İnternet sağlayacımı aradım internet değerlerim normal gözüküyor ama kendi evimdeki normal değil!!

Bu konuyu okuyanlar

Peac

Öğrenci
Katılım
19 Ekim 2019
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
22
Merhaba internetimde hız sorunu yaşıyorum bunun için internet sağlayıcımı aradım 16 megabitin 16 sınıda alıyormuşum gözüküyor ama ben kendi evimden hız testi yaptığımda 0.32 megabit maximum 3 megabit alıyorum ve pingim 79 dan aşağıya inmiyor 500leri görmüşlüğüde var bunu anlayamıyorum internet sağlayacımda normal gözüken internetim neden kendi evimde böyle gözüküyor? Her siteye yavaş giriyor video izleyemiyorum oyun oynayamıyorum bir sürü yöntem denedik teknik destekle modemi kapatın açın 30 dakika bekleyin falan resetleme olsun güncelleme olsun sonra beni ( TP-link 9970 model modem ) modemin şirketine yolladılar oradada kanal ayarlarını değiştirdik hiç bir şey değişmedi sorun virüs falan olabilir dediler tarama yaptım virüs yok sonra yaşadığım sokağa ekip gönderdiler hani her sokağın başında olan kutuya kontrol için ama hiç bir şey değişmedi yani kısacası her şeyi ama her şeyi yaptım ama olmuyor bu sorun düzelmiyor yaklaşık 3 haftadır bu sorunlayım artık can sıkmaya başladı lütfen yardım edin arkadaşlar eğer benim düşüncemi soracak olursanız modemsel bir sıkıntıdan kaynaklandığını düşünüyorum 4 yıldır kullanıyorum çünkü hatta modemi bilgisayara bağlayan kabloyu değiştirdim ( diğer 2 kabloyu ellemedim ) ama bir değişiklik yok lütfen yardım edelim arkadaşlar lütfen.
 

ozmen_celik

Software Developer
Katılım
3 Mart 2012
Mesajlar
571
Reaksiyon puanı
318
Puanları
63
Yaş
39
Merhabalar mesajınız çok karışık ve uzun geldi okumadım ama başlığa göre yorum yapmak isterim.
Size verilen hizmet 16 mb ve size bunu verdiklerini iddia ediyorlarsa şu noktalara dikkatinizi çekeyim.

Öncelikle modeminizin alıdığınız hızı tam kaldırabilen bir model olduguna emin olup internet hızını birde modem pc arası kablo takarak deneyin eğer hız düzeldiyse demekki kablosuz ağ yapınızda sıkıntı olabilir bazen sadece basit kanal değişimi bile çözüm olabiliyor. Yada ap kullanıyorsanız onuda bastan configure edin tabi modemide edin baştan.

Yukarıyı denediyseniz ama halen sorun devam ediyorsa nedenleri;

1- Adamlar aslındaauğraşmıyor bile yerse mantığı ilgilenmiyorlar ( bir kere denk gelmişti adamların burnundan getirdim 10 yıldır hiç yavaşlamam olmadı )
2- Sizin mahalledeki internet kutusuna o hız geliyordur fakat binanıza giden kabloların yenilenmesi lazım
3- Binaya kadar gelen kablolar sağlam ama dairenizin içine gelen kabloların değişmesi lazım
4- Daireye gelen kablolar sağlam ama modeminizle arada spltr kullanıyorsanız ondan kaynaklana bilir onu iptal edip direk verip deneyin.
5- kablolu ise modem ile pc arasındaki kabloda sorun var.

şuan aklıma gelen bunlar. bunların kontrolünü netten arastırabilirsiniz google amca ve youtube dayı var onlarda tüm maddelere dair videolar bilgiler mevcut.

iyi foruumlar
 

extronaction

Asistan
Katılım
19 Ekim 2019
Mesajlar
170
Reaksiyon puanı
56
Puanları
28
Yaş
43
24 saatten fazla açık kaldıysa sorun o pc kaynaklı olabilir...
 

extronaction

Asistan
Katılım
19 Ekim 2019
Mesajlar
170
Reaksiyon puanı
56
Puanları
28
Yaş
43
Her zaman açık kalıyor geceleri bile 4 yıldır bir sorun olmadı şimdi sorununun bu olacağını zannetmiyorum
dns cache temizleyip bak bide... windows için nasıl olacak bilmediğimden yazamıyorum... google emmi söyler...
 

Constantin87

Müdavim
Katılım
1 Aralık 2013
Mesajlar
3,415
Reaksiyon puanı
1,930
Puanları
113
Bende de o sıkıntı vardı adamlar kapınıza kadar hız sorunu yok diyorlardı. Evin içindeki kabloda eklemeler falan vardı komple kapıdan modeme gelen kabloyu değiştirdim ne kopma nede hız sorunu yaşamadım.
 
Üst