İhtiyaç Fazlası Ürünlerinizi Değerlendirin

Bu konuyu okuyanlar

Ecevit BIKTIM

Müdavim
Katılım
11 Şubat 2009
Mesajlar
2,443
Reaksiyon puanı
26
Puanları
0
Türk internetinin parlayan yıldızlarından takasmerkezi.com, oluşturduğu web sitesi ile evinizdeki ihtiyaç fazlası herşeyi değerlendirebileceğiniz bir platform sağlıyor.

Üç ay olmadan modeli eskiyen cep telefonları, okuyup rafa kaldırdığımız kitaplar, izlediğimiz filmler, daha iyisini aldığımız için çekmeceye kaldırdığımız elektronik cihazlar. Tüm bu ürünleri yeniden değerlendirmek, yoğun yaşam temposunda hepimizin ihmal ettiği ve unuttuğu bir alışkanlık. Oysa özellikle teknoloji alanında üretimden çok tüketim yapan bir toplum olarak, milli bilincin en önemli ilkelerinden biri olmalı: Tutumluluk.

Binlerce yıl sorunsuz işleyen takas kültürü, milyonlarca insanı içine alan şehirler, paranın kolay kullanımı, yaşam temposunun bu tip sosyal etkileşimlere vakit bırakmaması sebebi ile unutuldu bile. Teknoloji ve internet nihayet bu konuda da imdadımıza yetişiyor. Takası bir adım ileri taşıyarak, çoklu takas â�� bireysel barter modelini http://www.takasmerkezi.com adresinde hayata geçiren TakasMerkezi.com, artık ihtiyaç fazlası ürünlerimizi para yerine puan ile satıp, topladığımız puanlarla da istediğimizi alabileceğimiz bir sistemi hayatımıza sokuyor.

takasmerkezi1254939468.jpg
Sitenin kurucuları, dünyada benzeri bir site olmadığının ve 52 ülkede birden benzer siteler açmak için yatırımcılarla temaslarda bulunduklarının altını çiziyorlar.
Ürünlerin satışında tercih edilen ikinci el veya açık arttırma sitelerinin tersine, takasmerkezi.com' da bireyler arasındaki alışverişte para kullanılmıyor. Her üye için açılan bir cari hesapla, bir işlem gerçekleştiğinde, ürün bedeli kadar sanal para, alıcının hesabından satıcının hesabına geçiyor. Bu para sadece site içerisinden ürün almak için kullanılabiliyor.
Kadın ayakkabılarından bebek giysilerine, cep telefonlarından bilgisayara, dvd filmlerden kitaplara kadar ,sınırsız sayıda ürünü 18 ayrı kategori altında satmak veya almak mümkün.

Üstelik sürekli yenilenen kampanyalarla, en çok işlem yapan üyelerine, notebooktan, mp3 playerlara kadar farklı ürünler hediye ediyor.
:: Bu site ilginizi çekti mi?
Yazan: Ecevit Bıktım
SDN - http://shiftdelete.net
 

Rom.

Müdavim
Emektar
Katılım
11 Aralık 2008
Mesajlar
15,332
Reaksiyon puanı
177
Puanları
63
Çalışmayan aletleri topluca takas edebileceğimiz veya değerlendirebileceğimiz bir hizmeti var mı ? ya da böyle bi kuruluş var mı ?
Sorum bu kadar hakim bey :D
 

yusufsan21

Müdavim
Katılım
27 Eylül 2008
Mesajlar
6,978
Reaksiyon puanı
35
Puanları
48
Hızlıal'da da vardı bu uzun süredir.
 
Üst