Kredi kartları internetten alışverişe kapatılıyor

Bu konuyu okuyanlar

fragger

Müdavim
Katılım
21 Ekim 2016
Mesajlar
9,543
Reaksiyon puanı
3,061
Puanları
113
Türkiye’deki tüm bankaların kredi kartları internet üzerinden online alışverişe kapatılıyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), tüm ülkeyi ilgilendiren önemli bir karara imza attı.

Alınan resmi karara göre tüm kredi kartları çok kısa bir süre içinde internetten alışverişe kapatılacak. Güvenlik adına yapılan bu uygulama sadece yeni kartları değil geriye dönük olarak eski kartları da kapsayacak.

Türkiye’de hali hazırda 176 milyon banka kartı ve kredi kartı bulunuyor. Düzenleme ile tüm kartlar ve bundan sonra çıkarılacak yeni kartlar, internetten alışverişe kapalı olacak.

upload_2017-3-14_16-4-32.png


BANKANIZI ARAMANIZ GEREKİYOR

Kullanıcılar, online alışveriş için kartını kullanmak isterse bankası ile görüşüp yazılı veya sesli yanıt sistemi üzerinden onay vererek kartının e-ticarete açılmasını talep edecek.

Bu işlem süreci için 17 Ağustos 2017 tarihi son gün olarak belirlenmiş durumda.

Bu tarihe kadar kartlar normal seyrinde kullanılacak ancak 17 Ağustos’tan sonra eğer onay vermediyseniz internetten alışveriş yapamaz hale geleceksiniz.

Güvenlik adına alınan bu tedbirin özellikle internetten alışveriş yapmadığı halde dolandırıcıların açık hedefi haline gelen kullanıcıları koruması hedefleniyor. Bankalar da şimdiden kullanıcılarına bu konuya ilişkin bilgilendirme mesajları göndermeye başlamış durumda.

Kabullerin SMS veya e-posta gibi basite indirgenmiş yollarla yapılamayacağını ve yazılı veya sesli onay kaydının şart olduğu da belirtiliyor.
 

Lazzz

Müdavim
Katılım
15 Şubat 2014
Mesajlar
16,707
Reaksiyon puanı
3,278
Puanları
113
Haberde okumanız gereken yeri yazıyorum okumaya boşuna yorulmayın!


"Kullanıcılar, online alışveriş için kartını kullanmak isterse bankası ile görüşüp yazılı veya sesli yanıt sistemi üzerinden onay vererek kartının e-ticarete açılmasını talep edecek." aksi halde internet alışverişlerine kullanıma kapatılacak.
 

wolkhy1903

Müdavim
Katılım
6 Haziran 2008
Mesajlar
2,379
Reaksiyon puanı
79
Puanları
48
Bu da demek oluyor ki bankalar kendini garanti altına almayı amaçlıyor Şöyle ki Sen onay vereceksin Sesli yanıt sisteminde olası bütün dolandırıcılık vesaire gibi durumlarla karşılaştığınızda banka topu size atacak Siz onay verdiğiniz icin dikkat etmeniz gereken kişi de sizsiniz bizim bir sorumluluğumuz Yok Diyecek olan yine tüketiciye olacak
 

efe77

Asistan
Katılım
27 Mayıs 2012
Mesajlar
395
Reaksiyon puanı
38
Puanları
28
Kartı aileden başka birisi kullanıyorsa ses tanıma sistemi nedeniyle artık (17 Ağustos 2017) den sonra kullanamayacak. Şayet hanım kullanıyorsa hanıma, yetişkin çocuk kullanıyorsa çocuğu da ek kart çıkartılması zorunluluğu olacak. Bankalar da artık ek kart yıllık aidatı da isteyecekler. Zaten bilinçli vatandaşlarımız sanal kredi kartı kullanıyorlar. SMS sistemine basit demişler ancak neden güvensiz olduğunu açıklamamışlar. Varsa bir açıklamaları belirtsinler. Belki onun da bir önlemi alınabilir.

BTK büyük dolandırıcılık kaynağı MOBİL ÖDEME sistemine de önlem almalıdır. GSM Operatörleri Tüm cep telefonlarında Mobil Ödeme'yi açık olarak tutuyor. Bu yanlış ve çok risklidir. Facebook hesaplarını ele geçiren sahtekarlar kişilerdeki tüm isimlere mesaj atmakta ve şurayı burayı tıkla diye tuzağa düşürmekteler. Zira kullanıcıların çok büyük çoğunluğu Mobil Ödemeyi ve açık olduğunu bilmemektedirler. Bunun varsayılan olarak kapalı tutulması gerekiyor. İsteyen sonradan açtırsın. İnternette bununla ilgili çok mağdur ve çok şikayet göreceksiniz. Buna rağmen BTK nın çözüme yönelik önlem almaması doğru mudur????? BTK Gsm Operatörlerine derhal talimat vererek Mobil Ödemenin varsayılan olarak kapalı tutulmasını sağlamalıdır.
 

SwateR

Müdavim
Katılım
19 Nisan 2009
Mesajlar
10,201
Reaksiyon puanı
662
Puanları
113
Bunu zaten bankanın android ugulamasından yapıyorum. Alışveriş yapacağım zaman açıyorum, işim bittiğinde tekrar kapatıyorum.
 

Ahmethz

Müdavim
Emektar
Katılım
7 Eylül 2006
Mesajlar
12,440
Reaksiyon puanı
398
Puanları
83
1 seferlik bir şeyse onay verilir, her seferinde ise uğraşılmaz
 
Üst