Laptop'a SSD Takma ve Taktıktan Sonra HDD'yi sıfırlayıp, SSD'ye Sistem Nasıl Kurulur?

Bu konuyu okuyanlar

quaresma7x

Asistan
Katılım
2 Ağustos 2015
Mesajlar
101
Reaksiyon puanı
14
Puanları
18
Herkese iyi akşamlar, ben bilgisayarıma M.2 SSD aldım. Bu SSD'yi hiç takıp denemek istemiyorum yani yükleme olmasın istiyorum içine. Benim bilgisayarım FreeDos olarak gelmişti. Şimdi yarın SSD geldiği zaman bilgisayarı kapatıp SSD'yi takacağım, ama bilgisayarı ve HDD'yi tamamen biçimlendirip sıfırlamak istiyorum yeni gibi olsun diye, bu sıfırlamayı nasıl yapacağım ve yeniden SSD'ye sistemi nasıl kuracağım acaba? Açıklayabilirseniz çok sevinirim.
Ayrıca SSD'ye sistemi kuracağım ve tekrardan HDD'yi bölmeye sizce gerek var mı yoksa direk 1TB hafıza kalmalı mı?
Edit: Bir de şunu merak ediyorum yarın geldiği zaman takıp deneyeyim firmware falan güncelleyip sıfırlayayım mı yoksa dediğim gibi kutudan çıkarıp yeni takıp hemen sistem kurduktan sonra mı yapsam o şeyleri?
 

BRAGA

Öğrenci
Katılım
20 Eylül 2013
Mesajlar
50
Reaksiyon puanı
4
Puanları
8
firmware update bence gerek yok. Windows u USB den nasıl format atıyosan aynı uefi biçimlendirip windowsu usb ye at. yeni yükleme mecbur yapacaksın. yeni windowstan sonra eski sistemi msconfig den silebilirsin. hdd bölme kesinlikle yapmanı öneririm.
 

Szayel

Müdavim
Katılım
14 Ağustos 2019
Mesajlar
2,018
Reaksiyon puanı
1,147
Puanları
113
Hocam,

1 - Sen o ssdyi tak bilgisayarına,
2 - Windows 10'u Ä°ndirin
3 - yukarıda gördüğün linkten direkt flash içerisine indir, flash hazır!,
4 - at formatı,
5 - açıldığında internete bağla kendisi etkinleştirir, etkinleştirmezse bilgisayarım sağ tık özellikler ve alt kısımdaki etkinleştire bas.

Bu linkten indirmeni tavsiye ederim. Bir dahaki format için flash vs ihtiyaç duymadan sıfırlayabilirsin bilgisayarını.

Disk klonlamayı tavsiye etmem ama oda basit. Acronis indir kur, imaj al, imajı bir yere yedekle, acronis bootable medya oluştur, oluşturduğun bootable medyayı bilgisayara tak, bootable medya ile bilgisayarı başlat, imaj aldığın yedeği bilgisayara usb ve taşınabilir disk aracılığı ile tak, botable medya arayüzünden imajı göster. Bitti.

Tekrar söylüyorum tavsiye etmiyorum.

Selam.
 
Üst