Meslek Lisesinden Üniversite Kazanmak Çok Mu Zor?

Bu konuyu okuyanlar

Narrator

Asistan
Katılım
6 Aralık 2017
Mesajlar
328
Reaksiyon puanı
72
Puanları
28
Yaş
24
Merhaba arkadaşlar, okul hayatım boyunca ortaokul ilkokul da dahil olmak üzere hiç çalışmadım temelim 0. Ortaokul'da teşekkür bile alamadım. Meslek lisesinde 9'da kaldım şuan 11'e gidiyorum Bilişim ATL bölümünde okuyorum. 1.5 sene sonra yks sınavım var fakat temelim 0 olduğu için hem de meslek liseli olduğum için barajı bile geçemeyeceğimin farkındayım. Kendim evde çalışmak istiyorum ama herkes dershanesiz bunun mümkün olmadığını söylüyor psikolojik olarak da çöküntüdeyim. İntiharı bile düşünüyorum uzun süredir. Abim ve ablam düz lise çıkışlı olmalarına rağmen YTÜ ve İÜ'ni kazandı onlara aşırı imreniyorum ama bende o ışık yok ne yapsam bilemiyorum çok kötü durumdayım yardım edin.
 

alcasar

Asistan
Katılım
10 Ocak 2010
Mesajlar
194
Reaksiyon puanı
51
Puanları
28
İster meslek lisesi olsun, ister fen lisesi ya da anadolu lisesi olsun bir kere okullar sınava doğru dürüst hazırlamıyo bunu bil. Haa ama şu bakımdan avantajları var onlar bu dersleri yüzeysel de olsa okulda görüyolar. Dershanenin önemi şudur. Sadece konuları öğrenmezsin orda test ve zamana karşı yarış içinde hazırlık vardır. Ama bazı derslerden anlamıyorsan işte o dersler için özel ders almanda gerekebilir buda ayrı maliyet demek. Bu çok zorlu bi yarış. Bizim zamanımızda da böyleydi sonrada böyle olacak gibi görünüyo. Bende düz lise mezunu olarak üniversiteyi kazandım.
 

bsenturk

Öğrenci
Katılım
6 Temmuz 2015
Mesajlar
24
Reaksiyon puanı
4
Puanları
3
Evde çalışarak düzgün 4 yıllık fakülte kazanmak zor olabilir ama, iyi bir 2 yıllık meslek yüksekokulu kazanabilirsin. Meslek yüksekokulundan mezun olunca DGS ,yani Dikey Geçiş Sınavına Girerek 4 Yıllık fakülteye geçiş yapabilirsin.
DGS de sadece Türkçe ve matematik olduğu için başarılı olmak daha kolay.

Örneğin ben 2 yıllık elektronik ve otomasyon bölümünü bitirdikten sonra DGS sınavı ile Gazi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğini kazandım.

Eğer bilgisayar merakın varsa 2 yıllık bilgisayar programlama okuyup daha sonra DGS ile Bilgisayar Mühendisliğini rahatlıkla kazanabilirsin.
Yeter ki kendine güven ve bundan sonra biraz daha düzenli çalış.
 

atik posta

Asistan
Katılım
21 Ekim 2017
Mesajlar
164
Reaksiyon puanı
54
Puanları
28
Yaş
37
Ben de düz liseyi bitirdikten sonra birkaç sertifika alıp kpss çalışıp memur oldum. Üniversiteyi aöfden bitirdim. Bence meslek fln uğraşıma. Lise biter bitmez kpss çalış. Hatta lise sonda çalışmaya başla. Meslek lisesine gitmekte ısrar ediyorsan lise bittikten sonra 2 yıllık önlisansı okuyup mat ve türkçe ağırlıklı kpss çalış. 88-90 puan alırsan atanma ihtimalin çok yüksek. yeter ki okuduğun bölüm, alım yapılabilen bölüm olsun. Bilgisayar türü bölümler genelde alım yapılıyor olsa gerek. Şu da var. Sağlşık alanı olarak ortaokul puanın yetiyorsa mesleki ve teknik anadolu lisesi, puanın yetmiyorsa özel sağlık lisesi de okuyabilirsin. Sonunda yine kpss var; ama çok rahat ve geliri iyi olan bir işin olur. Sağlık memurluğu ya da tıbbi sekreterlik tavsiye ederim. Hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı bunlara ortaokul puanın yetiyorsa hiç önermem. Devletin mesleki ve anadolu sağlık lisesi (MTAL) tutmuyorsa, özel sağlık lisesine gitmek gerekir. O da masraflı; ama atanıp işe girersen maaşın iyi olur.
 

AlicmAtalar

Asistan
Katılım
10 Kasım 2017
Mesajlar
215
Reaksiyon puanı
104
Puanları
43
Değil kardeşim senin hedeflerin olursa istersen açıktan bile kazanırsın.
 

Mtn S

Onursal Üye
Emektar
Katılım
16 Ocak 2017
Mesajlar
23,339
Reaksiyon puanı
15,336
Puanları
113
Evet zor çalışmazsan derslere ve sınavlara imkansız
 

Karayelasico

Öğrenci
Katılım
7 Aralık 2017
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
25
bilgisayar müh. kazanmış olup 2016 meslek lise (teknik) mezunu biri olarak söyleyebilirim ki. ilkokul ortaokul temelin sıfırmış. teşekkür bile almaya irade gösterememişsin hiç. İyi bir bölüm kazanamayabilirsin. Şimdiden çalışmaya başla. 12 bittikten sonrada hemen üni li olucam diye tutturma, otur 1 sene daha çalış. Dershaneyle felan kazanılmıyor. İş kendinde bitiyor. Dershane veya özel derse gitmedim. Kendim oturdum internette ki hocalarla onları izleyerek calistim. LYS Matematik netim 39.5 du. 1 Sene mezuna kalmıstım tabi ilk sene bu kadar olmadı ilk sene 14 dü. Umarım sende kazanabilirsin ama bende temel vardı dostum. Yanlis tercih sonucu meslege yerlestirilmistim... Otur ve benden daha fazla çalış.
 

Son mesajlar

Üst