Güney Kore Sürücüsüz Araçlar İçin Yeni Bir Şehir Kuruyor

Bu konuyu okuyanlar

SONG JOONG KI

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Eylül 2016
Mesajlar
8,217
Reaksiyon puanı
3,025
Puanları
113
Yaş
21
Güney Kore, sürücüsüz araçlar için yeni bir şehir kuruyor. K-city adı verilen bu şehir, otonom araçların test edilebilmesi için özel olarak tasarlanıyor. Bir başka deyişle otonom araçların test edilebilmesi için dünyanın en büyük test alanı tasarlanıyor. Bu yıl Ekim ayında açılması planan K-city’de otonom araç geliştiricileri kendi testlerini burada yapabilecek ve farklı senaryoları test edebilecek.

Geçen yıl Kasım ayında ülkenin bir çok bölgesinde otonom araç geliştiricilerine testler için izin veren Güney Kore Hükümeti K-city sayesinde geliştiricilere çok daha geniş bir imkan sağlamış olacak. Gerçek bir şehir gibi tasarlanan bu şehirde bir çok test daha rahat yapılabilecek. SK Telecom, Naver ve Samsung Elektronik gibi şirketler ile beraber otonom otomobil üreticileri Hyundai ve Kia bu şehirde deneyler yapacak büyük şirketler olarak görülüyor.

otonom-araclar-icin-test-sehri-k-city.jpg


360 bin metrekare alana inşa edilen K-city, içinde bulundurduğu otobanlar, otonom araçlar için özel park alanları ve otobüsler için özel yollar gibi özellikleriyle yaklaşık 17 milyon dolarlık bir yatırım ve tamamen akıllı ulaşım sistemi temelli tasarlanıyor. Güney Kore Ulaştırma Bakanlığı’nın açıklamalarına göre 2017 yılı Ekim ayında kullanılmaya başlanacak olan bu şehir, 2018 yılı ortalarında tamamen açılmış olacak.

Akıllı şehirler için test alanı
Bu şehrin sadece otonom araçlara yönelik deneyler yapılacak bir şehir olarak görülmemesi gerekiyor. Uzmanlar bu şehrin son teknoloji donanımlarla donatılması gerektiğini ve tamamen veri toplama – paylaşma için uyumlu hale de getirilmesi gerektiğini belirtiyor. Sadece otomobil geliştiricileri değil, aynı zamanda otomotiv sektörü için teknoloji geliştiren ve hatta sigortacılık gibi farklı alanlarda çalışan teknoloji girişimlerinin de bu alana erişim izni olması, geleceğe yönelik çok değerli öngörülerin çıkarılması anlamına gelir.

Buradaki verileri işleyen şirketler sayesinde geleceğin sigorta maliyetleri, akıllı şehir planlaması ve trafik planlamasında kullanılarak geleceğin gerçek akıllı şehirlerine temel oluşturabilir.

Güney Kore, dünyanın sayılı otomobil üreticilerinden olabilir ama şimdiye kadar otonom araç konusunda diğer ülkelerden geri kalmış durumdaydı. Son açıklamalara göre 2020 yılına kadar 3. seviye (tam otonom fakat sürücü gerekirse kontrolü ele alabilir) otonom araçlar üretme konusundaki iddiasını paylaştı. Bu hazırlıklarla beraber bu hedefe doğru emin adımlarla ilerliyorlar diyebiliriz.

kaynak: Webrazzi
 
Üst