Lütfen büyük harfle yazmayın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kenji
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kenji

Asistan
Reaksiyon puanı
1
kaç yıldır internet kullanırım ama bu internet aleminde en uyuz olduğum kural budur herkes muhakkak bir kere bu sebeble herhangi bir internet sitesinde uyarılmıştır .
(büyük harfle yazmayın) hakaret veya bağırarak konuşma vs... anlamına geliyormuş

bu kuralı kim koymuş nezaman koymuş ve kuralı koyan kaç kişi imiş merak etmişimdir. bu sanal alemde özellikle yorum ve forumlarda millet hertürlü iyi veya kötü birşeyler yazar hakaretlerden küfürlerden yağlama yıkama ya kadar forum ve blog sitelerinin bir kısmında hertürlü korsan kaçak yazılım yayınlanır modlar editörler ses çıkarmaz ama birisi büyük harfle yazmaya görsün..

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Neyse kardeş ilk mesajdan bu kadar sinirlenme :) Sende tavrını koy hep küçük yaz :lol:

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Bunun içinmi üye oldun acaba.:)

Handikap

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Keşke başlığın ilk harfini büyük yazsaydın...:flowers:

Metnin tamamını büyük harfle yazmak, ancak yıllar öncesinin iletişim biçimi olan telgrafa özgüdür.Yazılar, makaleler ve mektuplar, tümüyle büyük harf kullanarak yazılmaz.Diğer yandan, 1990'lar sonrasında doğan ve gelişen "Internet Etiği"ne göre, büyük harf kullanmak "bağırmak" anlamına gelir ve hoş karşılanmaz.Dolayısıyla, mesaj konu satırları tümüyle büyük harfler kullanılarak yazılmamalıdır.

Gönderdiği şirket içi e-postalarda arkadaşlarına büyük harflerle hitap ederek “bağırdığı” gerekçesiyle işten atılan muhasebeci, şirketten tazminat almaya hak kazandı.

Vicki Walker, Yeni Zelanda’da bir sağlık şirketinde çalıştığı sırada iş arkadaşlarına attığı e-postaları büyük harflerle yazdığı için 2007’de işten atılmıştı.Başvurduğu mahkemenin haksız yere kovulduğu kararına vardığı Walker’a eski şirketi 7 bin pound (17 bin TL) tazminat ödedi.

:)

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
İnternet aleminin de bazı kuralları bazı adetleri bazı etik ve moral değerleri vardır...
Büyük harflerle yazmak bağırmak anlamına gelir...
Kırmızı font ile yazmak Tehdit anlamına gelir...

Bunu kim çıkardı sorusunu sormak yerine eğer bu böyle algılanıyorsa buna saygı göstermek gerekir diye düşünmen gerek...

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Yazıların düzenli olması bence çok önemlidir. Tümünü büyük harfle yazmak da bence saygısızlıktır.

mavimavi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence harflerin, büyüklügüne kücüklügüne, iriligine inceligine yada rengine bakarak karar vermek cok sacma geldi bana. Mesela ben "SENi SEViYORUM" yazsam. Galiba yazdim da. Simdi ben birilerine küfürmü etmis olurum, yada oldum. Anlamadim...

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Büyük harfle yazılan yazıları okumak son derece zordur.

Anlatmak istediğiniz boşa gider, yapmak istediğiniz ters teper.

mavimavi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Büyük harfle yazılan yazıları okumak son derece zordur.

Anlatmak istediğiniz boşa gider, yapmak istediğiniz ters teper.

Evet, bu aciklama mantikli bir fikir kabul edilebilir. Buna katilabilirim. Ama, Yok bagirarak konusmak gibidir milletin kafasi siser, yada, kabalik yapmis olunuyo, ayiptir yapmayin. Yok efendim küfür gibidir bu yüzden insanlar üye olduklari sitelerden atiliyo gibi seyler cok mantikli gelmiyor bana. Yukarida verdigim örnek gibi "SENI SEVIYORUM" kimseyi rahatsiz etmez bence. :bored:

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Hepsini büyük harfle yazmayın değilde, imla ve dil kurallarına uyun gibi bir kural olabilirdi.

Türkçe'de zaten Caps Lock'u açık kalmış bir dil değildir.

BU ÖRNEK BİR CÜMLEDİR yerine Bu örnek bir cümledir.

diye yazmak gerekir.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Tamamen büyük harfle yazmak gözleri de yoruyor. :)

Seninle aynı zamanda üye olmuş arkadaş. :)

Şuan gördüm demek arkadaş bir yılda bir mesaj atıyor öbür mesaj için öbür seneyi bekleyin.:D