Günümüzün Tony STARK'ı... Kim bu Elon MUSK?

Bu konuyu okuyanlar

Emre Budak

Doçent
Katılım
26 Eylül 2017
Mesajlar
711
Reaksiyon puanı
321
Puanları
63
Günümüzün Tony Stark’u olarak da bilinen Elon Musk, durdurulması mümkün olmayan nadir beyinlerden. Sadece girimci değil, mucit, tasarımcı ve mühendis.

2792091934a59707190e1cf723177fc0cc1bd450.jpeg


Daha küçük yaşlarında kendini belli eden Elon Musk, 10 yaşında ilk kişisel bilgisayarını aldı ve kendi başına programlamayı öğrendi. 12 yaşında “Blastar” adında kendi yaptığı oyununu satarak 500$ dolar kazandı.

Elon Musk, fizik ve ekonomi alanında lisans eğitimi aldı. 1995 yılında Stanford’da uygulamalı fizik ve malzeme bilimi dalında doktoraya başladı. Ne var ki iki gün sonra Zip2 projesini gerçekleştirmek için buradan ayrıldı. Hayatının en önemli kararlarından biriydi ve sonucunda 1999’da hayata geçirdiği projeyi Compaq’ın AltaVista birimine 307 milyon dolar nakit para ve 34 milyon dolar menkul kıymetler karşılığında sattı.

Elon Musk günümüzde, aynı anda birçok işle meşgul. SpaceX’in kurucusu ve baş tasarımcılarındandır. Tesla Motors ile PayPal’ın kurucu ortaklarındandır. Tesla Motors’da başkan, CEO ve ürün mimarı olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda SolarCity’nin de başkanıdır. Birçok başarıya imza atan Elon Musk, NASA’ya uzay gemileri sattı, uzay roketlerini havalandırmayı ve yere indirmeyi başardı, dünyanın en büyük fabrikası olan GigaFactory’yi kurdu, güneş ve rüzgar enerjisi ile çalışan pil parkları kurarak bir çok şehre enerji sağladı, yüksek hızda toplu taşıma sistemi olan Hyperloop fikrini hayata geçirdi. ABD’nin altında tüneller kazarak yeraltı otoyolları yapmaya başladı. Şimdiler de ise yeni hedefi hem doğayla iç içe ama tamamen teknoloji ile donatılmış yeni şehirler inşa etmek. Ağzından çıkan her planının gerçeğe dönüşmesi, bu hedeflerinin de çok yakında gerçekleşeceğine inandırıyor.

Elon Musk, 2008 yılında Tesla Motors’a katıldı. Çünkü dünyanın petrole bağımlı hale gelmesi onu rahatsız ediyordu. İçten yanmalı motorlara karşı elektrikli motorları savunuyor.

Büyük eserlere imza atmış her mucit gibi Elon Musk’ın da ilham kaynakları var. Bu kaynaklarından biri de Douglas Adams’ın kitabı olan Otostopçunun Galaksi Rehberi (The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy). Elon Musk bu kitaptan en önemli ve zor olan şeyin doğru sorular sormak olduğunu öğrendi ve kendi sorusunu buldu; “İnsanlığın geleceğine etkisi olan şeyler nelerdir?” Sorusunun cevabının internet, yenilenebilir enerji ve uzayda kolonileşme olduğuna karar verdi. Kendini bu üç olaya adamış olan Elon Musk başarısını ısrarcı kişiliğinden, zekasından ve çok çalışmasından alıyor. Vaktinin yarısını SpaceX ofisinde, yarısını Tesla ofisinde geçiriyor. Haftada 80 ile 100 saat civarı çalışıyor.

Elon Musk kadar çalışkan ve hayalleri zengin bir mucide dünya çok şey borçlu. Teknoloji adına insanlığa kazandırdığı birçok yenilik o hayatta olduğu sürece devam edecek gibi görünüyor. Dünyanın onun gibi üretken mucitlere ihtiyacı var ve umarım sayıları her geçen gün artar.
 

|Ⓢєччαh|

Müdavim
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,324
Puanları
113
Bu tür insanların yetişmesi için Allahın verdiği zekâ tek başına kifayet etmiyor. Aynı zamanda uygun bir aile ortamı, idealist bir anne, uygun bir eğitim sistemi ve uygun da bir çevre gerekiyor. Batılı bu konuda İslam dininin getirdiği prensipleri uygulayıp yararını görürken biz ve sair İslâm ülkeleri batının geçmişteki köhnemiş, hantal ve insanı uyuz eden sistemleriyle ufuklarımızı kararttık.
 

Mtn S

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Ocak 2017
Mesajlar
23,321
Reaksiyon puanı
15,311
Puanları
113
Bu adamın zekasının ve aldığı eğitimin bizde 4 te biri bile yok
 
Üst