buradan almanı tavsiye etmiyorum gümrük sigortası ve sigorta paketi ile birlikte satın aldım alljoy ile gönderildi her şey iyi güzel alljoy ile gümrüksüz olarak kapıma kadar kısa sürede gelmesini bekliyordum sonra kargo takipte SHENZEN,Goods Inbound (Location) da takılı kaldı bir sorun olduğunu düşünerek canlı desteğe yadım 4 gün beklememi söylediler bekledim hala ilerleme yoktu tekrar yazdım yine beklememi söylediler en son mail attım kargoda sorun olduğunu söylediler ve tekrar kargolayacaklarını onu da alljoy ile yapamayacaklarını söylediler önce kabul etmedim ısrarla alljoy ile gönderip gönderemeyeceklerini sordum en son yapacak bir şeyim kalmadı ve tekrar gönderimi kabul ettim şimdi china post ile kargolamışlar CP ile başlayan CN ile biten bir kargo kodu girilmiş ama kargo takip kodunu sorgulatınca hiç bir sonuş çıkmıyor sisteme işlememiştir diye bekliyorum sonuç olarak boşuna 20 günden fazla süredir bekledim ve şu an ürünüm alljoy ile gümrüksüz olarak gelmesi gerekirken china post ile gümrüklü gelecek vergiyi ödedikten sonra vergi iadesi alıcam