Honda Civic Type R kamyonete döndü!

Bu konuyu okuyanlar

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,848
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,298
Puanları
113
Yaş
39
b.jpg

Honda Civic Type R’dan daha güzel bir şey ne olabilir? Tabii ki Type R etiketini taşıyan bir kamyonet! Şaka değil, Honda’nın İngiltere’deki birimi bildiğimiz Civic Type R’ı modifiye edip şaşaalı bir kamyonete dönüştürmeyi başardı.

Ürün Mühendisliği Departmanı’nda çalışan uzman mühendis kadrosu tarafından hazırlanan bu araç, İngiltere’nin Swindon şehrindeki Honda fabrikasında üretildi. Kod adı “Project P” olarak kayıtlara geçen kamyonet, Civic Type R hatchback modelinin detaylı bir şekilde modifiye edilmesiyle meydana geldi. Daha çok Amerikan kamyonet modellerini andıran araç kesinlikle göz alıcı bir güzelliğe sahip.

B sütunu iptal edildi
Mühendisler hatchback Type R’ı kamyonete dönüştürürken işe B sütununu iptal ederek başlamış. Arka koltuk ve bagaj iptalinin ardından açık kasa kamyonetlerde kullanılan metal zemin malzemesi araca dahil edilmiş. Devasa büyüklükteki arka spoyler iptal edilmemiş, ancak yerinden oynatılabilir hale getirilmiş.

Motor tarafında ise herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Onuncu nesil Civic’te yer alan direkt enjeksiyonlu 2.0 litrelik turboşarjlı motor tercihi göze çarpıyor. Bu da kamyonetin 306 beygir güç üretebileceği anlamına geliyor. Modelin sıfırdan 100 km/s’ye çıkışı 6 saniye sürüyor.

Altı ileri manuel vitese ev sahipliği yapan araçta adaptif süspansiyon teknolojisi de yerini almış durumda.

Ne yazık ki üretilmeyecek
Honda’dan yapılan açıklamada Civic Type R kamyonet modelinin çok sevilmesine ve takdir edilmesine rağmen seri üretim bandına girmeyeceği belirtildi.

OtoDunya
 

Ekli dosyalar

  • a.jpg
    a.jpg
    63.5 KB · Görüntüleme: 364
  • c.jpg
    c.jpg
    109.5 KB · Görüntüleme: 410

DKN NZY

Müdavim
Katılım
18 Mart 2018
Mesajlar
13,933
Reaksiyon puanı
10,146
Puanları
113
Yaş
25
320hp lik efsane olmuş
 
Üst