak kuvvetle muhtemeldir. He boş insanlarla sırf parası var diye birliktelik yaşayanlar yok mu? o da var. Fakat o boş insan, parayı kullanmayı bilmemiş diye paranın suçu ne :D Mutluluk da getirir çünkü para sana eğitimle beraber iyi bir kariyer getireceği için iş bulma stresin olmayacak, iş stresin olmayacak kendini daha çok görmeye, okumaya, öğrenmeye verebileceksin. Boş zamanında evde oturup kendini daraltacağına gezip, eğlenip kafanı boşaltabileceksin. Sağlık konusuna gelince olabildiğince en iyi sağlık hizmetini alacağın için ciddi hastalıkların erken teşhis olacak, ihmal en düşük seviyede olacak. İbrahim Tatlısesin yerinde normal bir vatandaş olsaydı sizce kurtulur muydu? sorusunu sorduğunuzda zaten her şey ortada.
 
Üst