Instagram'da Türkiye tanıtımı!

Bu konuyu okuyanlar

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Dünyaca ünlü Instagram kullanıcıları "Come See Turkey" projesiyle Türkiye'yi tanıtacak.

140417_comesee.hlarge.jpg


Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği sponsorluğunda düzenlenen 'Come See Turkey' projesi kapsamında 13 farklı ülkeden 20 Instagram fotoğrafçısı Türkiye'yi gezerek 24 şehri fotoğraflayacak. Sanatçılar proje kapsamında ilk olarak bugün İstanbul'daki tarihi yerlerin fotoğraflarını çekerek, kendi Instagram hesaplarında paylaştı.

Türkiye'ye ilk kez gelen fotoğraf sanatçısı Thomas Karaeko, çalışmanın çok ilginç bir proje olduğunu belirterek "Türkiye'ye gelmek, farklı kültürleri farklı insanları görmek çok heyecan verici. Türk yemekleri oldukça lezzetli. Türk yemekleri içinde köfteyi çok sevdim. İstanbul'da çekimler yaptık ve beni heyecanlandıran yer İstiklal caddesi oldu" diye konuştu.

Morgan Grether ise "Uzun bir aradan sonra İstanbul'a ilk defa geldim. Tarihi yerlerini gezip fotoğraflar çekiyoruz. Fotoğraf çekmeyi çok seviyorum çünkü bu sayede yeni insanlarla tanışıp, yeni yerler görmeye fırsatınız oluyor. Gördüğümü göstermeme fırsat sağlıyor" dedi.

İki grup halinde ülkeyi gezecek olan sanatçılar, bugün Ayasofya, Sultanahmet Camii, Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet, Eminönü gibi tarihi yerlerde fotoğraflar çekti. Sanatçıların ikinci durağı Trabzon olacak. Trabzon'da Sümela Manastırı, Uzungöl, Ayder Yaylası'nda çekimler yapılacak.

DHA
 

finrod

Öğrenci
Katılım
14 Mart 2014
Mesajlar
80
Reaksiyon puanı
1
Puanları
6
PSY'nin instagram İstanbul fotosu gibi olmasın da?
 

Aeolian

Doçent
Katılım
8 Eylül 2011
Mesajlar
570
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
Benim bildiğim turizm bakanlığı sorun çıkartması için kurulmuş bir kurum. Proje de mi yapıyorlarmış :p
 
Üst