Şu anda konuyu okuyanlar (Üyeler: 1, Ziyaretçi & Botlar: 0)

bilicimustafa12

Türkü'ler Sevdamız...
Yönetici
Moderatör
Katılım
24 May 2017
Mesajlar
4,970
Beğeniler
441
Puanları
83
Konum
Elazığ
#1
Gelinim Mutfakta programının 2 Kasım 2018 Cuma günü yayınlanan 165. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Kalburabastı" tarifi!




1541178469505.png


KALBURABASTI

1 paket oda sıcaklığında margarin (250 gr)

1 adet büyük boy yumurta

2 yemek kaşığı yoğurt (67 gr)

3 su bardağı un (330 gr)

1 su bardağı irmik (120 gr)

1 paket kabartma tozu (10gr)

Bir su bardağı iri doğranmış ceviz

Şerbeti için:

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

3 yemek kaşığı limon suyu

Şerbeti:

Su ve şekeri orta boy bir tencerede ocağa alın. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak pişirin. Orta ateşte şerbet kıvam alıncaya kadar kaynatmaya devam edin. Kıvam alan şerbete limon suyunu ekleyin ve 2 dakika daha kaynatarak ocaktan alarak soğumaya bırakın.

Hamuru:

Un, irmik ve kabartma tozunu yoğurma kabına alın. Üzerine yoğurt, yumurta ve oda sıcaklığındaki margarini ekleyerek yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopartın ve parçaların elinizde yuvarlayın. Yuvarladığınız hamuru iki elinizle bastırarak yassılaştırın ve iz alıp biraz daha açılması için metal süzgeçin yüzeyine bastırın. Açılan hamurun ortasına ceviz parçasını yerleştirin ve hamuru kapatın. Elinizle hafifçe bastırarak son şeklini verin ve yağladığınız fırın tepsisine 2-3 santim aralıklarla dizin.180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Fırının derecesini 190’a getirerek istediğiniz renge gelinceye kadar pişirmeye devam edin…Pişen tatlıları fırından alın ve tepsideyken soğuk şerbeti dökün. Şerbetin çekip soğuyan tatlıları servis edin.

Kaynak: KanalD.com
 
Kullanıcı Benzer Konular Forum Cevaplar Eklenme
neet Beslenme 1

Benzer Konular

Üst
stat counter