Kuzey Kore'nin Nükleer Tehdidine Trump'tan Denizaltıyla Cevap

Bu konuyu okuyanlar

SONG JOONG KI

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Eylül 2016
Mesajlar
8,217
Reaksiyon puanı
3,025
Puanları
113
Yaş
21
Kuzey Kore bugün ordunun kuruluşunun 85'inci yıldönümü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenliyor. Yıldönümü nedeniyle gerçek mermilerle askeri tatbikat yapan Kuzey Kore'nin nükleer deneme yapmasından endişe ediliyor. ABD, Kuzey Kore'nin nükleer denemesine engel olmak amacıyla Güney Kore'ye füze taşıyabilen USS Michigan denizaltısını gönderdi.
  • 1
    ,zj6Czur63k2Ij-2eu-ziWg.jpg

    Kuzey Kore'nin olası nükleer denemesini engellemek amacıyla Kore yarımadasına gönderilen USS Michigan denizaltısı Güney Kore'nin Buson limanına ulaştı.
  • 2
    ,d-1Bd4jcOki7OYJZp3gsqw.jpg

    Güney Kore, "düşman kardeş" Kuzey Kore'nin bugün gerçek mermilerle Wanson kentinde bir askeri tatbikat gerçekleştirdiğini duyurdu. Güney Kore ordusu tarafından yapılan açıklamada, "Ordumuz, Kuzey Kore ordusunun adımlarını yakından takip etmektedir" denildi.
  • 3
    ,yZldi8xvw0yI-641W5KRcA.jpg

    ABD Başkanı Donald Trump da, BM Güvenlik Konseyi’nin Kuzey Kore’ye karşı yeni yaptırımları kabul etmeye hazır olması gerektiğini belirtti.
  • 4
    ,OWbote25pkWjItqx_TOJbg.jpg

    Trump, “Kuzey Kore’deki mevcut durum kabul edilemez. Konsey, Kuzey Kore’nin nükleer balistik füze programına yönelik ek ve daha sıkı yaptırımları kabul etmeye hazır olmalı” dedi.
  • 5
    ,nC7lZNNm20OLwziOPNzRlg.jpg

    Pyongyang’ın tüm dünya için gerçek bir tehdit olduğunu vurgulayan ABD Başkanı Donald Trump, “Kuzey Kore büyük bir küresel sorun. Artık çözmek zorunda olduğumuz bir sorun” diye konuştu.
  • 6
    ,mq14HJyF1UGkjwo25ipjBg.jpg

    Pentagon da, Beyaz Saray’da tüm senatörlere Kuzey Kore ile ilgili askeri strateji konusunda brifing vereceğini duyurdu.
  • 7
    ,d1OJCE9YDEGMiy5fyfpuKw.jpg

    ABD Savunma Bakanlığı Pentagon sözcüsü Albay Jeff Davis, söz konusu brifingin yarın yapılacağını ve brifinge 50 eyaletin senatörlerinin yanı sıra Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Ulusal İstihbarat Direktörü Dan Coats, Savunma Bakanı Jim Mattis ve Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’un katılacağını ifade etti.
  • 8
    ,u2c731dBxUKndgCdg1O7JA.jpg

    Davis, “Askeri yetkililer Kuzey Kore ile ilgili mevcut stratejik durum konusunda tüm senatörleri bilgilendirecekler” dedi.
  • 9
    ,Oqgz6cEq802wHhBDhhQSnQ.jpg

    Basına kapalı ve gizli olarak yapılacak toplantının Beyaz Saray’da düzenlenmesi dikkat çekti çünkü Kongre üyeleri gizli brifingleri Kongre’deki ofislerinde veya Kongre binasında mevcut güvenlikli salonlarda alıyorlar.
  • 10
    ,ZKWN2HGtR0qqAn6m7h9sEg.jpg

    Brifingin zamanlama bakımında da Washington ile Pyongyang arasındaki iplerin son derece gergin olduğu bir zamana denk gelmesi ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin Kuzey Kore’ye karşı askeri seçenekleri senatörlerle paylaşacağı yorumlarına neden oldu.
  • 11
    ,iFPurrU5NEG_iE_6ORIvgA.jpg

    ABD, Kuzey Kore'nin balistik füze denemelerine karşı birtakım askeri tedbirler almanın yanı sıra USS Carl Vinson uçak gemisi görev grubunu da Kore açıklarına göndereceğini duyurmuştu. Trump yönetimi Kuzey Kore’ye karşı tüm seçeneklerin masada olduğunu tekrar tekrar vurguluyor.
  • 12
    ,jnrEVitWkku937nIlLyN4A.jpg

    Kim Jong-un yönetimi ise ABD’nin Kore yarımadasında savaş başlatması durumunda Kuzey Kore’nin “ABD’yi yok edeceğini” duyurdu.
kaynak:NTV
 

wolkhy1903

Müdavim
Katılım
6 Haziran 2008
Mesajlar
2,379
Reaksiyon puanı
79
Puanları
48
Amerikayi bir çok ülke sevmiyor neyine güveniyor la bu amerikacik
 
Üst