Monitör bir geliyi bi gidiyi..

Bu konuyu okuyanlar

uma350

Müdavim
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
4,411
Reaksiyon puanı
70
Puanları
0
:) İşin esprisi bi yana masaüstü bilgisayarımın INCA monitörü bu aralar biraz anormal durumda.Öyleki kasanın güç düğmesine basıp bilgisayarı çalıştırdığımda ekranda tık yok.. Bu durum bazı zamanlar olmuyor.Yani bazen bilgisayarı açtığımda sıkıntı olmadan ekran geliyor ama gelmeme durumu çok sık olmaya başladı bu aralar.Neden olabilir dostlar bir fikri olan var mı ? ha bir de şu olay gözüme çarptı LCD nin ışığı yanıp yanıp sönüyor.Her zamankinden farklı bir şekilde..Evet neler yapılabilir dostlar çözüm için önerileri alabilir miyiz ?? :flowers:
 

EsPriTüeL

Asistan
Katılım
1 Haziran 2012
Mesajlar
495
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Sorun bana pekte monitörmüş gibi gelmedi.
Bence ekran kartındada bir problem olabilir. Farklı bir bilgisayarda dene bakalım monitörünü. Ekran kartınıda bir slottan sök tekrar tak. Belki gevşemiş olabilir. Onboard ise yapacak bişey yok tabi.
 

uma350

Müdavim
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
4,411
Reaksiyon puanı
70
Puanları
0
Monitörün bağlantısını kestim kasadan laptopa bağladım.İlk seferde sonuç başarısız..LCD ye görüntü gelmedi.
Normalde eğer LCD ye bir veri gitmezse, LCD kendini ekranda gösterdiği bir mesajın ardından bekleme durumunu alıyor.Ancak şu durumda sürekli olarak ekranda mesaj görüntülenip ekran kararıyor.Yani aslında herhangi bir bağlantısı olmamasına rağmen (kasaya, laptopa vs..) kısır bir döngünün içindeymiş gibi mesaj tekrarlayıp duruyor.Ancak.. nasıl olduysa bilmem birkaç defalık denemenin ardından LCD kendine geldi ve şuan kasaya bağlı bir şekilde düzgün çalışıyor.Sonrasında bu sefer mavi ekran hatası aldım.O konuyuda format atarak düzelttik.Sonuç olarak şuan için problemimiz kalmadı dostlar.Öneriler için sağolun.. :)
 

berkaysavci

Life is a game - no strings attached dating is its
Katılım
12 Ocak 2013
Mesajlar
205
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
Monitörün arkasındaki kabloda veya bilgisayara bağlı olduğu yerde ya oynaklık yada temazsızlık vardır.
 

Son mesajlar

Üst