- Reaksiyon puanı
- 3,269
Eskilerin mizahı çok kötüymüş.
eskilerin mizah anlayışıyla ,şimdiki fark çok ,her şey değişti,eskiden hep gerçeklere vurgu yapılırdı,tiyatrolar bile değişti. 2000 den sonraki üretilenlerin çoğu para,naylon kokuyorEskilerin mizahı çok kötüymüş.
Şimdilerde sana bana komik gelmiyor ancak eskilere komik gelmesi normal. Özellikle Sakıp Sabancıya yapılan gönderme mesela dönemin insanlarını güldürebilecek nitelikte, ancak keşke sol üst köşeye haper küpürünü koymak yerine okuyucunun şakayı kendi kendine anlamasına olanak sağlansaydı.Eskilerin mizahı çok kötüymüş.
bakın bu olayların komik gelmesi, insanın yaşadığı ,bulunduğu ortamla, yaşın vermiş oldukları ,yaşamış olduğu olaylara bakışından sonra ,hayata bakışındaki değişiklikler, kişinin neye ,nasıl güleceği hakkında zamanla psikolojisine bağlı olarak değişmektedirŞimdilerde sana bana komik gelmiyor ancak eskilere komik gelmesi normal. Özellikle Sakıp Sabancıya yapılan gönderme mesela dönemin insanlarını güldürebilecek nitelikte, ancak keşke sol üst köşeye haper küpürünü koymak yerine okuyucunun şakayı kendi kendine anlamasına olanak sağlansaydı.
Haklısın abi. Aramızda koca bir nesil farkı varken sizlerin dünyası farklı bizlerin dünyası farklı, mizahlarımızın aynı kalması olanaksız.bakın bu olayların komik gelmesi, insanın yaşadığı ,bulunduğu ortamla, yaşın vermiş oldukları ,yaşamış olduğu olaylara bakışından sonra ,hayata bakışındaki değişiklikler, kişinin neye ,nasıl güleceği hakkında zamanla psikolojisine bağlı olarak değişmektedir
şöyle söyleyeyim ben gırgır-fırt dergisinin hastasıydım ,zamanın simpsonlarıydılar, recep ivedi ki, cem yılmazı vs. hiç seyretmedim.nejat uygur,metin,zeki alasya tiyatrosu,levent kırcaydı bizim zamanlarımız,kemal sunal her şeydi,şimdikilerde bana göre ruh yok,şarkılar bile harikaydı,öztürk serengil var mesela hem şarkı söylerler,hemde laf sokarlardıHaklısın abi. Aramızda koca bir nesil farkı varken sizlerin dünyası farklı bizlerin dünyası farklı, mizahlarımızın aynı kalması olanaksız.
Şarkıyı şimdi dinlemeye başladım dönemin siyasilerinden birine yazılmış sanırım, diliyle sözleriyle dönemini çok güzel eleştirmiş.şöyle söyleyeyim ben gırgır-fırt dergisinin hastasıydım ,zamanın simpsonlarıydılar, recep ivedi ki, cem yılmazı vs. hiç seyretmedim.nejat uygur,metin,zeki alasya tiyatrosu,levent kırcaydı bizim zamanlarımız,kemal sunal her şeydi,şimdikilerde bana göre ruh yok,şarkılar bile harikaydı,öztürk serengil var mesela hem şarkı söylerler,hemde laf sokarlardı
Süleyman demirele yazmış,bak buda 1980 90 lara ait ali avaz çok laf sokanlardandır,biraz kapalı argo takılırdıŞarkıyı şimdi dinlemeye başladım dönemin siyasilerinden birine yazılmış sanırım, diliyle sözleriyle dönemini çok güzel eleştirmiş.