iPhone 3G Ne Kadara Mal Oluyor?

Bu konuyu okuyanlar

Berkin Bozdoğan

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Apple'ın kısa sürede bir milyon tane sattığı söylenilen telefonu iPhone 3G'nin maliyetini biliyor musunuz? Tahmininizi yapın ve okumaya devam edin!

iSuppli isimli piyasa araştırma şirketinin sağladığı verilere göre iPhone 3G ürünü için Apple'ın harcadığı çıplak miktar 174 dolar. Bu miktara dahil olmayan şeyler ise oldukça fazla: Paketleme, yazılım geliştirme masrafları, ürünlerin ulaştırma masrafları ve dağıtım. Bu masrafları da ürün başına dağıttığınızda üretim maliyeti oldukça yükseliyor. Tabii yazılım geliştirme masrafı biraz daha görünmez kalabilir; zira bir kere geliştirildiğinde kullanım maliyeti söz konusu değil.


Kimler Bileşen Sağlıyor?

Apple, iPhone 3G için, Bluetooth yongasını Cambridge Technologies'den, kablosuz ağ yongasını Marvell'dan, GPS modülünü Infineon'dan ve flash depolama çözümlerini ise Toshiba ile Samsung'dan alıyor. Tabii bu üründe ekran, dokunmatik algılayıcı yongası, işlemci, GSM modülü ve lityum iyon pil de var. Dolayısıyla bir düzine üreticinin iPhone 3G'nin arkasında olduğunu söyleyebiliriz.


Bilgi için: iSuppli
Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net
 

0ReiS0

Müdavim
Emektar
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
5,666
Reaksiyon puanı
91
Puanları
48
Çin Onu 15 Dolara mal eder:)
 

salturk49

Öğrenci
Katılım
16 Aralık 2008
Mesajlar
10
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
türkler bulurlar onunda sahtesını :):) bır ıncelemeden gecmesı lazım :p
 
Üst