Kışın vazgeçilmezleri arasında yer alan kestaneyi en iyi şekilde tüketebilmek için farklı pişirme tekniklerini iyi bilmek gerekiyor. ( Bilmeyen arkadaşlarımızı saygıyla anıyoruz )
- Kestaneleri tavada pişirecekseniz öncelikle iyi şekilde yıkayıp, üzerine “+” yapacak şekilde çizikler atmanız yeterli olacaktır.
- Burada dikkat etmeniz gereken nokta kesiklerin çok derin olmamasıdır. Bıçakla kesmekte zorlanıyorsanız bu işlemi yapan aparatlardan satın alabilirsiniz.
- Çizdiğiniz kestaneleri, 2 saat boyunca derin bir kabın içindeki suda bekletmeniz gerekmektedir.
- Suda bekletecek kadar vaktiniz yoksa kilo başına bir çay bardağı kadar su koyarak hemen tavaya da alabilirsiniz. Orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
Not: Suda bekletme aşamasını atlamamaya özen göstermelisiniz. Bu sayede kestanenin içinin daha yumuşak olacağını unutmayın.
- Kestaneyi fırınınızda yapmak isterseniz, öncelikle yine kestanelerinizi yıkayın ve çizik atın. Daha sonra fırın tepsisine dizin ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırına koyun.
Yaklaşık 20 dakika boyunca fırında kaldıktan sonra sıcak sıcak yiyebilirsiniz. - Közde kestane yemeyi tercih edecekseniz, çizdiğiniz kestaneleri 5-10 dakika suda bekledikten sonra süzün. Köz tavanızı ocağa koyup altını iyice açın ve kestanelerinizi de üzerine koyun. Dikkat etmeniz gereken nokta tavada azar azar kestane pişirmeniz gerektiğidir.
Kestaneler pişerken 3 dakikada bir karıştırın. Üzerinde siyahlıklar oluşmaya başlayınca alabilirsiniz.