Laptop Wi-Fi bağlantı kopma sorunu ve Ping Sıçramaları

Bu konuyu okuyanlar

Faruk_dvc

Öğrenci
Katılım
25 Ekim 2018
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
27
Merhabalar,Laptop
HP Gaming Pavilion - 15-cx0031nt
Bugün yayın izlerken yayın kesilmeye başladı. Gitti 5-10 saniye sonra geldi. Gidince tabi ekranın ortasında yükleme yuvarlağı belirdi yani internet dolaylı bir donma yaşadım. İnternetim hızlı ama yine de 480p ve 160p alıp devam etmeyi denedim birkaç dakika sonra yine aynı şeyi yaşadım. Daha sonra görev yöneticisini açıp performans sekmesinde Wi-Fi'yi kenara aldım donduğunda ne olacak diye bakmak için. Yayın tekrar donduğunda baktım fotoğraftaki gibi. Al değeri 0'ı, hemen sonra 48 KB gibi küçük değerler gösterdi, birkaç saniye sonra düzeldi ve yayın geri geldi. Sorun acaba modemimde mi diye bakmak için telefonumu Wi-Fi'ye bağlayıp aynı anda aynı yayını telefonumda da açtım. Birkaç dakika izledikten sonra bilgisayardaki yayın dondu Wi-Fi 0'a indi ama telefondaki yayın akmaya devam etti.
Sorun bilgisayardan gibi görünüyor fakat neyden olabilir? Görev yöneticisinden işlemler bölümüne de bakıyorum aynı anda ama Chrome'dan başka internet çeken yok yani veya disk ya da işlemci kullanan.
Ne yapmalıyım ve böyle küçük şeyleri fixleyen bir program var mı acaba bildiğiniz Windows 10 için? Combofix gibi. Combofix Windows 10'da yok çünkü.
Bazen saniyenin 5'de biri gibi bir süre için 0'lanması normal sanırım Wi-Fi değerlerinin. Ama dediğim gibi bazen 5-10 saniye 0 kalınca yayında donma yaşıyorum mesela.
Bunlara ek olarak oyunlarda ping sorunu yaşıyorum speed test ten ping kontrol ettiğimde ise 10 -60 arası ping gösteriyor ama oyuna girdiğimde 10 ise ping bir anda sıçrama yapıp 500-600 olabılıyor ve geri atma sorunu yasıyorum bunun çözümü nedir bilen varsa yardımcı olabılır mi?
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Görüntüsü (5)_LI.jpg
    Ekran Görüntüsü (5)_LI.jpg
    680.1 KB · Görüntüleme: 655
  • Ekran Görüntüsü (6)_LI.jpg
    Ekran Görüntüsü (6)_LI.jpg
    43.8 KB · Görüntüleme: 600
  • Ekran Görüntüsü (7)_LI.jpg
    Ekran Görüntüsü (7)_LI.jpg
    49.7 KB · Görüntüleme: 562

Son mesajlar

Üst