Güçlü bilgisayarda düşük fps ve drop sorunu

Şu anda konuyu okuyanlar (Üyeler: 1, Ziyaretçi & Botlar: 0)


KimsesizzZ

Üyecik
Katılım
20 Ocak 2019
Mesajlar
39
Puanları
8
Öncelikle merhaba sayın sdn form sakinleri

Bilgisayarımı alalı yaklaşık 2,5ay oldu başlarda herşey çok güzeldi lakin şu yarım aydır sıkıldım

Bilgisayar özelliklerim
Kasa Cooler Master masterbox lite 5 blue 500W PSU
Anakart Asus TUF B450-PLUS Gaming
İşlemci AMD Ryzen 5 2600 Stok soğutucu
Ekran Kartı Asus Strix GTX 1050Tİ Gaming OC
RAM GSKILL Ripjigsav 8GB DDR 4 2400MHZ
Hard disk 1TB WD BLUE 7200RPM

Oyunlarda FPS

Gta 5 20 kadar düşüyor normalde 40 - 45 sık sık drop
Csgo 70 80 ara ara drop
Ets 2 onlinede 20 - 30 normalde 35 - 45
Bunlar oynadığım oyunlar ve gündelik fps ler

Benim tahminim virüs var yada ekran kartı sıcaklık ben asusun gpu tweak 2 programını kullanıyorum oyuna girerken oyun modunu açmam gerekiyor bu moddada 30rpm sabit. 2side olabilir yada sizin farklı bir düşünceniz

Bu dediğim hergün olmuyor arkadaşlar mesela bilgisayar akşama kadar açık kaldığı zaman akşam oturuyum gta 5 sürekli fps düşüşleri droplar yaşıyor bilgisi olan bi yardım etsin.
 

Görkem Say

Адидже
Yönetici
Super Moderator
Katılım
22 Nis 2017
Mesajlar
14,004
Puanları
113
Konum
Laurelindórinan
MSI Afterburner ile sıcaklık değerlerini kontrol eder misin? Birde Malwarebytes ile bilgisayarda zararlı yazılım var mı bir bakmanı öneririm.
 

KimsesizzZ

Üyecik
Katılım
20 Ocak 2019
Mesajlar
39
Puanları
8
MSI Afterburner ile sıcaklık değerlerini kontrol eder misin? Birde Malwarebytes ile bilgisayarda zararlı yazılım var mı bir bakmanı öneririm.
çok ilginç malwarebytes programını yüklemek için operaya, chromeye normal internete yazıyorm yazdığım zaman çöküyor =??
 

Görkem Say

Адидже
Yönetici
Super Moderator
Katılım
22 Nis 2017
Mesajlar
14,004
Puanları
113
Konum
Laurelindórinan
çok ilginç malwarebytes programını yüklemek için operaya, chromeye normal internete yazıyorm yazdığım zaman çöküyor =??
Bu olay sadece Malwarebytes için mi oluyor? Öyleyse setup dosyasını Drive'a upload edip linkini paylaşabilirim lakin sadece Malwarebytes araması yaparken oluyorsa çok ilginç bir durum. Kaspersky veya Eset gibi başka virüs programları için arama yaparken de aynı durum oluyor mu? Birde tarayıcı tam olarak hangi adımdayken çöküyor?
 

KimsesizzZ

Üyecik
Katılım
20 Ocak 2019
Mesajlar
39
Puanları
8
Bu olay sadece Malwarebytes için mi oluyor? Öyleyse setup dosyasını Drive'a upload edip linkini paylaşabilirim lakin sadece Malwarebytes araması yaparken oluyorsa çok ilginç bir durum. Kaspersky veya Eset gibi başka virüs programları için arama yaparken de aynı durum oluyor mu? Birde tarayıcı tam olarak hangi adımdayken çöküyor?
hayır bütün virüs programlarında çöktü arama adımına eset , malwarebytes vb yazdığım saniye çöküyor bekliyor yanıt vermiyor görevi sonlandırıp tekrar deniyorm gene aynı. Galiba virüs var
 

Görkem Say

Адидже
Yönetici
Super Moderator
Katılım
22 Nis 2017
Mesajlar
14,004
Puanları
113
Konum
Laurelindórinan
hayır bütün virüs programlarında çöktü arama adımına eset , malwarebytes vb yazdığım saniye çöküyor bekliyor yanıt vermiyor görevi sonlandırıp tekrar deniyorm gene aynı. Galiba virüs var
Tahminim doğru çıktı. Bir zararlı yazılım var ve bu yazılım zararının yanı sıra herhangi bir virüs programı aramayı engelliyor umarım yüklerken de böyle bir sorunla karşılaşmayız. Ben programın kendisini indirip Drive linki ile paylaşacağım oradan indirebilirsiniz lakin yükleme yapamazsa bu virüs biraz baş ağrıtabilir. Bu arada keşke bellek için 3200 veya 3000 MHz tercih etseydiniz o zaman çok daha fazla performans alırdınız zira AMD sistemlerde bellek frekansı çok önemli.
 

KimsesizzZ

Üyecik
Katılım
20 Ocak 2019
Mesajlar
39
Puanları
8
Tahminim doğru çıktı. Bir zararlı yazılım var ve bu yazılım zararının yanı sıra herhangi bir virüs programı aramayı engelliyor umarım yüklerken de böyle bir sorunla karşılaşmayız. Ben programın kendisini indirip Drive linki ile paylaşacağım oradan indirebilirsiniz lakin yükleme yapamazsa bu virüs biraz baş ağrıtabilir. Bu arada keşke bellek için 3200 veya 3000 MHz tercih etseydiniz o zaman çok daha fazla performans alırdınız zira AMD sistemlerde bellek frekansı çok önemli.
Tamamdır bekliyorum.
Bellek güncellemeyi düşünüyorum 350tl eksiğim var Kingston 16GB (2x8GB)HyperX 2x 3200mhz ram alıcam
 

Görkem Say

Адидже
Yönetici
Super Moderator
Katılım
22 Nis 2017
Mesajlar
14,004
Puanları
113
Konum
Laurelindórinan
Linki şöyle paylaşayım umarım yüklenir.
Bellek alacaksanız tavsiyem Corsair Vengeance 3000 veya 3200 MHz ürünü olur.
 

PARAzitCELL

Dekan
Katılım
5 May 2017
Mesajlar
5,132
Puanları
113
Konum
sanalalem
combofix ilaç gibi gelecektir :) hazırlıyorum bi dakka ...

 

Görkem Say

Адидже
Yönetici
Super Moderator
Katılım
22 Nis 2017
Mesajlar
14,004
Puanları
113
Konum
Laurelindórinan
:/ Sonuç vahim program kurarken çöktü
Bunu büyük ihtimalle diğer programlar içinde yapacak ki bilgisayar üzerinde bu kadar kontrol sağlayabilen bir virüs programı bayağı ciddi demektir. Zamanında buna benzer bir program ile karşılaşmıştım ve CCleaner dahil bu tarz bütün temizleme programlarımı devre dışı bırakmıştı ismi de yanlış hatırlamıyorsam Alman Kurduydu. Combofix deneyin bir olmazsa programı katılımsız yüklemeyi denersiniz.
 

KimsesizzZ

Üyecik
Katılım
20 Ocak 2019
Mesajlar
39
Puanları
8
Bunu büyük ihtimalle diğer programlar içinde yapacak ki bilgisayar üzerinde bu kadar kontrol sağlayabilen bir virüs programı bayağı ciddi demektir. Zamanında buna benzer bir program ile karşılaşmıştım ve CCleaner dahil bu tarz bütün temizleme programlarımı devre dışı bırakmıştı ismi de yanlış hatırlamıyorsam Alman Kurduydu. Combofix deneyin bir olmazsa programı katılımsız yüklemeyi denersiniz.
katılımsız nasıl yüklicem peki daha önce hiç denemedim :(
 

KimsesizzZ

Üyecik
Katılım
20 Ocak 2019
Mesajlar
39
Puanları
8
combofix ilaç gibi gelecektir :) hazırlıyorum bi dakka ...

evet buda desteklemiyor
 

Görkem Say

Адидже
Yönetici
Super Moderator
Katılım
22 Nis 2017
Mesajlar
14,004
Puanları
113
Konum
Laurelindórinan
katılımsız nasıl yüklicem peki daha önce hiç denemedim :(
Katılımsız iş korsana kaçıyor. Normalde forumda korsana izin vermiyoruz ama bu durumda yapacak çok bir şey yok açıkçası özel mesaj yoluyla linki iletiyorum. Katılımsız kurulumun olayı siz sadece setup dosyasına tıklıyorsunuz, program arka planda kendi kuruluyor. Umarım kurulur.
 

KimsesizzZ

Üyecik
Katılım
20 Ocak 2019
Mesajlar
39
Puanları
8
Katılımsız iş korsana kaçıyor. Normalde forumda korsana izin vermiyoruz ama bu durumda yapacak çok bir şey yok açıkçası özel mesaj yoluyla linki iletiyorum. Katılımsız kurulumun olayı siz sadece setup dosyasına tıklıyorsunuz, program arka planda kendi kuruluyor. Umarım kurulur.
umarım benim bi sorum olucak bu virüs performansı çok etkilermi yani ısınma sorunu vs yaparmı birde açılırken kilit ekranında çok bekliyorum onun vs nedeni olabilirmi.
 

Görkem Say

Адидже
Yönetici
Super Moderator
Katılım
22 Nis 2017
Mesajlar
14,004
Puanları
113
Konum
Laurelindórinan
umarım benim bi sorum olucak bu virüs performansı çok etkilermi yani ısınma sorunu vs yaparmı birde açılırken kilit ekranında çok bekliyorum onun vs nedeni olabilirmi.
Sıcaklığa etkisi olan virüs görmedim (belki vardır veya ekran kartı ve işlemciye çok fazla yük bindirip ısıya sebep olabilir) lakin bir virüs performansı çok önemli düzeyde etkileyebilir hem oyunlar için hemde sistemin genel hızı için.
 
Üst
stat counter