Google Aramalarda Kişisel Sonuçları Kullanma / Kapama - SDN

Bu konuyu okuyanlar

octavarium

Doçent
Katılım
27 Eylül 2010
Mesajlar
743
Reaksiyon puanı
24
Puanları
0
Google, arama işlevini geliştirmeye devam ediyor. Şimdi de Google+ içeriklerinin arama sonuçlarına dahil edildiği yeni özellikleri nasıl kullanacağınızı anlatıyoruz. İzleyin, öğrenin!


9oh5.jpg



Google, arama kutusuna kazandırdığı yeni özellikler ile 2009’da başlattığı sosyal arama özelliğini daha da genişletiyor. Arama sonuçlarına Google+ ‘nın entegre edilmesi ile birlikte artık kullanıcılar daha kişisel aramalar yapabiliyor. Öyle ki artık Google+ da sizinle paylaşılan içeriklere, (çevrelerinizin bağlantıları,fotoğrafları) ilgilendiğiniz kişi ya da markaların profillerine arama sayfasından ayrılmadan ulaşabiliyorsunuz.


Yeni Özellikler:

“Arama Artı Sizin Dünyanız” adı ile birleştirilen 3 yeni özelliğe bakacak olursak;

• Kişisel Sonuçlar adı verilen özellik ile; sadece kendinizin görebileceği -kişiye özgü- Google+ içeriklerine ulaşabiliyor,

9dtq.png


rdbp.png



• Aramada Profiller adı verilen özellik ile; otomatik tamamlama özelliği ile ilgilendiğiniz kişi ya da markaların profillerine hızlıca erişebiliyor,

wksk.png


k2ed.png



• Kişiler ve Sayfalar adı verilen özellik ile; İlgilendiğiniz konulara ilişkin arama yaptığınızda, sağ tarafta onlarla ilgili profil ve sayfaları görüntüleyebiliyorsunuz.

si5.png



Şimdi dilerseniz bu 3 yeni özelliğin nasıl kullanıldığını görelim:

[video=youtube;SGlCtl0pdVA]http://www.youtube.com/watch?v=SGlCtl0pdVA[/video]


Ya Güvenlik?

Yeni özellikler ile birlikte kullanıcıların güvenliği üst seviyeye taşınıyor. Arama motoru olarak ilk kez Google’ın uygulamaya soktuğu giriş yapmış kullanıcılar için önceden ayarlanmış SSL seçeneği ile Google’a giriş yaptığınızda arama sonuçlarınız yüksek şifreleme standartları ile korunuyor. Böylelikle güvenli bir şekilde aramanızı yapabiliyorsunuz.


Ya Gizlilik?

Kullanıcıların güvenliğinin yanında gizliliğini de düşünen Google, Google+ da olduğu gibi ayarlarınızı kontrol etmenizi sağlayan seçenekler de sunuyor. Kişisel sonuçlarınız “Herkese açık” “Sınırlı” ya da “Sadece siz” olarak işaretlenecek. Aynı zamanda arama sonuçları sayfasının sağına yerleştirilen butonlar ile kişisel sonuçlarınızın görüntülenmesini/görüntülenmemesini sağlayabiliyorsunuz.


Zamanla herkese açılacak olan bu özellikleri kullanmak istemeyenler için de, kişisel sonuçlar seçeneğinin nasıl devre dışı bırakılacağını izleyip, öğrenebilirsiniz:

[video=youtube;hBmH2Qoj_OI]http://www.youtube.com/watch?v=hBmH2Qoj_OI[/video]


http://www.google.com/insidesearch/plus.html

Yazar: Erkan Calp
Yazarın Twitter Adresi: Erkan Calp Twitter'da
 

bozat

Öğrenci
Katılım
23 Aralık 2009
Mesajlar
54
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Güzel paylaşım, teşekkür ederim.
 
Üst