Kolay poğaça tarifi

Konusu 'Konu Dışı' forumundadır ve hüzün_ tarafından 10 Mayıs 2010 başlatılmıştır.

  1. hüzün_

    hüzün_ Dekan Onursal Üye

    Katılım:
    14 Nisan 2010
    Mesajlar:
    8.804
    Beğenileri:
    172
    Ödül Puanları:
    63

    - Kolay poğaça tarifi

    MALZEMELER;
    1 Su bardağı sıvı yağ,
    1 Su bardağı yoğurt,
    1Yumurta,
    Biraz tuz
    Kabartma tozu,
    Aldığı kadar un



    YAPILIŞI;Bütün malzemeleri karıştırın.Güzelce yoğurun hamur cıvık olmasın kurabiye hamuru gibi kulak memesi yumuşaklığında...İçine susuk,salam,peynir,patates,bunlardan dilediğinizi koyabilirsiniz.Boş da olabilir.üzerine yumurta sarısı sürün.Altı üstü pembeleşene kadar pişirin.afiyet olsun
    (çayın yanına acele ve kolay bir şey arıyorsanız yapmanızı) öneririm
     
  2. fizikci

    fizikci Doçent

    Katılım:
    1 Şubat 2010
    Mesajlar:
    799
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    teşekürler güzel tarif
     
  3. LaWa

    LaWa Profesör

    Katılım:
    22 Şubat 2009
    Mesajlar:
    3.192
    Beğenileri:
    46
    Ödül Puanları:
    0
    Normal poğaça da böyle yapılıyor ki.
    İlk defa yaptığınızda kopardığınız hamur parçalarının küçük olmasına dikkat edin.
    Pişince çok büyüyorlar :)
     
  4. hüzün_

    hüzün_ Dekan Onursal Üye

    Katılım:
    14 Nisan 2010
    Mesajlar:
    8.804
    Beğenileri:
    172
    Ödül Puanları:
    63
    Normal poğaça yaş mayayla yapılmıyor mu?Hem bunun kabarması beklenmiyor daha pratik o yüzden paylaştım kolaylık olsun diye
     
  5. LaWa

    LaWa Profesör

    Katılım:
    22 Şubat 2009
    Mesajlar:
    3.192
    Beğenileri:
    46
    Ödül Puanları:
    0
    Haklısın ufak ayrıntıalr veya farklar var.
    Öyleyse piştiği zaman çok yumuşak olmuyordur.
     
  6. hüzün_

    hüzün_ Dekan Onursal Üye

    Katılım:
    14 Nisan 2010
    Mesajlar:
    8.804
    Beğenileri:
    172
    Ödül Puanları:
    63
    Evet o kadar yumuşak değil ama kurabiye gibi de dağılmıyor
     

Sayfayı Paylaş