GTA Online’dan 35 ülkeyi etkileyecek yasak!

Bu konuyu okuyanlar

Mavi Silgi

Öğrenci
Cezalı
Katılım
9 Temmuz 2019
Mesajlar
13
Reaksiyon puanı
6
Puanları
3
Kısa bir süre önce GTA Online’da kolay para kazanmanın yolunu birçok oyuncuya açan Rockstar Games, bazı ülkelerin vatandaşlarına, ilgili ülkelerin politikaları gereği, kısa yoldan gelir elde etmenin kapısını kapattı.
GTA Online kumarhane yasağı hangi ülkelere uğrayacak?
İnsanlarla beraber vakit geçirmek isteyen ve kumar masalarını tercih eden oyuncular, kumarhane güncellemesini yıllardır bekliyordu. Nihayet istediğini elde eden kullanıcılar, Diamond Casino & Resort güncellemesi sayesinde kısa bir sürede köşeyi dönebiliyor.

Standart ve VIP katmanlarına sahip olan yenilik, “yasaklı oyuncu” sınıfını da getirdi. Şu an için 35 ülkenin muhatap olduğu bu uygulama, ilgili kişilerin çevrimiçi oyunda bulunan kumarhanelerde oyun oynamasını engelliyor.

GTA Online kumarhane

Bu yenilik sayesinde oyuncu sayısında büyük bir artış gören GTA Online yetkilileri, listede bulunan ülkelerin oyuncularına bir engel hazırladı. Bu bağlamda bazı kişiler, kumarhaneye geldiğinde ülkelerindeki kumar yasaları nedeniyle böyle bir mekanda kumar aktivitelerine katılamadığını tespit etti.

Kumarhaneye girebilen, diğer oyuncularla etkileşim içerisinde olabilen ve buradan bir çatı katı satın alabilen yasaklı kişiler, asıl hedeflerine ulaşamıyorlar. Ekstra bir güvenlik önlemi daha koyan Rockstar Games, kumar aktivitelerinin yasaklı olduğu bir ülkeden gelen ancak oyuna kendi hesabı ile kumarhanelere izin verilen başka bir ülkeden giren oyuncuların bu açıktan yararlanmasını engelledi.

GTA Online kumarhane yasağı

Aynı şekilde, yasa dışı para oyunlarına izin verilen ülkelerden birinin vatandaşı olmasına ve oradan oyuna katılmasına rağmen kolay yoldan para kazanamayan bazı kişiler de mağdur oldu. Ortada bir karışıklık söz konusu.

Bölgesel kısıtlamalara maruz kalan kullanıcılar, ekranda şu mesaj ile karşılaşıyorlar: “Bu özellik sizin için mevcut değil.” Bu olayın şu an için tek açıklaması, kumarhanelere izin verilen bir ülkede olsaniz bile bazı özel kurallardan ötürü kumar oynayamayabilme riskinizin olması.

Temkinli bir politika izleyen Rockstar Games’in bu yasağını delmek isteyen bireyler, VPN servislerini kullanmaya başladı. Bu sebepten dolayı kendi ülkesinin de yasağını delen ilgili kullanıcılar, hesapları yakalandığı takdirde oyundan uzaklaştırılabilir. Peki, bu yasak hangi ülkelere uygulanıyor?



GTA Online kumarhane güncellemesi hangi ülkelere uygun değil?
Avrupa kıtasından Asya kıtasına, Orta Doğu’dan Güney Amerika’ya birçok kesimi ilgilendiren bu değişiklik, daha geniş kapsamlı bir hale gelebilir. Aşağıdaki ülkeler, GTA Online kumarhane güncellemesi ile haşır neşir olamayacak:

— Cezayir

— Arjantin

— Bolivya

— Bosna Hersek

— Şili (kesin değil)

— Kosta Rika

— Kıbrıs

— Çek Cumhuriyeti

— Finlandiya (kesin değil)

— Gana

— Yunanistan

— İzlanda

— İran

— Irak

— İsrail

— Ürdün

— Kuveyt

GTA Online kumarhane güncellemesi

Lübnan

Lüksemburg

Malta

Karadağ

Paraguay

Peru

Polonya

Portekiz

Porto Riko

Suudi Arabistan

Güney Afrika

Güney Kore

Slovakya

Birleşik Arap Emirlikleri

Tayland

Venezuela

Vietnam

Katar

 

554950

Müdavim
Katılım
10 Temmuz 2018
Mesajlar
9,506
Reaksiyon puanı
5,892
Puanları
113
Yaş
19
Amacı bizzat kumar olan ve çok ünlü olan oyunlar da var telefon olarak.
 
Üst