İkinci El Otomobilde Garanti Dönemi Başlıyor!

Bu konuyu okuyanlar

Hakan Göçmez

Asistan
Katılım
11 Ocak 2017
Mesajlar
343
Reaksiyon puanı
24
Puanları
18
Yaş
33
pXApyL.jpg


Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci tarafından yapılan açıklamalarda ikinci el otomobil satışına önemli kriterlerin getirileceği duyuruldu.

İkinci el otomobil satışlarında yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi adına önemli kriterler ve düzenlemeler getiriliyor. Düzenlemelerde satış yapacak işletmelere ve ya kişilere önemli görevler düşerken satışı yapılacak araçlar için garanti verilmesi zorunlu olacak. Açıklamalara göre satışı yapılan araçlar için motor ve şanzıman gibi önemli parçalarına belirli süre garanti verilecek. Belirli bir kilometre garantisinin verileceği araçlarda sorun yaşanması halinde garanti kapsamında aracı alan kişinin mağduriyet yaşaması önlenecek.

"İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı” kapsamında Türkiye’de ikinci el otomobil için yeni bir dönemin başlayacağı açıklanırken, özelikle ticaret yapan kişilere ağır yüklerin ya da yüksek maliyetlerin getirilmeyeceği vurgulandı.

İlgili düzenlemeler kapsamında üzerinde özellikler durulan konu ise yurtdışından sıfır olarak getirilen fakat mevzuatlara göre ikinci el olarak kabul edilen araçlar. Düzenlemeler kapsamında üstelik usulsüz işlem yapan ya da mağduriyet yaratan kişilere cezalar da verilecek.

Yetki Belgesi Olmadan İkinci El Otomobil Satılmayacak

“İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı" kapsamında yetki belgesi olmayan kişilerin ve kurumların herhangi bir şekilde araç satışı yapmasına da izin verilemeyecek. Önümüzdeki günlerde düzenlemenin tam olarak neleri değiştireceği ve kriterlerin tam olarak neler olacağı da duyurulacak.
 
Üst