İşlemci değişimi sonrasında Görüntü ve Bip sesinin gelmemesi

Şu anda konuyu okuyanlar (Üyeler: 1, Ziyaretçi & Botlar: 0)

Katılım
13 Mar 2012
Mesajlar
5
Beğeniler
0
Puanları
0
#1
Merhabalar,

Asrock N68c-gs-fx model anakartıma ( http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/N68C-GS FX ) bugün yeni bir işlemci aldım. Önceki işlemcim Amd x2 240 (athlon II). Bugün aldığım işlemci ise amd fx 6300 (http://www.vatanbilgisayar.com/amd-fx-x6-6300-soket-am3-35ghz-14mb-onbellek-95w-32nm-islemci.html).

İşlemciyi gayet anlatıldığı şekilde taktım. Bilgisayarı açtığımda biostan ses gelmiyor. Fanlar çalışıyor her şey tıkırında. Tek sorun biostan o bip sesinin gelmemesi. Anakartımın web sitesinden uyumlu işlemciler listesinden kontrol ettim. Sonuç uyumlu. Bios 1.40 olması gerektiği yazıyordu. Biosumu da güncelledim. Sonuç aynı. Anakartımı bozmuş olabileceğim düşüncesiyle eski işlemcimi tekrar takıp denedim. Sorunsuz açıldı bilgisayarım. Sorun nedir sizce?

Denenen yöntemler;
Jumper,
Pil çıkarıp takma
Bios güncelleme
 

Seyhoo

Yasaklı
Yasaklı
Katılım
29 Eki 2013
Mesajlar
8,588
Beğeniler
692
Puanları
113
Konum
Bursa
#2
Anakartın o işlemciye desteği var ama bios güncellemesini doğru ve en güncel şekilde yaptığına emin misin bios güncellemesinden sonra düzelmesi lazımdı.

Uzay montaj ile anakartını boş bir şekilde çalıştır sadece psu anakarta bağlı olsun. Sonra işlemciyi tak çalıştır sonra rami tak çalıştır sonra vga kablosunu tak çalıştır öyle dene sonuca ulaşman gerekiyor

Powersupply marka model verir misin
 
Katılım
13 Mar 2012
Mesajlar
5
Beğeniler
0
Puanları
0
#3
Biosu anakartımın sitesinden en güncel halini indirdim. Version kontrolünü sağladığımda 1.40 olduğunu görebiliyorum. Uzay montaj için herhangi bir şey yapmama gerek var mı dediğiniz şekilde tek tek denememe verilen ad uzay montaj değil mi ?
 

Seyhoo

Yasaklı
Yasaklı
Katılım
29 Eki 2013
Mesajlar
8,588
Beğeniler
692
Puanları
113
Konum
Bursa
#4
Elleriniz çok büyük değilse uzay montaj yapmasanızda olur ben şahsen uzay montaj yapmadığım zaman tak çıkar çok zorlanıyorum
 
Katılım
13 Mar 2012
Mesajlar
5
Beğeniler
0
Puanları
0
#5
Ek olarak Power Supply'in marka modeli Pro2000 ATX-400 (400w)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Uzay Montaj yapabileceğimi düşünmüyorum açıkcası
 

Seyhoo

Yasaklı
Yasaklı
Katılım
29 Eki 2013
Mesajlar
8,588
Beğeniler
692
Puanları
113
Konum
Bursa
#6
Çok basit ama uzay montaj yapmasanızda olur dediklerimi yapıp bir deneyin
 
Katılım
13 Mar 2012
Mesajlar
5
Beğeniler
0
Puanları
0
#7
Değişen birşey yok. Aldığım işlemciyi Bilgisayarımla birlikte götürsem yardımcı olurlar mı sizce ?
 

Seyhoo

Yasaklı
Yasaklı
Katılım
29 Eki 2013
Mesajlar
8,588
Beğeniler
692
Puanları
113
Konum
Bursa
#8
Değişen birşey yok. Aldığım işlemciyi Bilgisayarımla birlikte götürsem yardımcı olurlar mı sizce ?
İşlemcilerde arıza olma ihtimali çok düşük. Aldığınız yere götürün baksınlar. Büyük ihtimalle anakartla veya biosla ilgili bir sorun. Yeni aldığın işlemci daha fazla güç çektiği için işlemciyi besleyen mosfet kapisatör ve boğucu bobinlerden birinde arıza olabilir tam olarak istediği voltajı veremiyor olabilir bir çok sebep var bununla ilgili
 
Katılım
13 Mar 2012
Mesajlar
5
Beğeniler
0
Puanları
0
#9
Anladım teşekkür ederim yardımlarınız için . Ben bir götüreyim bakalım ne diyecekler. Olmazsa bir alt model 6100 alırım.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
#10
İşlemciyi götürdüm. Kontrolünü biz burada sağlayamayız servise göndermemiz gerekiyor 20 gün beklemeniz gerekir dediler. Ölme eşşeğim ölme . Pazartesi günü iyi bir teknik servise götürüp kontrol ettireyim. Şu an çalışmaması gerçekten çok saçma. Bir sorum daha var bu arada ; Sistemimin 32 bit olmasının bununla bir ilgisi olabilir mi acaba ? Ve Şuan biosumun versiyonu 1.40 , 1.30a düşürmem mümkün mü ?
 
stat counter