LG G3 ile HTC M8 Karşı Karşıya

Bu konuyu okuyanlar

sdelta

Müdavim
Katılım
23 Nisan 2008
Mesajlar
4,228
Reaksiyon puanı
140
Puanları
63
HTC One fotoğraflardaki gibi değil, gidin bir inceleyin. Elime ilk iPhone 4 ümü almış gibi hissettim, gerçekten mükemmel bir telefon.
 

furkangunes04

Doçent
Katılım
25 Ağustos 2008
Mesajlar
724
Reaksiyon puanı
3
Puanları
18
Yaş
32
Makalenizde şu ifade geçiyor:

"Android işletim sisteminin RAM bellek canavarı olduğunu göz önünde bulundurursak bu testin kazananını LG G3 olarak ilan etmek hiç de yanlış bir karar olmayacak."

Bu ifadeden dolayı sizleri tebrik ediyorum Kullanıcıları doğru yönlendirmek her zaman en önemlisidir. "Android'de boş ram diye bir şey yoktur! Boş ram boşa giden ram demektir! Android ram'i her zaman arkaplan uygulamaları tarafından doldurulur ve yeni uygulamalar açılınca eskileri kapatılır böylece ram için sıkıntı olmaz!" masallarına kanan çok kişi var.

Bir ara RAM olayı için bende bu masallara kandım. Telefonumda Facebook, twitter, hotmail, widgetler vs. yükledim. Telefonda görünürde 10 MB RAM boş kaldı. Masallara inandığım için "10 MB RAM boş demek boşa giden RAM demek, o yüzden ne kadar az o kadar iyi" demiştim. O andan sonra telefon öldü desem yeridir. Tüm komutları 10 saniye geç işliyordu. Telefon kağnıdan bile 10 kat daha yavaştı. Tüm bu uygulamaları silmek zorunda kaldım, hatta boş RAM'in artması için dahili bileşenleri de rootlayıp sildim. Telefon gerçekten rahatladı.

İşin acayip kısmı burada başlıyor: Tam ben boş RAM elde ettim diyecekken boşalan RAM'i diğer uygulamalar tabiri caizse eşek gibi yemeye başladı. RAM dolmak üzereyken 10 MB'ı geçmeyen Ayarlar bileşeni bile 30-50 MB arası RAM yemeye başladı. Klavye, Google Play ve diğerleri de aynen bu civarlarda RAM yemeye başladılar. Nedenini bilmiyorum. Android'de sadece 1 bileşen kalsa o da RAM'in üzerine oturacak demek ki.

O KADAR DANDİK BİR YAPISI VAR ANDROİD'İN RAM yönünde.
 

Bloother

Müdavim
Katılım
29 Ekim 2013
Mesajlar
10,949
Reaksiyon puanı
2,327
Puanları
113
Yaş
35
Htc iyidir ancak kişisel görüşüm: metal kasa sevmiyorum, ekranı kasaya göre ufak kalıyor, kamerası da söylendiği kadar iyi değil. Htc desire hd bile M8'den iyi fotoğraf çekiyordu. Htc, kamerayı bozdu.
 

Asteriks

Müdavim
Katılım
18 Aralık 2013
Mesajlar
1,758
Reaksiyon puanı
3
Puanları
38
Hangisinin daha iyi olduğu zevklere kalmış.
Benim zevklerime HTC One M8 uyuyor ama HTC One M8 olmasa ilk tercihim LG G3 olurdu.
 

|Ⓢєччαh|

Müdavim
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,323
Puanları
113
hayatımda bu iki telefondan hiçbirini kullanmadım.
ama bu özelliklere bakarsak tercihim kesinlikle lg g3 olurdu.
kamera konusunda editörümüzün yorumuna katılmıyorum.
şarz konusu ise tartışılır.
evet QHD ekranın çok şarz yediği söyleniyor ama, lg yetkilileri de buna karşı gereken tedbiri aldıklarını söylemişlerdi yanılmıyorsam.
kasasının metal oluşu dışında bir üstünlüğünü görmedim, onun da benim için çok fazla önemi yok.
 
Üst