Hangi araştırma şirketi kimin?

Bu konuyu okuyanlar

kutadgu bilig

Asistan
Katılım
7 Ocak 2009
Mesajlar
136
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Estima: Yönetim Kurulu Başkanı, CHP’li Bülent Tanla’nın oğlu Hasan Tanla. Daha önce ismi Piar Gallup idi, geçtiğimiz yıl Tanla ailesinin şirketleri bir araya gelerek bu ismi aldı. Tanla’nın CHP içinde sıkı bir muhalif olduğu biliniyor. Şirket basında daha çok Vatan Gazetesi ile çalışıyor.

A&G Araştırma: Tarhan Erdem’in şirketi. 1997 yılında kuruldu, genel müdürü sosyal demokrat olarak bilinen bir isim Adil Gür. Daha çok Doğan grubundaki gazetelerde anketleri yayınlanıyor. Sahibi Tarhan Erdem, CHP’den ayrıldıktan sonra sıkı bir CHP ve Baykal muhalifidir.

ANAR (Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi): 1998 yılında Ankara’da kurulan şirketin sahibi Devlet Bakanı Beşir Atalay’dır. Genel Müdürü İbrahim Uslu. Daha çok AKP için anket çalışmaları yapan şirket, basından da Yeni Şafak Gazetesi ile çalışmaktadır. 2000 yılından bu yana her ay düzenli olarak gündem araştırmaları yayınlıyor.

Denge Araştırma: Başbakan Erdoğan için özel anket çalışmaları yapan bir şirket. Özel servis yapıyor. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Yıldız. Başbakan Erdoğan’la ilk siyasete atıldığı yıllardan beri çalışıyor. AKP İstanbul Milletvekili Zeynep Karahan Uslu da şirkete danışmanlık yapıyor. Denge, seçmen davranışları, siyasi parti imajı, lider popülaritesi, siyasi söylem analizi, ülke gündemi araştırması, toplumsal eğilimler araştırması gibi çalışmalar yapıyor.

POLLMARK Piyasa ve Kamuoyu Araştırmaları: 2003 yılında kurulan bir kamuoyu araştırma şirketi. İbrahim Dalmış, Ertan Aydın, Yusuf Ziya Özcan(YÖK başkanı), İhsan Dağı tarafından kuruldu. AKP’ye yakınlığı ile biliniyor. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde, AKP teşkilatı, belediye başkanları ve milletvekillerine anket uyguladı.

Konsensus Araştırma ve Danışmanlık: Genel müdürü ve sahibi Murat Sarı. Aynı zamanda Araştırmacılar Derneği Genel Sekreterliği’ni de yürütüyor. Şirket, 2001 yılında kuruldu.

GENAR Araştırma Eğitim Danışmanlık: Sahibi M.Teyfik Göksu(AKP 29 Mart 2009 seçimleri için Esenler belediye başkan adayı). 1997 yılından beri faaliyet gösteren şirketin yönetiminde de önemli akademisyenler bulunuyor. Hüsrev Hatemi, Ümit Meriç, Nilüfer Narlı, Davut Dursun(Yeni Şafak Gazetesi yazarı), İlber Ortaylı, Haluk Şahin, Edibe Sözen(AKP İstanbul Milletvekili), Arus Yumul, birlikte çalıştığı isimler arasında yer alıyor.

SONAR Araştırma: Sahibi Hasan Bayrakçı, 1999 seçimlerinde MHP’den İstanbul milletvekili adayı olmuştu.

KONDA Araştırma ve Danışmanlık: Tarhan Erdem’in sahibi olduğu şirket. Yönetiminde Tarhan Erdem ve Bekir Ağırdır bulunuyor.

KAMAR Araştırma: Emre Kongar, 1987 yılında kurdu. Dört yıl sonra bu şirketten ayrıldı. Daha sonra Bülent Tanla araştırmalarını yayınladı. Şu andaki başkanı Murat Doğan.

VERSO Siyasal Araştırmalar Merkezi: Sahibi Erhan Göksel. 1987’den beri bu işi yapıyor.

Bu araştırma şirketleri hakkında bilgi sahibi oldunuz. Onların ne kadar güvenilir olduğuna siz karar verin. Geçen gün yapılan ankette AKP'yi uçuran araştırma şirketi Genar'ın sahibi M.Teyfik Göksu 29 Mart 2009 AKP Esenler Belediyesi başkan adayı.
 

RadioHead

Asistan
Katılım
18 Ağustos 2008
Mesajlar
386
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
hımm bundan sonra araştırma sonuçlarına bakmadan önce listeye bakmak lazım :D
 

berckai

Müdavim
Katılım
17 Mayıs 2008
Mesajlar
2,394
Reaksiyon puanı
9
Puanları
0
yarısından fazlasında ak partinin eli var
 

antilove

Müdavim
Katılım
7 Ocak 2009
Mesajlar
3,580
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
Hepside birilierinin güdümünde
 

ashabulyemin

Müdavim
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
3,389
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
zafercem
aynı soruyu değişik yerde sorarsan değişik cevap alırsın buişte iyi para var baykal hayallerini araştırmalara ayırmış
ne yapsın umut fakirin ekmeği
pamuk prensesteki cadı misali baykal aynaya[araştırma şirketlerine]bakıyor
.................................
 

TazzzY

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Kasım 2008
Mesajlar
7,352
Reaksiyon puanı
275
Puanları
83
Ee dostum araştırma oluyorda ne oluyor yine akp kazancak bilmiyorsun sanki ama hala görmemezlikten geliyorsun birde hangi medya şirketi kimin Diye bir araştırsana işin gücün provakotörlük ama ben diyorum istanbul seçim sonucu açıklandığı gün Senle bi muhabet edelim :D
 

eray045

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Nisan 2008
Mesajlar
12,600
Reaksiyon puanı
250
Puanları
63
bu ülkede tarafsız hiç bi kurum yokki araştırma kurumları tarafsız olsun :)
 

ashabulyemin

Müdavim
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
3,389
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
bu ülkede tarafsız hiç bi kurum yokki araştırma kurumları tarafsız olsun :)
bu sefer seni tebrik ederim
chp nin yıllarca uğraşarak ülkedeki tüm kurumları kendi yandaşlarıyla birer çöp konteynerine [çöp kutusuna sığmazlar]çevirdi
eray 045 kardeşimin dediği gibi her yer kokuşmuş yarsap öyle eczacılar birliği öyle b.k püsür birliği keza öyle savunma sistemimizde yargı sağlık eğitim hep chp nin çöplüğü olmüş
eray 045 kardeşimin bu rezilliğe isyan etmesi gençlerin duyarlı olduğu dolayısıyla yarınlarımızın o kadarda karanlık olmayacağını müjdeliyor
ülkemiz şu anda la comte re gula [kont dracula]nın film setine dönmüş sağolsun chp efekt sistemine gerek bırakmıyor
 

K46

Asistan
Katılım
2 Ocak 2009
Mesajlar
355
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Hangi araştırma şirketinin kimin olduğu aslında çok fazla önemli değil.
Neden derseniz, Chp yanlısı olanlar da AKP kazanacak diyor, AKP yanlısı olanlar da AKP kazanacak diyor.
Yani aslında gerçeği onlar da biliyor.
Ha fark ne derseniz, CHP yanlısı olanlar aradaki %20-30 luk farkları %5-%10 gibi gösteriyorlar, AKP yanlısı olanlar da belki %3-%5 abartıyordur. Son seçimde hiçbir anket sonucu AKP %55-60 alacak demediğine göre ortada anormal bir abartı olmadığı sonucuna da varabiliriz.

İnanmıyorsanız bakın, CHP ve Doğan grubuna yakınlığıyla bilinen A&G şirketinin İstanbul Belediye Başkanlığı anketi sonucu.
Hemde onların sitesinden :)
http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/...etine gore AKP Istanbulda onde gidiyor&ver=66
 

ashabulyemin

Müdavim
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
3,389
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
k45
yenilen güreşçi mindere doymaz
şu anda dünyada sadece muhalefete talib müzmin muhalet chp dir eşini bulan varsa söylesin[çifte koşacam işe yarasınlar]
 

hatice43

Öğrenci
Katılım
5 Haziran 2009
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
BENCE HEPSİ GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ MASUM DEĞİLLER AKP LİDE OLSA CHP LİDE OLSA İŞ PARA OLUNCA KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAZ ADAMIN KANINI SÖMÜRÜR BUNLAR... Anketör Aranıyor ! | Kampüs Bahçelievler ALINTI VE BURADA DAHA NİCE MAĞDUR VAR

Ben Afyon Kocatepe Üniversitesinde okuyup aynı zamanda harçlığımı çıkartmak için çalışan Türkiye'deki binlerce öğrenciden biriyim. Afyon ve bölgesinde gerektiğinde anket çalışması yapmak için İstanbul’daki birçok firmaya mail atmıştım. İstanbul’daki Denge Araştırma’nın Ortağı Mekik Araştırma Afyon merkez mahallelerinde toplam 500 anket yaptırdılar. Anketler gönderilinceye kadar her gün beni arayan firma yetkilisi (AYHAN), anketleri bitirip onlara teslim ettikten sonra bir daha telefonuma çıkmadı. Bana anketlerde telefon numaraları yok, isimler eksik, mahalleler eksik diye anketlerimi iptal ettiklerini söylediler. Bunun üzerine anketlerimi geri istedim. Çünkü o anketlerde benim 4 günlük emeğim var ayrıca mahalle mahalle dolmuşla gezdim yemek vs. masraflarım oldu. Hiçbir masrafımı bana ödemediler. Ben anket parası almak şöyle dursun cebimden 100 YTL ödemiş oldum. Bir öğrenci için 100 YTL çok paradır. Sizde öğrencilik yaptıysanız ne demek istediğimi çok iyi anlamışsınızdır.
Mekik Araştırmadan iptal edilen anketlerimi geri istedim, ancak 1,5 ay geçmesine rağmen ne anketlerim geri geldi nede bana paramı ödediler. Herkese uydurdukları genel bahaneleri bana da uydurmaya başladılar. Anketlerde telefon numaraları yok. Birkaç gün sonra tekrar aradım bu kez anketlerde mahalle yok daha sonra anketlerde isim yok vs. gibi bahaneler. Söylemiş oldukları, anketlerde telefon numarası yok, isim yok, mahalle yok gibi ucuz bahanelerde kesinlikle yalan. Ben 2 yıldır anketör olarak çalışıyorum tabiri yerindeyse harçlığımı buradan kazanıyorum. Bu ve bunu gibi firmaların benim gibi paraya gerçekten ihtiyacı olan kişileri dolandırmalarına kanunda bir yaptırım yok. Çünkü anketleri alınırken bir telefon ve maille aldığımızdan bir sözleşme yapılmıyor. Yani şikayetimi ancak bu şekilde internet aracılığıyla duyurabiliyorum. Anket paramı veya iptal edilen anketlerimi tekrar almak için firmayı çok fazla aramamdan bıkan oradaki personelin biri "anketleriniz kullanıldı ondan gönderilemiyor ayrıca birçok öğrenciye de aynı taktiği uyguluyoruz varmı ötesi" dedi. Ne diyeceğimi şaşırdım. Bir yandan şok oldum bir yandan bütün sinirlerim gerildi. Ne yapmalıyım nasıl şikayet etmeliyim bu dolandırıcı firmayı? Amacım Denge Araştırma’nın ortağı Mekik araştırma ile çalışan bütün firmaları arayıp dolandırıcılığa ortak olmalarını önlemek. Bu maili bütün firmalara da göndermeyi düşünüyorum. İlahi adalet yerine gelecektir. Emek çalan veya çalınmasına yardım eden herkesin aynı suçu işlediğinin bilinmesi gerektiğini düşünüyorum. Allaha havale ediyorum Denge Araştırmayı ve onun ortağı Mekik araştırmayı. İnsanın elinden başka bir şey gelmiyor.
 

hatice43

Öğrenci
Katılım
5 Haziran 2009
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
İŞTE BİR TANE DAHA

Uşak Üniversitesinde okuyorum. İkinci öğretimde okuduğumdan dolayı akşam 5’e kadar boş durmaktansa çalışmayı yeğliyorum. Hem kendi harçlığımı kazanıyorum hem de kriz ortamında aileme katkıda bulunmuş oluyorum. Ege Bölgesi ve İstanbul’daki araştırma şirketlerine, Uşak ve ilçelerindeki anket çalışmalarına katılmak (anket yapmak) için mail atmıştım. İstanbul’dan Mekik Araştırma diye bir firmadan beni aradılar ve Uşak merkezde 600 adet seçim anketi yapılacağını söylediler. Benimle birlikte 2-3 arkadaş daha bulmamı söyleyip yol+yemek+anket başına ücret önerdiler. Teklif cazip geldiğinden kabul ettim. 3 arkadaş kişi başı 200 anketi 5 günde 12 mahallede yapıp Mekik Araştırmaya gönderdim.
Aradan 2,5 ay geçmesine rağmen hala paramı ödemediler. 15 gün içerisinde paranız hesabınıza yatırılacak diyen firma yetkilileri (Ayhan-Zeynep) aradan geçen bu kadar zamana rağmen parayı hesabıma yatırmak şöyle dursun anketlerimin hatalı olduğunu söyleyip telefonu yüzüme kapattılar. Anketlerimi geri istedim ancak anketleri attıklarını söylediler. Benimle beraber çalışan 2 arkadaşıma durumu nasıl anlatacağımı bilmiyorum her gün onları oyalamaktan bıktım. Arkadaşlarım benim parayı aldıklarımı düşünmesinler diye firma telefonlarını onlara da verdim ve gerçekten çok zor durumda kaldım. Yaptığımız anketlerin üzerinde Denge Araştırma yazıyordu. Denge araştırmayı da aradım ancak onlar Mekik araştırma ile ortak çalıştıklarını parayı da Mekik araştırmanın vereceğini söylediler. İl Tüketici hakları derneğine ve komisyonuna gittim ellerinden bir şey gelmeyeceğini söylediler. Haklılar çünkü Mekik araştırma ile aramızda herhangi bir belge yok fatura yok. İnternette konu ile ilgili yardım almayı umarken benim gibi dolandırılmış birkaç öğrenci arkadaşın şikayetlerini de gördüm. Bende bu şekilde şikayetimi dile getirmeyi düşündüm.
İnsaf Aydınoğlu
 

hatice43

Öğrenci
Katılım
5 Haziran 2009
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
AYNI SİTEDEN ALINTI (MARMARA ÜNİ. İİBF)

Arkadaşlar bu araştırma firması ve bunu gibi birçok araştırma firması, seçimler dolayısıyla birçok ilde anket çalışmaları yapıyorlar. Dolayısıyla da oradaki öğrencileri kurban olarak seçiyorlar. Anketleri yaptırıp bir dahada onlarla görüşmüyorlar... Aralarında hukuki bir anlaşma veya sözleşme olmadığından bir hakda iddia edemiyorlar. Hakikaten üzülüyorum bu arkadaşlara ki çoğunun da ekonomik durumları iyi değil. Yoksa kimse keyfe keder yağmurda çamurda anket yapmakla uğraşmaz. Ben bu arkadaşları destekliyorum ve başka kimsenin başına gelmesin diye de çaba sarfediyorum. Ve aynı çabayı sizlerden de rica ediyorum. Neden uğraşıyorum mağdur anketörlerle; Geçmişin mağdur anketörleri arasında bende yer almıştım (Eski bir marmaralı)...
 

hatice43

Öğrenci
Katılım
5 Haziran 2009
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
BİR MAĞDUR DAHA

alıntıdır : http://www.forumselcuk.com/forum_po...
ANKETÖRLERİ DEĞİL BAŞKA KONULARI TARTIŞALIM
Bence çok yanılıyorsunuz arkadaşlar.Anket yapan kişiler keyfinden anket yapmıyorlar (art niyetli kişilerden bahsetmiyorum). Ben aileme katkı olsun biraz daha rahat yaşayım diye anketörlük yaptım. Yapmaya da devam ediyorum... Benim gibi öğrenci arkadaşların hepside aynı fikirdedir eminim. Biz karda, yamurda, soğukta anket yaparken, aman onun bunu evine gidelimde milleti rahatsız edelim diye yola çıkmıyoruz. Kişilerin fikri neyse zikride o olurmuş. Sizlerin zikri o heralde.
Ben sadece anket yaptığımız halde paramızı vermeyen dolandırıcı firmalara kızıyorum. İşte size konu, bu konuyu tartışalım. Geçn yıl Konyada anket çalışmasına katıldım. İstanbuldan bir firma 5 arkadaşla görüşmüş bizleri bir araya getirip anket yaptırdılar. Anketlerin üzerinde DENGE yazıyordu ama esas anketi yaptıran MEKİK ARAŞTIRMA idi. 1 hafta bizleri çalıştırdılar. Anketler bittikten sonra 15 gün içerisinde ücretleriniz ödenecek dediler ama aradan 1 yıl geçti biz hala saf gibi para bekliyoruz. Kısaca dolandırıldık, tabiki bütün araştırma firmaları böyle değildir ve kimseyi karalamak niyetinde de değilim ancak bizim bariz 1 haftalık emeğimizi yediler. Allah yedirmesin. İşte bu konuyu tartışalım arkadaşlar. Başkalarının sırtından para kazanan, başkalarının emeklerini çalan, ödemesi gereken parayı ödemeyen kişi ve firmaları tartışalım. Yoksa sıcak evinde onu bunu tartışmak kolay. Ama soğukta, yağmurda 3 kuruş kazanmak için çırpınan bu krizde ailesinden yeterli maddi desteği göremeyen ve bunu gidermek için çalışan öğrenci anketörleri tartışamyın lütfen... Hepinize iyi çalışmalar arkadaşlar. ve başarılar.
Gamze
 

hatice43

Öğrenci
Katılım
5 Haziran 2009
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
hımm bundan sonra araştırma sonuçlarına bakmadan önce listeye bakmak lazım :D

Cevap: Anketörler Aranıyor
http://www.eryamanforum.com/showthr...
--------------------------------------------------------------------------------
Uşak Üniversitesinde okuyorum. İkinci öğretimde okuduğumdan dolayı akşam 5’e kadar boş durmaktansa çalışmayı yeğliyorum. Hem kendi harçlığımı kazanıyorum hem de kriz ortamında aileme katkıda bulunmuş oluyorum. Ege Bölgesi ve İstanbul’daki araştırma şirketlerine, Uşak ve ilçelerindeki anket çalışmalarına katılmak (anket yapmak) için mail atmıştım. İstanbul’dan Mekik Araştırma diye bir firmadan beni aradılar ve Uşak merkezde 600 adet seçim anketi yapılacağını söylediler. Benimle birlikte 2-3 arkadaş daha bulmamı söyleyip yol+yemek+anket başına ücret önerdiler. Teklif cazip geldiğinden kabul ettim. 3 arkadaş kişi başı 200 anketi 5 günde 12 mahallede yapıp Mekik Araştırmaya gönderdim.
Aradan 2,5 ay geçmesine rağmen hala paramı ödemediler. 15 gün içerisinde paranız hesabınıza yatırılacak diyen firma yetkilileri (Ayhan-Zeynep) aradan geçen bu kadar zamana rağmen parayı hesabıma yatırmak şöyle dursun anketlerimin hatalı olduğunu söyleyip telefonu yüzüme kapattılar. Anketlerimi geri istedim ancak anketleri attıklarını söylediler. Benimle beraber çalışan 2 arkadaşıma durumu nasıl anlatacağımı bilmiyorum her gün onları oyalamaktan bıktım. Arkadaşlarım benim parayı aldıklarımı düşünmesinler diye firma telefonlarını onlara da verdim ve gerçekten çok zor durumda kaldım. Yaptığımız anketlerin üzerinde Denge Araştırma yazıyordu. Denge araştırmayı da aradım ancak onlar Mekik araştırma ile ortak çalıştıklarını parayı da Mekik araştırmanın vereceğini söylediler. İl Tüketici hakları derneğine ve komisyonuna gittim ellerinden bir şey gelmeyeceğini söylediler. Haklılar çünkü Mekik araştırma ile aramızda herhangi bir belge yok fatura yok. İnternette konu ile ilgili yardım almayı umarken benim gibi dolandırılmış birkaç öğrenci arkadaşın şikayetlerini de gördüm. Bende bu şekilde şikayetimi dile getirmeyi düşündüm.
 

hatice43

Öğrenci
Katılım
5 Haziran 2009
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Anketörler Aranıyor
Samsundaki anket çalışmasına bende katılmıştım. 54 anket yaptım bu firmaya bende paramı alamadım. daha doğrusu 14 YTL verdiler diğerleri hatalıymış. Beraber kontrol edelim hatalı anketlerimi alayım o zaman dedim. vermediler. Genel bahaneler belli sanırım; telefon yok, isim yok, adres yok... yahu hangisinde yok kontrol edelim bana gösterin değil mi? Amannnn... yapılacak birşey yok en iyisi bu gibi şirketlere iş yapmamak. Mekik araştırma sanırım bu işi gerçekten iyi kıvırıyor. birgün onları bir kıvıracaklar......... Neyse Herkes dikkat etsin özellikle gurbette öğrenci olup 3 kuruş kazanırım derdinde olan arkadaşlar. Bencede elinizdekindende olmayın.
 

sansür

Asistan
Katılım
16 Nisan 2009
Mesajlar
197
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
bence her siyasetçinin bir anket şirketi olması lazım ülkemde bu işler böyle yürüyor malesef seçim sabahı her her partinin millet vekilinin anket şirketi kendi lehinde sonuçları basına veriyor buda basında kutuplaşmayı yol açıyor.
 

Tsunmys

Müdavim
Katılım
29 Mayıs 2008
Mesajlar
1,546
Reaksiyon puanı
2
Puanları
38
Anketlere bakıp oy kullanan varmı aranızda :S Hepinizin aklı var sonuçta. Anket falan boş iş.
 

Son mesajlar

Üst