Honor 10 İncelemesi ve Son Kullanıcı Yorumu

Bu konuyu okuyanlar

atesmelih97

Öğrenci
Katılım
9 Haziran 2018
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
1
Puanları
1
Yaş
27
Merhaba arkadaşlar, size 2,5 aydır kullanmakta olduğum Honor 10’dan bahsedeceğim.

Öncelikli olarak Ali Kandemir’e teşekkürlerimi sunuyorum bana bu cihazı denetme şansını bana tanıdığı için.

Şimdi gelelim bahsi geçen cihazımıza.

Honor 10

Ali’nin bana göndermiş olduğu modelde 128 Hafıza ve 4 GB RAM bulunuyor. Bence klişe donanım yorumlarını geçelim. Gelelim benim yorumuma. Donanımını merak edenler için internette bol bol içerik var biz daha çok son kullanıcı yorumuna bakalım.

Ben önce kameraya değinmek istiyorum ki kamera performansı beni acayip cezbetti. Bir teknoloji mağazasında çalıştığım için sürekli yeni çıkan ürünler ve modelleri kurcalamaktayım ve ürün kıyaslama açısından ortamım harika ve kıyas yaptığım en fevkalade telefon tabi ki İPhone X oldu. Ve bilin kazanan kim oldu? Tabi ki berabere. Resmen Huawei Honor 10’a rakip olarak X’i göz önünde bulundurmuş. Ve 8 Plus ile de kıyaslamamda gece portre modunda Honor 10, 8 Plus’ı nakavt etti. Ben genelde Pro Modda kullanırım kamerayı ama bunda kesinlikle gerek yok çünkü zaten yapay zeka oldukça iyi iş çıkarıyor ve size sadece telefonu cebinizden çıkarıp anı kaydetmek kalıyor.
Çalıştığım mağazada ciddi anlamda bir talep var elimdeki telefona karşı. Dışarı çıktığım zaman X’i olan arkadaşım kendi telefonunu çıkarmayıp seninkiyle çekilelim diyor. Abartmıyorum bu arada. Yanlış anlaşılmasın.
Bu arada çektiğim fotoğrafların linki: MEGA
Birçok eksik fotoğrafta bulunmaktadır vakit bulamayıp atamadığım.



Gelelim şu Yapay zekaya. Beni hayran bıraktı, günlük kullanımımda hangi uygulamaları daha çok kullanıyorsam telefon kendini ona göre optimize ediyor. Ayrıca GPU TURBO güncellemesi ile PUBG tarzı oyunlarda cihaz tamamen oyuna optimize oluyor ve kasma donma olmadan pil seviyesinde düşüş minimuma alınarak performans en üst seviyeye çıkarak akıcı bir oyun keyfi sunuyor. Dikkatimi çeken diğer bir hadise tabi ki kasa ekran oranı ama asıl olay ekran ile kenarlardaki siyah çerçeve panel ile mükemmel uyum sayesinde sanki ekran kapalı konumda tamamen ekran gibi görünüyor. Parmak izi okuyucusu süpersonik hızda çalışıyor hatta bunun ile ilgili update geldi daha da hızlı olması için. Bence gayet hızlı çalışıyor ama demek ki bazı kullanıcılara yeterli gelmiyor. Ayrıca yüz tanıma özelliğini başta bozuk sandım çünkü ekranı her açtığımda şifre istemeden direk ana ekran çıkıyordu dedim sanırım bozuk ama sonradan tuş kilidini okuduğumda olayı çözdüm;
4d6b9d9fc95eaac-288x608.jpeg

Şekil 1: Yüz Tanımlanıyor

Telefonda 3400 mAh pil bulunmakta ve 0 dan 50’ye 25 dakikada şarj oluyor ve kutu içeriğinden supercharge adaptör çıkmakta tam olarak 4.5 Amper çıkış gücünde bir adaptörle geliyor. Ve süper hızlı şarj Type-C desteği ile yapılıyor. Sanırım adaptör P20 pro ve P20 ile gelen adaptörler olabilir. Adaptörden çok memnunum kısacası.

a5eaf938ad617be-456x608.jpeg
f3db74933c670e3-288x608.jpeg






Gelelim çentiğe, evet o harika bir detay. İstediğiniz takdirde kapatılabiliyor. X’te ki kadar büyük olmadığı için tam olarak göze hitap ediyor ve navbar kısmında bildirimler için yeterince boşluk kalıyor ve ciddi anlamda cihaza şıklık katıyor. Ben beğendim, çentiğe puanım tam olarak 10 üzerinden 10. Dediğim gibi mağazada Honor 10'a talep çok ama sadece hepsiburada üzerinden satıldığı için üzüyor, çalışmış olduğum mağazada da satılsa ciddi anlamda yüksek bir pazar payına sahip olur. Ve gelen müşterilerden piyasayı takip edenler Honor 10’u soran kısım azımsanmayacak kadar fazla ve onlara cevabım maalesef ki elimizde yok oluyor bu da ayrı üzücü bir konu. Diğer bir ayrıntı ise kutudan şeffaf bir kılıf ve çizilmez ekran koruyuc çıkıyor en azından kılıfı verdiği için aramakla uğraşmıyorsunuz size bir uğraş olmuyor kılıf arama işi. Ve kutu içeriğinde kulaklık maalesef yok, Honor genel müdürüne sorulan bir soruda neden kulaklık koyulmuyor oluyor ve gelen cevap gayet açıklayıcı kullanıcıyı kısıtlamamak açısından kulaklık seçimini kullanıcıya bırakıyorlarmış.

128 GB depolama ciddi anlamda dolmuyor ya da ben sadece yarısını doldurabildim.
fc8edcb793722c7-288x608.jpeg


Bu arada 7X’i de kullanarak tecrübe etmiş birisi olduğumdan dolayı Honor 10 tek el kullanımında gayet başarılı araç kullanırken gayet rahat kullanılıyor(siz araç kullanırken telefon kullanmayın aman), ama 7X sebepsizce parmağımda ağrı yapmaktaydı ve tek elle kullanamıyordum telefona hakim olamıyordum. Gelelim son detaya tabi ki rengi ciddi anlamda dikkat çekiyor başta görenler kılıf sandı telefonumun arkasını ama göstermek amaçlı verdiğimde çok beğendiler. Ve sanal gezinti çubuğunu kapattığınız taktirde arayüz daha da büyüyor ama dokunmatik olan menü tuşuna alışmak başlarda zor olsa da alıştıktan sonra vazgeçmeniz zor olacak eminim.




Honor 10 özellikleri
  • 84 inç büyüklüğünde Full HD+ (2240 x 1080 piksel) çözünürlüklü LCD ekran, % 96 NTSC Renk gamı, 2.5D kavisli cam
  • 10 nm, sekiz çekirdekli Huawei Kirin 970 işlemci (4 x 2,4 GHz A73 + 4 x 1,8 GHz A53) Mali-G72 MP12 GPU, 6 GB RAM, 64GB / 128GB dahili depolama
  • Android 8.1 (Oreo) tabanlı EMUI 8.1 kullanıcı ara yüzü
  • Çift SIM (nano + nano)
  • 16MP (RGB) birinci kamera, 24MP (Tek Renkli /monokrom) ikinci arka kamera, f / 1.8 diyafram, PDAF, CAF, çift tonlu LED flaş
  • F / 2.0 diyaframa sahip 24MP ön kamera
  • Parmak izi sensörü
  • 5mm kulaklık girişi, AK4376A Hi-Fi ses çipi
  • Boyutlar: 149,6 × 71,2 × 7,7 mm; Ağırlık: 153g
  • Çift 4G VoLTE, WiFi 802.11ac (2.4GHz / 5GHz), Bluetooth 4.2 LE, GPS, NFC, USB Type-C
  • Hızlı şarjlı 3.400 mAh büyüklüğünde pil



Dipnot;
(Ayrıca bu yazıda çok fazla eksik içerik bulunmaktadır çünkü kullanmış olduğum Office programında save almayı unuttuğum için oluşturduğum içerik listesi ve yazmış olduğum Word dosyasının içindeki verilerde kayıp oldu. Elimden geldiğince geri kurtarmaya çalıştım ama nafile. Hızlı bir şekilde tekrar oluşturmaya çalıştım kusurumdan dolayı özür dilerim)
 
Son düzenleyen moderatör:

Mtn S

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Ocak 2017
Mesajlar
23,310
Reaksiyon puanı
15,299
Puanları
113
Teşekkürler, yararlı bir konu olmuş.
 

cemil.08

Öğrenci
Katılım
3 Ocak 2019
Mesajlar
0
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
54
Sizce manzara çekinirken hangi modda kullanalım normal kendimizi çekerken hangi modda kullanalım yapay zeka mı pro mod mu vs cevaplarsanız çok sevirim çünkü çektiğim resimlerde iyi çıkmayı ve çektiğim resmin iyi çıkmasını seviyorum
 

TeXy

Öğrenci
Katılım
28 Kasım 2019
Mesajlar
0
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
23
Bisey dicem senin fotolarda altda Al honor 10 yaziyo bende o yazmiyo neyle kaynakli?
Bide vidyo falan izleyince diyer telefonlardan farklı olarak vidyoyu daha soluk gosteriyo ekranlamı alakalı bisey?
 
Üst