Hatalı Oyunlar

Şu anda konuyu okuyanlar (Üyeler: 1, Ziyaretçi & Botlar: 0)

Katılım
11 Kas 2008
Mesajlar
349
Beğeniler
1
Puanları
0
#1
Merhaba arkadaşlar;
Oyun bölümümüz halen BETA aşamasındadır.
Bu yüzden sizlerde bizlere yardımcı olursanız Kararlı hale getirmek için yardımcı olmuş olursunuz.
Oyunları oynarken skor kaydetmeyen bir oyun tespit ettiğiniz zaman lütfen bana özel mesaj gönderin yada bu konu altından mesaj olarak belirtin ki hatalı oyunları forumumuzdan kaldıralım.

Herkese iyi forumlar
 

OnLT

Dekan
Onursal Üye
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
8,401
Beğeniler
109
Puanları
63
#2
Teşekkürler bu konu için Sosyal Gruplarda oyun hatalarını tartışmak için bi grup açmıştım. Artık bu konuda tartışırım. Tekrardan teşekkürler.
 

OnLT

Dekan
Onursal Üye
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
8,401
Beğeniler
109
Puanları
63

OnLT

Dekan
Onursal Üye
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
8,401
Beğeniler
109
Puanları
63
#5
O hatanın çözümü mevcut.
Yarın ofise geçtiğimde halledeceğim.
İlginiz için teşekkür ederim.
Gene hata veren oyunlar varsa buradan bildirebilirsiniz.


İyi forumlar.
Birşey değil bu arada o securty token hatasının çözümü nedir acaba kendi forumumda da çıkıyorda ? 3.7.3?
 
Katılım
11 Kas 2008
Mesajlar
349
Beğeniler
1
Puanları
0
#6
Birşey değil bu arada o securty token hatasının çözümü nedir acaba kendi forumumda da çıkıyorda ? 3.7.3?
Sorun sanırım çözüldü.
Test ederek tarafıma bilgi verirseniz sevinirim.

Merhaba OnLT;
Alakandan ötürü teşekkür ederim.
Inferno CSRF Auto Protection adlı vbulletin eklentisi mevcut.
Bunu vbulletin resmi sitesinden temin edebilirsin.
(Eğer lisanssız forum kullanıyorsan Googledan arattığın zaman paylaşım yapan siteler mevcut.)
Ürünler bölümünden import edip vbulletin settings kısmından aktif hale getirdiğin zaman bu hatayı çözüme kavuşturmuş olacaksın.

Sevgilerimle.

İyi forumlar.
 

OnLT

Dekan
Onursal Üye
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
8,401
Beğeniler
109
Puanları
63
#7
Sorun sanırım çözüldü.
Test ederek tarafıma bilgi verirseniz sevinirim.

Merhaba OnLT;
Alakandan ötürü teşekkür ederim.
Inferno CSRF Auto Protection adlı vbulletin eklentisi mevcut.
Bunu vbulletin resmi sitesinden temin edebilirsin.
(Eğer lisanssız forum kullanıyorsan Googledan arattığın zaman paylaşım yapan siteler mevcut.)
Ürünler bölümünden import edip vbulletin settings kısmından aktif hale getirdiğin zaman bu hatayı çözüme kavuşturmuş olacaksın.

Sevgilerimle.

İyi forumlar.
Sorunsuz bir şekilde import ettim. Mesaj gönderirken çıkan hatalar yok oldu ama bazı fonksiyonları kullanırken yine çıkıyor (Örn: Kendimi temaslarıma eklerken)
Sanırım hata veren php dosyalarındaki bazı kodları değiştirmeliyiz

Aslında aldığınız bu hata değil bir güvenlik duvarıdır..
Bu güvenlik duvarı şu şekil sağlanmıştır.
İlgili dosyaların içine aşşağıdaki kod koyulmuştur.
Kod:
PHP:
 define('CSRF_PROTECTION', true);
Yani csfr açığını kapat..

Bu güvenlik duvarınıda açmak için yukardaki kodda true yazan yeri false olarak değiştirmeliyiz.

Peki İlgili dosya nedir?

İlgili Dosya örneğin hata nerde verdi?Yeni Konu açarken verdi mesela.
Hemen newthread.php dosyasını açıyoruz.
Buluyoruz.;
Kod:
PHP:
define('CSRF_PROTECTION', true);


Ve değiştiriyoruz..
Kod:
PHP:
define('CSRF_PROTECTION', false);

sanırım bu uygulamayı arcade dosyalarında da yapmamız gerekiyor.

Ben kendi sitemdeki temaslara eklede çıkan hatayı gidermek için profile.php yi yukarıdaki anlatıma göre düzenledim kaydettim. Bu sefer security token hatası değilde
Kod:
Parse error:  syntax error, unexpected $end in /usr/export/www/hosting/xxxx/forum/profile.php on line 3097
hatası verdi :)

newthread.php de çıkıyordu, onuda düzenledim bu seferde konuyu aç ı tıklayınca beyaz bir sayfada kalıyor hiç bir hareket yok :sweatdrop:
 
Katılım
11 Kas 2008
Mesajlar
349
Beğeniler
1
Puanları
0
#8
Sorunsuz bir şekilde import ettim. Mesaj gönderirken çıkan hatalar yok oldu ama bazı fonksiyonları kullanırken yine çıkıyor (Örn: Kendimi temaslarıma eklerken)
Sanırım hata veren php dosyalarındaki bazı kodları değiştirmeliyiz

sanırım bu uygulamayı arcade dosyalarında da yapmamız gerekiyor.

Ben kendi sitemdeki temaslara eklede çıkan hatayı gidermek için profile.php yi yukarıdaki anlatıma göre düzenledim kaydettim. Bu sefer security token hatası değilde
Kod:
Parse error:  syntax error, unexpected $end in /usr/export/www/hosting/xxxx/forum/profile.php on line 3097
hatası verdi :)

newthread.php de çıkıyordu, onuda düzenledim bu seferde konuyu aç ı tıklayınca beyaz bir sayfada kalıyor hiç bir hareket yok :sweatdrop:
Bu kadar uğraşıp didinmene gerek yok ki :)
Herneyse burası amacını aştı ama yardım edeceğim.




1- Tüm vB dosyaları doğru şekilde yüklenemdi (Upload). Resimler BIN formatında . Resim olamayan tüm dosyları (PHP, CSS , HTML , XML , JSP...) ASCII formatında yükleyin.

2- config.php dosyasında fazladan satır olabilir. <?php ?> kodları arasında gereksiz boş satırlar olabilir

3- Eğer bu sadece forum an sayfasında oluyorsa index sayfasının kaynak kodu silinmiş olabilir

4-Yüklü Hack/Plug-in veya 3.parti bir script bu soruna neden oluyor olabilir.

5- Config.php dosyasında belirlenmiş sunucu adı yanlış ve durmuş olabilir

PHP:
 $config['MasterServer']['servername'] = 'localhost';
6- magic_quotes_sybase özelliği açık olabilir. *nix sistemlerde bu özellik kapalı olmalıdır. Bunu kapatmak için ana dizindeki .htaccess dosyasına aşağıdaki kodları ekleyin

PHP:
 php_flag magic_quotes_sybase 0
7- Birden fazal sayfalar boş geliyorsa header, headinclude veya phpinclude templatelerinde hatalı kod olabilir

8- Template yükleme esnasında işlem yarıda kesilmiş olabilir. Template tablosunu orarak bu işlem çözülebilir
PHP:
 REPAIR TABLE template;
9-GZIP özelliği açık olabilir .Kapatmak için

Admin CP > vBulletin Options > Cookies and HTTP Header Options > GZIP HTML Output = No

veya aşağıdaki sorguları çalıştırın

PHP:
UPDATE setting SET value = '0' WHERE varname = 'gzipoutput';
UPDATE datastore SET data=REPLACE(data,'s:10:"gzipoutput";i:1;','s:10:"gzipoutput";i:0;') WHERE title='options';
10- display_errors fonksiyonu kapalı olabilir config.php dosyasının ikinci satırına şağıdaki kodu ekleyerek sorun çözülebilir
PHP:
  ini_set("display_errors", true);
Tespara kardeşimin bir yazısı.

Bundan sonra yardımlarını webmaster bölümünden isteyebilirsin.
 

OnLT

Dekan
Onursal Üye
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
8,401
Beğeniler
109
Puanları
63
#9
Teşekkürler bakıyorum bu arada evet konu amacından çıktı bunun için özür :)
 
Katılım
28 Eyl 2008
Mesajlar
1,111
Beğeniler
0
Puanları
0
#17
501 Darts : Her oyunu bitirdikten sonra aşağıdaki mesajı veriyor. Dün iki kez bugünde bir kez oynadım aynı hatayı verdi.

This score was not submitted from the game. Your score will not be saved.
 

OnLT

Dekan
Onursal Üye
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
8,401
Beğeniler
109
Puanları
63
#18
501 Darts : Her oyunu bitirdikten sonra aşağıdaki mesajı veriyor. Dün iki kez bugünde bir kez oynadım aynı hatayı verdi.

This score was not submitted from the game. Your score will not be saved.
Bazen oyunların "Submit" butonuna 2 kere basınca olabiliyor bu hata. Butona 2 kere mi bastınız?
 

Benzer Konular

Üst
stat counter