egemenozbeyli
Asistan
- Katılım
- 25 Ocak 2012
- Mesajlar
- 121
- Reaksiyon puanı
- 2
- Puanları
- 18
İçeriği yumurta,süt ve undan oluşan tavada pişirilerek hazırlanan tatlı ve tuzlu olarak yenebilen bir lezzettir. Krep dışında Akıtma, Pancake, Cızlama veya Pankek olarak da bilinir. Yaklaşık 3-3,5 yıl civarında yaptığım vücut geliştirme sporunda haftasonları kahvaltılarımı süsleyen bu lezzet kilo sorunu olmayanların tercih edebileceği çok faydalı bir besindir.
Ufak bir bilgilendirmeden sonra şimdi esas konumuza dönüyor ve krep tarifine geçiyoruz.
Krep Tarifi
Krep yapımı ve pişme süresi düşünüldüğünde çok pratik ve doyurucu bir öğündür. Gerekli malzemeler hemen hemen her yerden rahatça tedarik edebileceğiniz türdendir.
Krep hamuru için gerekli malzemeler : Süt + Yumurta + Un ( tercihe göre Yoğurt )
Son olarak üzerine yarım bardak daha süt ilave edip son kez iyice karıştırıyor ve krep hamurumuzu pişirmeye hazır hale getiriyoruz.
Pişirme işlemi için tavamızın altını açıp içine biraz sıvı yağ ekliyoruz. Fazla olan yağı kağıt havlu yardımıyla temizliyor ve tavanın her bölgesine yağın yayılmış olmasına dikkat ediyoruz.
Daha sonrasında ısınan tavamıza 1 kepçe ölçekli hamuru döküyor ve yuvarlak şekli verene kadar yaydırıyoruz.
Krep pişmeye başladığında yüzeyinde gördüğünüz ufak delikler oluşmaya başlayacaktır, sürekli kontrol edip hamurun yanmadığına dikkat edelim.
Yaklaşık 2 dakika pişirdikten sonra krepin diğer tarafını çevirip eşit oranda pişiyoruz, afiyet olsun.
Krep Yapımı Sırasında Dikkat Etmeniz Gerekenler
Krep yaparken kullanılan malzemelerin oranlarına dikkat etmek gerekir. Elde ettiğiniz hamurun kıvamı görseldeki gibi akıcı olup tavaya yayılmalıdır. Hamuru tavaya döktüğünüzde kalıp gibi kalıyorsa ölçülerde bir yanlışlık olduğu anlaşılmalıdır.Bu durumda kıvamı biraz açmak için süt veya su takviyesi yapabilirsiniz. Yoğun kıvamda hazırlanan hamur tavada yayılmayacak, geç sürede pişecek ve dışı pişmesine rağmen içinin çiğ kalmasına sebep olacaktır, buda krep keyfinize engel olacaktır.
Bunun dışında evinizde o anda süt bulunmuyor ve canınız krep çekiyor ise süt yerine yoğurt ve su kullanabilirsiniz. Yoğurtla suyu karıştırıp ayran kıvamına getirip süt yerine kullanarak aynı sonucu elde edebilirsiniz.
Krep Tarifleri
Yukarıda kahvaltılık krep tarifini anlatmış olsak da bu tarif üzerinden ekstra malzemeler kullanılarak çok farklı lezzetler elde etmek de mümkündür. Ben sizlere alternatif olması için bir kaç farklı lezzet tarifi daha eklemek istiyorum.
Bu tarif biraz ayrıntılı olduğundan video paylaşmayı uygun gördüm. Bu sayede daha net olarak anlaşılacağını düşünüyoruz, sormak istediklerinizi yorum bölümünden cevaplayabiliriz.
https://www.youtube.com/0JcAdiGJt9I
Tuzlu Krep
Tuzlu krep yukarıdaki tariften farklı olmamakla birlikte ekstradan hamur içerisine dereotu, maydonoz, peynir gibi malzemelerin katılmasıyla yapılır. Burada dereotu, peynir gibi bir sınırlama olmadığını belirtip, ağız tadınıza uygun tuzlu ürünlerle güzel tatlar elde edebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek nokta hamuru tavaya koymadan önce tüm malzemelerin iyi şekilde karıştığından emin olmaktır. En son bakıldığında dereotunun hamur kıvamını yoğunlaştırdığını düşünebilirsiniz, bu durumda süt ilave ederek kıvamı açmanızı tavsiye ederiz.
Tatlı Krep
Tatlı krep waffle hamurunun yapımıyla hemen hemen aynıdır. Diğerlerinden farklı olarak tatlı bir lezzet katmak için şeker ve vanilya ilavesi yapılır.
2 adet yumurtayı iyice çırpıyor, 1 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Karışıma 1 paket vanilya ve kabartma tozu ekleyip iyice karıştırdıktan sonra un ve sütü kahvaltılık krep tarifimizdeki ölçülerde ekleyip hamurumuzu elde ediyor ve pişiriyoruz. Sonuç waffle hamuru
Waffle
Krep yapımından yola çıkarak hazırlayabileceğiniz en güzel lezzetlerden biridir bana göre waffle . Dışarıda hamurunu pişirmek için özel waffle makinaları bulunsada bu lezzetin bir benzerini evinizde de kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Waffle ‘ın lezzetine lezzet katan malzemeleri yine herhangi bir marketten rahatça alabilir evinizde bu keyfi 20 dakika sonunda elde edebilirsiniz.
Waffle malzemeleri nelerdir ?
Waffle hamuru için Tatlı Krep tarifindeki malzemeleri kullanıyoruz.
Waffle içine koymak için ise : sürme çikolara ( nutella tercihimdir ) + muz + çilek + kivi + parça çikolata + fındık + ceviz ve daha canınız tatlı olarak ne isterse.
Hamurumuzu pişirirken dikkat etmemiz gereken nokta, hamuru tava içerisinde çok yayıp inceltmemek çünkü malzeme fazla olduğundan krep hemen dağılabilir. Bana göre hamur için en uygun kalınlık 0.8-1 cm arası olandır. Bu ölçülerde hamurumuzu pişirip sıcakken içine çikolatamızı sürüyoruz ve sonrasında eklemek istediğimiz tüm malzemeleri ekleyip waffle keyfi yapıyoruz.
Ufak bir bilgilendirmeden sonra şimdi esas konumuza dönüyor ve krep tarifine geçiyoruz.
Krep Tarifi
Krep yapımı ve pişme süresi düşünüldüğünde çok pratik ve doyurucu bir öğündür. Gerekli malzemeler hemen hemen her yerden rahatça tedarik edebileceğiniz türdendir.
Krep hamuru için gerekli malzemeler : Süt + Yumurta + Un ( tercihe göre Yoğurt )
- Krep malzemelerini karıştırabileceğimiz derin bir kap
- Tavamıza krep hamurunu dökmek için kepçe
- Krep hamurunu pişirmek için krep tavası
Son olarak üzerine yarım bardak daha süt ilave edip son kez iyice karıştırıyor ve krep hamurumuzu pişirmeye hazır hale getiriyoruz.
Pişirme işlemi için tavamızın altını açıp içine biraz sıvı yağ ekliyoruz. Fazla olan yağı kağıt havlu yardımıyla temizliyor ve tavanın her bölgesine yağın yayılmış olmasına dikkat ediyoruz.
Daha sonrasında ısınan tavamıza 1 kepçe ölçekli hamuru döküyor ve yuvarlak şekli verene kadar yaydırıyoruz.
Krep pişmeye başladığında yüzeyinde gördüğünüz ufak delikler oluşmaya başlayacaktır, sürekli kontrol edip hamurun yanmadığına dikkat edelim.
Yaklaşık 2 dakika pişirdikten sonra krepin diğer tarafını çevirip eşit oranda pişiyoruz, afiyet olsun.
Krep Yapımı Sırasında Dikkat Etmeniz Gerekenler
Krep yaparken kullanılan malzemelerin oranlarına dikkat etmek gerekir. Elde ettiğiniz hamurun kıvamı görseldeki gibi akıcı olup tavaya yayılmalıdır. Hamuru tavaya döktüğünüzde kalıp gibi kalıyorsa ölçülerde bir yanlışlık olduğu anlaşılmalıdır.Bu durumda kıvamı biraz açmak için süt veya su takviyesi yapabilirsiniz. Yoğun kıvamda hazırlanan hamur tavada yayılmayacak, geç sürede pişecek ve dışı pişmesine rağmen içinin çiğ kalmasına sebep olacaktır, buda krep keyfinize engel olacaktır.
Bunun dışında evinizde o anda süt bulunmuyor ve canınız krep çekiyor ise süt yerine yoğurt ve su kullanabilirsiniz. Yoğurtla suyu karıştırıp ayran kıvamına getirip süt yerine kullanarak aynı sonucu elde edebilirsiniz.
Krep Tarifleri
Yukarıda kahvaltılık krep tarifini anlatmış olsak da bu tarif üzerinden ekstra malzemeler kullanılarak çok farklı lezzetler elde etmek de mümkündür. Ben sizlere alternatif olması için bir kaç farklı lezzet tarifi daha eklemek istiyorum.
- Akşam yemekleriniz için Tavuklu Krep
- Kahvaltı ve öğle yemeği alternatifi olan Tuzlu Krep
- Tatlı ihtiyacı hissedenler için Tatlı Krep
- Ve son olarak meyve ve çikolatayla apayrı bir lezzet kazanan Waffle
Bu tarif biraz ayrıntılı olduğundan video paylaşmayı uygun gördüm. Bu sayede daha net olarak anlaşılacağını düşünüyoruz, sormak istediklerinizi yorum bölümünden cevaplayabiliriz.
https://www.youtube.com/0JcAdiGJt9I
Tuzlu Krep
Tuzlu krep yukarıdaki tariften farklı olmamakla birlikte ekstradan hamur içerisine dereotu, maydonoz, peynir gibi malzemelerin katılmasıyla yapılır. Burada dereotu, peynir gibi bir sınırlama olmadığını belirtip, ağız tadınıza uygun tuzlu ürünlerle güzel tatlar elde edebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek nokta hamuru tavaya koymadan önce tüm malzemelerin iyi şekilde karıştığından emin olmaktır. En son bakıldığında dereotunun hamur kıvamını yoğunlaştırdığını düşünebilirsiniz, bu durumda süt ilave ederek kıvamı açmanızı tavsiye ederiz.
Tatlı Krep
Tatlı krep waffle hamurunun yapımıyla hemen hemen aynıdır. Diğerlerinden farklı olarak tatlı bir lezzet katmak için şeker ve vanilya ilavesi yapılır.
2 adet yumurtayı iyice çırpıyor, 1 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Karışıma 1 paket vanilya ve kabartma tozu ekleyip iyice karıştırdıktan sonra un ve sütü kahvaltılık krep tarifimizdeki ölçülerde ekleyip hamurumuzu elde ediyor ve pişiriyoruz. Sonuç waffle hamuru
Waffle
Krep yapımından yola çıkarak hazırlayabileceğiniz en güzel lezzetlerden biridir bana göre waffle . Dışarıda hamurunu pişirmek için özel waffle makinaları bulunsada bu lezzetin bir benzerini evinizde de kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Waffle ‘ın lezzetine lezzet katan malzemeleri yine herhangi bir marketten rahatça alabilir evinizde bu keyfi 20 dakika sonunda elde edebilirsiniz.
Waffle malzemeleri nelerdir ?
Waffle hamuru için Tatlı Krep tarifindeki malzemeleri kullanıyoruz.
Waffle içine koymak için ise : sürme çikolara ( nutella tercihimdir ) + muz + çilek + kivi + parça çikolata + fındık + ceviz ve daha canınız tatlı olarak ne isterse.
Hamurumuzu pişirirken dikkat etmemiz gereken nokta, hamuru tava içerisinde çok yayıp inceltmemek çünkü malzeme fazla olduğundan krep hemen dağılabilir. Bana göre hamur için en uygun kalınlık 0.8-1 cm arası olandır. Bu ölçülerde hamurumuzu pişirip sıcakken içine çikolatamızı sürüyoruz ve sonrasında eklemek istediğimiz tüm malzemeleri ekleyip waffle keyfi yapıyoruz.