Mehmet Ali Şahin Ve Zuhal Fırat Evleniyor!

Bu konuyu okuyanlar

bilicimustafa12

Müdavim
Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
Üç yıl önce eşini kaybeden TBMM eski Başkanı, Adalet ve Devlet eski Bakanı, AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin yeniden dünyaevine girecek. Dört çocuk babası olan Mehmet Ali Şahin, AK Parti Genel Merkezi'nde sekreter olarak görev yapan Zuhal Fırat ile önceki gün aile arasında bir törenle nişanlandı. Şahin, Siyasi İşler Başkanı olarak Genel Merkez'de Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı dönemde Zuhal Fırat da sekreteri olarak çalıştı. Şahin görevden ayrılınca bir dönem Hayati Yazıcı'yla çalışan Fırat, daha sonra da partinin Medya Tanıtım Başkanlığı'nda görev yaptı. Fırat, partiden ayrıldı, tüm sosyal medya hesaplarını da kapattı. Peki, Zuhal Fırat kimdir? Mehmet Ali Şahin kimdir?

cropped_content_mehmet-ali-sahin-yeniden-evleniyor_CIaJJtEwtHN2x4z.jpg


AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Zuhal Fırat ile dünyaevine giriyor. 67 yaşındaki Mehmet Ali Şahin bir dönem Adalet Bakanı görevini üstlendi. Dört çocuk babası olan Şahin ile 39 yaşındaki Zuhal Fırat önceki gün aile arasında yapılan bir törenle nişanlandı. Mehmet Ali Şahin, Siyasi İşler Başkanı olarak Genel Merkez'de Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı dönemde Zuhal Fırat da sekteriydi. Şahin görevden ayrılınca bir dönem Hayati Yazıcı'yla çalışan Fırat, daha sonra da partinin Medya Tanıtım Başkanlığı'nda görev yaptı. Fırat, partiden ayrıldı, tüm sosyal medya hesaplarını da kapattı. Peki, Zuhal Fırat kimdir? Mehmet Ali Şahin kimdir?
content_tbmm-eski-baskani-sahin-sekreteri-zuhal-firatla-evleniyor_87b8g0051SPc71v.jpg


TBMM eski Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, yarın Ankara'da bir otelin salonunda gerçekleşecek nikah töreni ile yeniden dünya evine girecek.

28 Kasım'da 2014'te tedavi gördüğü hastanede ilk eşi Saniye Şahin'i kaybeden Mehmet Ali Şahin, 3 yıl aradan sonra hayatını 39 yaşındaki Zuhal Fırat ile birleştirme kararı aldı.

4 çocuk babası olan Mehmet Ali Şahin, AK Parti Genel Merkezi'nde Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı yaptığı dönemde 3 yıl boyunca sekreterliğini yapan 39 yaşındaki Zuhal Fırat'la 15 gün önce aile arasında bir törenle nişanlanmıştı.

13 Ekim Cuma günü (yarın) Ankara'da bir otelin salonunda düzenlenecek nikah törenine başta Cumhurbaşkanı ve AK parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar, Genel Başkan Yardımcıları ve aile yakınları ile Ankara siyasetinin ve bürokrasinin önde gelen üst düzey isimleri davet edildi.


AK Parti iktidarı dönemlerinde, Devlet Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı, Adalet Bakanlığı ve TBMM Başkanlığı görevlerinde bulunan Şahin, son olarak AK parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuş ve halan 26. Dönem AK Parti Karabük Milletvekilliği görevini yapmakta.

271120162134019612746.jpg


MEHMET ALİ ŞAHİN KİMDİR?
Mehmet Ali Şahin, 16 Eylül 1950 tarihinde Karabük'ün Ovacık ilçesine bağlı Ekincik Köyü'nde doğdu. İlkokulu doğduğu köyde okuyan Şahin, lise eğitimini de İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olarak tamamlayan Şahin, 1983 yılına kadar serbest avukat olarak çalıştı.

Serbest avukatlık mesleğini sürdürdüğü esnada siyasete adım atan Mehmet Ali Şahin, bir süre boyunca Refah Partisi Eminönü İlçe Başkanlığı görevini yaptı. 1989 yılındaki yerel seçimlerde Refah Partisi'nden Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı oldu ancak seçimi kazanamadı. 1994 yılındaki yerel seçimlerde ise Fatih Belediye Başkanı olarak seçildi ancak oy pusulalarındaki baskı hatası nedeniyle seçimler iptal edildi.

Tekrarlanan 1994 yerel seçimlerinde Fatih Belediye Başkan Adayı Sadettin Tantan'a karşı kaybetti. 1 yıl sonra 1995 genel seçimlerinde Refah Partisi İstanbul Milletvekili olarak meclise girdi.

Partinin kapatılmasının ardından Fazilet Partisi'ne katılan Şahin, 1999 genel seçimlerinde İstanbul Milletvekili olarak mecliste yer aldı. 2001 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)'nin kurucu üyeleri arasında yer aldı.

2002 yılında gerçekleştirilen Türkiye genel seçimlerinde AK Parti İstanbul Milletvekili olarak meclise giren Şahin, Abdullah Gül'ün başbakanlık görevinden istifa etmesinin ardından Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan 59. Türkiye Hükûmetinde Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet bakanı olarak yer aldı.

2007 yılındaki Türkiye genel seçimlerinde meclise yeniden girdi ve 60. Türkiye Hükümeti'nde Adalet Bakanı olarak göreve geldi ve 5 Ağustos 2009 tarihinde TBMM Başkanı olarak seçildi. 2 yıl boyunca TBMM Başkanlığı görevini yapan Şahin, 24. Dönem Karabük Milletvekili olarak yeniden meclise girdi.

2012-2014 yılları arasında Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekilliği görevinin yanı sıra Adalet Komisyonu Üyeliği'nde de bulundu. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar meclise girdi.

zuhal_fArat_1.jpg


ZUHAL FIRAT KİMDİR?
Dört çocuk babası 67 yaşındaki Şahin, AK Parti Genel Merkezi'nde sekreter olarak görev yapan Zuhal Fırat'la 39 yaşında. Şahin, Siyasi İşler Başkanı olarak Genel Merkez'de Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı dönemde Zuhal Fırat da sekreteri olarak çalıştı. Mehmet Ali Şahin ve Zuhal Fırat arasında tam 28 yaş farkı bulunuyor.

MEDYA TANITIM BAŞKANI GÖREVİNİ YAPTI
Şahin görevden ayrılınca bir dönem Hayati Yazıcı'yla çalışan Fırat, daha sonra da partinin Medya Tanıtım Başkanlığı'nda görev yaptı. Fırat, partiden ayrıldı, tüm sosyal medya hesaplarını da kapattı.


Zuhal Fırat kimdir / Mehmet Ali Şahin'nin ve Zuhal Fırat evleniyor / Mehmet Ali Şahin kimdir?
 
Üst