İyi bir hacker hangi dili kullanır?

Bu konuyu okuyanlar

_X_

Müdavim
Katılım
22 Ağustos 2013
Mesajlar
3,017
Reaksiyon puanı
1,544
Puanları
113
Güzel Bi Konu
ve Güzel Bi Tartışma Paylaşma Olmuş
Her Yorum Birbirinden Güzel ve Orjinal Espriler Çıkmış.
Bana Kalırsa Önce
C++ Öğren Ardından VBasic'e Geç
Php'nin Suyunu Çıkar
Zamanla İhtiyaç Duyman Gerekenleri
Kendinde Görecek ve Yöneleceksin.
Ama Belirttiğin Gibi İngilizcenin Olmamasından Ötürü
Orta Seviyeyi Aşacak Düzeyde İngilizceni Geliştir.
 

MasterFather

Müdavim
Katılım
10 Aralık 2006
Mesajlar
4,294
Reaksiyon puanı
59
Puanları
48
:D güzel bir dil kullanır.diye espri yapacaktım vazgeçtim.şaka bir yana kullandığı dilin önemi yok.
 

ibo5151

Asistan
Katılım
28 Ekim 2012
Mesajlar
115
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
ben kendimi ifşa ediyorum , itiraf ediyorum ben hackerim :D
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Neden herkes hep iyi hekırları örnek alıyor. kötü hekırların başı kelmi ? onlarda anılmak isterler elbette.

Uzun zaman önceleri C ve Lisp başa baş gidermiş tercih konusunda. Sonra Kevin Mitnick yakalanmış ve sorgulamasında Perl tercih ettiğini itiraf etmiş. Bütün Hekır özentileri bir süre Perl Amblemli ve Hacker yazılı T-Shirt'ler ile dolaşıp durmuşlar. Bana da birileri bir kaç kez şifreli mesaj göndermişlerdi. Mesajlardanda virüs çıkmıştı ve vb ile ilgili dll hatası vermişlerdi. ben sıradan bir vatandaşım ve bana kimse özenmiyor. Ama bazen özentilerin kuyruklarına basmak gibi bir kötü alışkanlığım var, ve onlarda bana kalıptan yapma virüsler gönderebiliyorlar. Benim tercihim Basic. Henüz öğrenme aşamasındayım. Bazen çok sıkıcı olabiliyor, bazende eğlenceli. Bir şeylere özenmek, bana şimdiye kadar hiç bir şey kazanmadı. 70 li yıllarda Batılılar bir karakter bunalımına girmişlerdi ve herkes kendi kimliğini arama çabasına katılmıştı. Hindu felsefesi Batıyı ele geçirmişti. Onlar kimliklerini bulamadılar. Sadece saçmaladılar durdular ve fıkra konusu oldular. Kimlikbunalımı kötü bir şey. Herkes birisi olmak ister, ama hiç kimse kendi olmak istemek. Çünkü kendisini değersiz ve önemsizmiş gibi algılar. Sizlerde sanırım hekır olmak istiyorsunuz.
 

phpdjango

Öğrenci
Katılım
17 Haziran 2015
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
fazla söze gerek yok. deep web. dark web. bu internet aleminin yeraltı dünyasıdır. burada gerçek kiralık hacker lar
assembly dili uzmanları . . hacklenen server dökümanları. banka kredi kartı bilgi satışları. yalnız .com. yada diğer uzantılı siteler yoktur burada seviye seviyedir. ulaşılması güçtür sitelere. .union uzantılıdır. bu yazdıklarım sadece bir kaçıdir. devlet bilgileri casus lar kiralık katiller. uyuşturucu satışı siteleri. ne ararsanız var . BİRİ GERÇEK HACKER MI dedi. işte burası dibi olmayan bir kuyu. sadece tor isimli browser ı indirmeniz kurmanız. ve ondan sonra union uzanlıtı sitelerin listesini bulmanız lazım. birde bu sitelerin anlık adresleri değişenleri var. üye olursan bir kere sonra sana mail atıyolar adreslerini. hackerlerin yada programlama dökümanları nın sığınak yeridir .
programlama öğrenmek isteyen arkadaşlar. burası derya dır . 8 senedir profesyonel programcı olarak çalışıyorum. pic için assembly dos unix platformu c c++ c# java python yeteri kadar biliyorum.
HACK YAPMAK KIRMAK İSTEDİĞİN SİTEMİN AÇIĞINI BULABİLMEN İÇİN O SİSTEMİN YAZILDIĞI YAZILIM DİLİNİ ÇOK İYİ BİLMEN GEREKİYOR. örnek bir bigisayarın işlemcisini hack leyeceksin . bunun için assembly uzmanı olman yeterlidir. işlemciye direk hükmedersin bu da senden önce yazılan yazılım kaldırıp senin yazılımını oraya kurman demektir. assembly candır. cana giden damardır. o damardan her türlü girebilirsin.
 

Toughwolf

Asistan
Katılım
1 Ekim 2009
Mesajlar
139
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
Oncelikle hacker ile ne kastettigini soylemen gerekiyor. Bilgisayar dunyasinin disindaki kisiler icin hacker kelimesi elektronik saldirganlari ifade etmek icin kullaniliyor. Ancak sektor icinde, bir sorunu hizli bir sekilde genelde dolayli yollarla cozenler icin kullaniliyor. Facebookun ve Googlein kendi yazilimcilarina hacker demesinin, hackathon yarismalarinin ismindeki hackin sebebi de bu.

Sordugun sorunun cevabina gelirsek, bir hacker ya en iyi bildigi dili ya da belli bir durum icin kullanilabilecek en iyi dili kullanir.

Ornek vermek gerekirse, (Ilgi alaninin Black ve White hackerlar oldugunu varsayarak) bir network saldirisi yapmak istediginde acik portlari test etmek istersin. Bu konuda en ideali scripting dilleridir. Pyton veya Perl ile hizli bir sekilde otomasyon kodlari yazabilirsin. Bir agi sniff edeceksen C/C++, Java, C#, VB vs. kullanabilirsin. Saldirdigin bir web sitesi ise XSS icin javascript, Sql injection icin sql, web sitesinin kodlandigi dile gore PHP, ASP, ASP.NET, Java kullanabilirsin. Kisacasi kullanilacak dil sisteme, zevke ve ihtiyaca gore degisir.

Onceden belirttigim gibi, hacker bir sorunu hizli bir sekilde cozen kisiye denir. Black hacker icin sorun sisteme ulasamama iken, White hacker icin birisinin sisteme ulasabilir olmasidir. Bir sistemin genelde en zayif halkasi insandir(kullanicilardir). Eger kullanici isletim sistemi veya yazilim updatelerini yapmadiysa bu aciklardan sisteme girebilirsin.

Kullanicilar genelde ayni sifreleri kullanirlar. Eger hacklenmis veri tabanlarinda benzer kullanici adi veya email varsa bunlari deneyerek kullanicinin hesabina erisilebilir. Veya daha basiti kullanicinin internette paylastigi diger bilgilerle sifresi genelde baglantilidir. Bunlar ve bunlarin kombinasyonlari kullanarak sisteme erisilebilir. Bu sosyal muhendilik calismalari cok az veya kod yazilmadan da sisteme erisimi saglayabilir.

Black hackerlarin yaptigi herseyi white hackerlarin da dusunmesi gerekir ki, bu konuda koruma saglayabilsinler.
 

Can-K.

Doçent
Katılım
7 Nisan 2015
Mesajlar
975
Reaksiyon puanı
17
Puanları
18
Neyi hackleyeceksin o önemli.

İnternetle ilgili ise html,php gibi diller.Normal bilgisayar ise assembly , c gibi diller.Dikkatinizi çekerim Windows vs. sistemler bu dillerle yazılıyor.
 

bud

Müdavim
Cezalı
Katılım
29 Kasım 2014
Mesajlar
5,328
Çözümler
6
Reaksiyon puanı
1,711
Puanları
113
Yaş
24
Hacker dil ayırt etmez. :mrgreen:
 

Vikings

Müdavim
Katılım
5 Aralık 2013
Mesajlar
9,621
Reaksiyon puanı
91
Puanları
48
2013 Konusunu uyandırdığınız için teşekkürler :mrgreen:
 

Can-K.

Doçent
Katılım
7 Nisan 2015
Mesajlar
975
Reaksiyon puanı
17
Puanları
18
Hayda , bende farketmemişim hiç :mrgreen: İşe yarar en azından
 

sglbl

Öğrenci
Katılım
30 Nisan 2014
Mesajlar
14
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Sosyal Mühendislik yani kurnazlık da bilmen lazım
 

kmurat

Müdavim
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
8,486
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,709
Puanları
113
Pcnet dergisinin geçen ay çıkan baskısı sayesinde, hakerlicik oynamak yine moda olmuş.
 

sireno52

Asistan
Katılım
3 Ekim 2007
Mesajlar
304
Reaksiyon puanı
65
Puanları
28
ben hack işini pek bilmem ama bildiğim kadarıyla bu iş için biçilmiş kaftan linux - DigiSophia.com Hacker'ın alet çantası Hacker'lar hedefledikleri amaçlara ulaşmak için çeşitli yardımcı yazılımlara başvururlar. Bu araçlar, yukarıda bahsettiğimiz her aşama için kullanılabilir. Hacker’ların kullandıkları araçların bazıları (örneğin bilgi toplama araçları) temelde tamamen zararsız, hatta normal bir kullanıcı için faydalı araçlar olabilirler. Bazıları ise tamamen hacking için geliştirilmiş zararlı araçlardır. Hacking araçları çoğunlukla bilgiye erişim özgürlüğüne inan kişiler tarafından geliştirildiği için ücretsiz olarak dağıtılırlar. Hatta linux tabanlı yazılımların çoğunun açık kaynaklı olduğunu görüyoruz, ancak Windows tabanlı olanlar için aynı şeyi söylemek mümkün değil.Şimdi hacker'lar tarafından kullanılan araçları kategorilere ayırarak tanıyalım...
 

algea

Doçent
Katılım
15 Temmuz 2011
Mesajlar
505
Reaksiyon puanı
22
Puanları
18
İyi bir hacker tabi ki de dil konusun da iyi hakim olmadır. ::"Social engineering" konusunda da performans sahibi olmalıdır…
 

sawyer108

Öğrenci
Katılım
5 Ekim 2015
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Python, c ile bir çok şeyi yapabilirsin. Ancak tek bu dilleri bilmek yetmeyecektir. İyi bir ağ bilgisi ve işletim sistemi bilgisi yeter. Ama kendini tatmin için internette zaten hali hazırda yazılmış bir cok program var onları kullanarak arkadaşlarına artistlik yapabilirsiniz
 

HACKER25

Öğrenci
Katılım
4 Ağustos 2016
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
25
Öncelikle şunu söyliyim tek hacker olunmaz benim önerimse türkhackteam e gelmen alırlarmi bilmiyorum ama bende ilk programlama dilimi orda öğrendim. Buarada önce c++ öğren sonra ise c# normalde bukadar yeter zaten 2 dilden fazla ogrenirsen kafan karisir unutursun ama diyosanki hafızam kuvvetli c# den sonrada php sql fln öğren site hacklemede çok işine yarar
 

Neova

Asistan
Katılım
2 Ağustos 2016
Mesajlar
231
Reaksiyon puanı
16
Puanları
18
Yaş
33
Arkadaşlar açık konuşacağım ama hackerlik öyle havijle,sql dumperle olacak iş değil arkadaşlar.Hackerler en az 1 programlama dilini profosyonel olarak bilen ve matematiği ve ingilizcesi mükemmel olan insanlardır.Bir hacker site üzerine saldırılar düzenliyorsa Javascript - HTML5 dillerinden bi tanesini kullanır ama daha çok sistem hackliyorsa yani işte oyun sunucularından tutun radyo yayınları vs phyton,c#,c++ dillerine önem verirler.
 

algea

Doçent
Katılım
15 Temmuz 2011
Mesajlar
505
Reaksiyon puanı
22
Puanları
18
"ben hacker'ın zeki cevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim"
 

atomiksler

Öğrenci
Katılım
20 Ağustos 2016
Mesajlar
12
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
22
yapacağın işe göre değişir mesela bir siteye sızmak istiyorsun sql, veritabanı kavramını ve php/asp bilmen gerek.
 

errno

Doçent
Katılım
17 Temmuz 2016
Mesajlar
694
Reaksiyon puanı
567
Puanları
93
Herkese ilk başta merhaba. Yazımı konuyu açan ve diğer üye arkadaşlarımı kastederek yazmadım, lütfen alınmayın. Ve ardından kamildoan arkadaşıma %100 katılıyorum. İlk başta ihtiyaçlar belirlenir. İhtiyaçların arasında yapmak istediğin iş ve buna karşılık gelen çözüm çok önemlidir.

Teori/varsayım 1 :
İşi belirlersin ve Visual Basic veya VB.NET'i iyi biliyorsundur. Kodlarını yazarsın. Herşey iyi gidiyordur. Thread, Process takibini bitirmiş ve ilgili işin dış bağlantılarınıda yakalamışsındır. Bağlantılardan paket okumalarını yaparsın. Diyelim ki sorunsuz gidiyor.. Ancak iş memory'e geldiğinde Visual Basic/VB.NET'i bırakmak zorunda kalırsın. Memory adresi pinlersin ancak yolunda olmayan birşeyler vardır. Veriler istediğin gibi gelmemekle birlikte, adres okumalarında, erişim/yetkilendirme işlerinde sorunlar çıkar... İş oracıkta bitti..

Teori/varsayım 2 :
İşi yine belirledik ve C# ile yola koyulduk. Herşey daha emin ellerde (diyelim ki). Process, Thread, Memory işlerini de hallettik. Bilgilere bir bakıyoruz ki yine düzgün gelmiyor. Çünkü işin içerisinde farklı şeyler var. Mesela; siz akıllısınız ama karşınızdaki akıllı değil öyle mi ? Programı yazan kişi kendi tiplerini belirlemiş, ardından dizaynı güzel kurmuş, access modifier'ları akıllıca yerleştirmiş, generic sınıfları "where" ile desteklemiş ve yetmezmiş gibi bir de bu sınıfın generic tipini object yapmış ve kontrolü, sınıfın içerisindeki bir method'dan yapıp kendi tipinin kontrolünü ve değişimini (cast) burdan yapmaktadır. Şimdi, örnek olarak C# içerisinde typedef var mı ? Yok. Zaten anlattığım generic bu işi yapıyor. Ve sen özelleştirilmiş sınıfı, ardından güzelce kurulmuş bir tasarım deseni içerisinde bulman gereken şeyler var.. Method içerisine kadar inebiliyor musun ? Hayır. Sen şimdi bunu mu okuyacaksın ? Okursun. Hangi zaman aralığında pardon ? Ve ardından bir sürü daha.. İşini ciddi yapan adamlar programlarını güncel tutuyorlar, izliyorlar; açıkçası kontrolü elinde tutuyorlar. İş bitti.. Vakitin yok değerli arkadaşım.. C# güçlü olabilir (%100 değil) ama sen ve vaktin yetersizsin..

Teori/varsayım 3 :
C/C++ biliyoruz. Yalnız "bilirim" değil değerli arkadaşım. Biliyorum diyebileceğin kadarsan. Herşey yolunda. hWnd, WinAPI, cast, memory, RTTI ve Bit Manipulation işlemleri havada uçuyor. Harikasın (diyelim ki).. Herşey istediğin gibi gidiyor. Tabii ki o da bir yere kadar. Bir bakmışsın ki, karşındaki arkadaşımız kendi memory management işlemlerini yönetmiş ve verilerin memory'e yazma sırasını kendi belirlemiş ve üçüncü parti programlarla şifreleyerek bunu desteklemiş. Ne düşünürdünüz ? Kimse Reverse Engineering demesin lütfen. Neyi reverse edeceksin ? Zaten elinde düzenini bilmediğin bir şey var. Evet bir şey. O bir şey'i çözebilmen için şu anda C/C++ yeterli ama dibine girmek gerekiyor.
  1. Diyelim ki memory'den vazgeçtik. Program memory'e yazarken okuyalım. Ops ! Güvenlikçi ya da programcı abilerimiz işlerini iyi yapmışlar ve C/C++ ile yazdıklar programlarda kullandıkları teknikler yüzünden iş uzuyor. Demek istediğim; işini iyi yapan bir bilgisayar programcısı veya takımın hazırladığı programı yine aynı dil ile ele geçirmeniz ya uzun zaman alır ya da yapamazsınız. Daha da açıklayıcı olanı; bir c/c++ programcısından "Loose Coupling" ve "Expert Pattern" (hele ki bu konuda) kullandığını düşünmek saçmalıktan öteye gitmez. Diyelim o da oldu. Abstract'lar, pure'lar, rvalue'lar, sıkı implementasyonlar... Susalım lütfen ve bunu da geçelim.
  2. Bilgisayar ekranını çift görmemek adına birkaç saatlik uyku derken.. Aklına C/C++ inline assembler geldi.. Küfür ederek başladığımız yeni serüvenimize derleyici ayarlarını yapıp test ettikten sonra başlıyoruz. Bilgisayarımızı zaten tanıyoruz, işlemci, opcode'lar vs. derken ardından kısa denemeler. Diyelim ki değerli arkadaşım birşeyler yakalamaya başladın. Mesela bazı araçlar var Visual Studio C/C++ dizininde olması gerekiyor, windows sistemler içerisinde. Onlardan destek aldın diyelim. Bir kısım kodlara yazdığın program içerisinde ulaştın. Bunları engin assembler bilginle yorumlayarak bazı değerleri ele geçirdin. Dur bakayim üstadım. Windows'un Hesap makinasını mı kırıyorsun.. Veriler şifreli.. Yardır.. Nereye kadar. Decryption analizi yap bakayim, engin şifreleme/deşifreleme bilgilerini kullan bakalım.. vs. vs.
  3. Oldu o zaman ağ üzerinden gelen verilere dönelim. İnternet, local farketmiyor, paketi yakaladık. Güzel.. Nasıl açacaksın üstadım ? Burada program isimlerini vermek istemiyorum. Şifreleme yapan öyle programlar/komponentler var ki, aklının ucundan bile geçirme. Bir katman değil, üç anahtarlı ve şifre kaynağının üç ayrı katman veya sistemde olduğunu düşünebilirsin mesela. Buda ayrı bir eziyet.

Çoğu detaylara konu içerisinde girmeden çok kabaca geçtim. Binlerce detay, binlerce hack yolu/teknikleri olabilir. Ne kadar yazılım tekniği varsa bir o kadar da bunun karşı tekniği mutlaka vardır tabii ki.

Artık eskisi gibi, bir kişi program yazıp on kişi satmıyor.. Takım halinde yazılıyor programların çoğu. Bir akıl değil, on uzman kişinin aklının olduğunu düşün. Kalite yönetimi, test departmanları, güvenlik departmanları ve ardından üçüncü parti firmalarla yapılan güvenlik anlaşmaları vs. bir çok konu giriyor işin içerisine.

Ha yok ben oyun kıracağım diyen varsa başarılar dilerim. Ucuz oyunları kırıp 15 yaşındaki çocuklarla bir hayat boyu mutluluklar dilerim.

Kişisel blog siteleri, bilinmemiş web siteleri patlatırım diyen olursa, bu işi üç kuruşa ekmek parası için yapan insanların hayatlarını, ailelerini ve çarelerinin nasıl kolayca ve haksızca oynanabileceğini düşünün. Sonra odanızdan çıkın ve evinizdeki insanlara bakın, onların umutlarına, nasıl dürüstçe kazanıp çabaladıklarına bakın. Ve birilerinin bunları nasıl yıkabileceğini düşünün. Yıktıktan sonra onların üzüntülerini ve birilerinin onların umutlarını nasıl yok ettiklerini, çaldıklarını düşünün. Kimse kızmasın lütfen. Aradığın/Aradığımız gerçek odanın dışında değerli arkadaşım.

En güzel hack taktiğini vereyim :
Programlama bilgini geliştir. Hangi dil olursa olsun. Yaptığın işi, bulunduğun yerde en iyi yapan kişi olmaya çalış ve bilgini ihtiyacı olan meslektaşlarınla paylaş, her geçen gün bilgini geliştir. Farklı programlama bilgilerini, tekniklerini kat bilgine. Bir bakmışsın ki saçma sapan işlerle uğraşmak yerine; kariyer sahibi, etrafında çok sevilen ve saygı duyulan birisi olmuşsun. Aranılan ve adı anılan birisi olmuşsun. Bu yetmiyor mu ? Dışarıda bilgiye ihtiyacı olan ve maddi imkanı olmayan yeni mezun veya bu işi ciddi olarak yapmak isteyenlere vakit ayır. Emin ol hack yapmaktan daha başarılı bir iş yapmış olursun.

Lafım kimseye değil değerli arkadaşlar. Ben de öyle yapıyorum çünkü..
Saygılarımla.
 

EmirhanM.

Öğrenci
Katılım
15 Ocak 2017
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
22
Hackerlık yasa dışı değildir. Hackerlık yıkıcı değildir. Hackerlık suç değildir. Hackerlık 3'e ayrılır;
-Beyaz Şapkalı Hackerler
-Gri Şapkalı Hackerler
-Siyah Şapkalı Hackerler
Suç olan yasa dışı olan yıkıcı olan siyah bazende gridir. Yasadışı olmayan yapıcı olansa beyaz bazende gri olandır...
(Ben hacker falan değilim sadece bildiklerimi sizlere aktarıyorum.)
 

kmurat

Müdavim
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
8,486
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,709
Puanları
113
Şimdiye kadar kaç bilgisayar hacklediniz de uzman oldunuz? Bilmediğiniz konularda yazdığınız her şey bir tahmindir. Ben meselâ pembe şapkalı olanlardanım. En tehlikelisi. Çoluk çocuğun en merak ettikleri, her zaman , kim en güçlü? Kim en zengin? Hangisi en hızlısı? Kendi sınırlarını bilmeyenler her zaman en olanı merak ederler ve kendilerini kıyaslamak isterler. Benim babam mı döver, senin baban mı döver meselesi.
 

algea

Doçent
Katılım
15 Temmuz 2011
Mesajlar
505
Reaksiyon puanı
22
Puanları
18
Niye herkes hacker olmaya özenir ki anlamam. Biraz da bir şeyler üretelim arkadaşlar. Dünyanın çivisi çıkmış. Ne zaman akıllanacağız acaba…
 

bossssssssss

Öğrenci
Katılım
28 Mart 2017
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
25
her alanda bir dilmen sana fayda sağlar ancak sadece onunlada bitmez veri tabanı mantıgını iyi bilmen gerekir network çalışma mantıgını iyi bilmen gerekir bunları da öğrenmen için çok fazla ilgi merak gerekir.
 

topalsolucan

Müdavim
Katılım
25 Mart 2010
Mesajlar
15,674
Reaksiyon puanı
555
Puanları
113
85516.jpg
 

Son mesajlar

Üst