Localhost'a Joomla Kurmak

Bu konuyu okuyanlar

CyberDemon

Öğrenci
Katılım
27 Temmuz 2010
Mesajlar
18
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
http://forum.donanimhaber.com/m_10364494/tm.htm#Forumda bazı arkadaşlar hosta kurmayı anlatmış fakat bende Çok soru geliyor localhost la ilgilenen arkadaşlardan localhosta kurmak hakkında Böyle bi topic açıp herkezin faydalanmasını istedimBAŞLIYORUZ:

Nelere İhtiyaç Var?

Joomla 1.0.10tr //İstege Gore Deyişebilir..
Easyphp //İstege Gore Deyişebilir..
İStek
s4.gif
//Kesin Olması Lazım Yoksa Olmaz



‘
EASYPHP DOWNLOAD: www.easyphp.org 1.8 versiyonunu indirin

Geçiyoruz anlatıma
Hepsinin öncesinde Joomla’nın Türkçe veya İngilizce sürümünü edinmeniz gerekiyor. Gerekli dosyaları www.joomlaturkiye.org adresinden bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Sisteminize kurmuş olduğunuz sunucuyla ilgili klasörler C:\Programlar\Easyphp1-8 klasörü altındadır. Burada www klasörü içerisinde yer alan index. php dosyasını silerek, Joomla dosyalarını olduğu gibi klasörün içine kopyalıyoruz.
Sonra easyphp yi çalıştırıyoruz
1wj4.jpg

EasyPHP, adından anlaşıldığı gibi Apache, PHP ve MySQL üçlüsünü sisteminize ‘kolayca’ kuran ve yapılandıran küçücük bir yazılım. EasyPHP. exe yazılımına çift tıklamanız, Joomla!’ya giden yolda ilk adımı atmanız için yeterli.
4 Adımda Joomla! Kurulumu

2gq1.jpg

Uygunluk testi ve lisans sayfalarını geçtikten sonra, kurulumun ilk adımı olan veritabanı ayarlarına geçiyoruz. Sonraki adımda Joomla lisans sözleşmesiyle, bir sonraki adımdaysa veritabanı ayarları ekranıyla karşılaşacağız. Bu ekranda sunucu adı için “localhost”, MySQL kullanıcı adı olaraksa “root” olarak gireceğiz. Şifre kısmını boş bırakarak, MySQL veritabanı adı kısmında oluşturduğumuz veritabanının adını yazmamız gerekiyor. Bu ekranda diğer ayarlarda değişiklik yapmadan sonraki adıma geçiyoruz. Bu adımda sitemizin ismini yazmamız gerekiyor. Hatırlatmakta fayda var; burada görünen isim, sitenizden üyelere gidecek e-postalarda görünecek olan isimdir.
(easyphp de database(veri tabanı oluşturmak ise şöyle :
easyphp yi çalıştırdık vesağ altda iconu var e harfi ona sağtıklayıp konfigirasyonlar Phpmyadmin e tıklıyoruz ve açılan sayfadan database adını yazıyoruz ve git e basıyoruz böylelikle veritabanı oluşturmuş olduk)

3mc4.jpg

Kurulumun ikinci basamağında, hazırlamakta olduğunuz web sitesi ya da portalın adını girmeniz gerekiyor. Biz örneğimizde ‘İLK JOOMLA! SİTEM’ adını kullandık. Siz sitenizin içeriğini ön plana çıkartacak bir isim seçebilirsiniz. Bu ismi domain ile karıştırmayın.
4lb6.jpg

Kurulumun üçüncü basamağına geldiğinizde URL, YOL ve ADMIN PAROLASI kısımlarının dolu olduğunu göreceksiniz. Bu sekmelerdeki yazılanları değiştirmeyin ve boş bırakılmış olan posta adresi kısmına bir adres yazın. Admin parolanızı daha sonra değiştirebilirsiniz.
5qd9.jpg


Ve mutlu son. Bu aşamamızı aslında kurulumun bir özeti olarak tanımlayabiliriz. Karşımıza gelen sayfada kurulumun tamamlandığı belirtilip, kullanıcı bilgilerimiz listelenecek. Bu bilgileri bir yere not alın ve hiç unutmayın.Sonrada joomlanın kurulu olduğu yani C:/programfiles/easyphp/www klasoru içindeki installation klasorunun adını değiştirin yada silin
easyphp açık ve tarayıcımıza http://localhost yazıyoruz ve sitenizdesiniz Hazırr:thumbup:
 
Üst