Gelecek ve Yazılım

Bu konuyu okuyanlar

Yasin DOĞAN

Öğrenci
Katılım
8 Temmuz 2017
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
24
Merhabalar,

Lise öğrencisiyim seneye Üniversite sınavlarına gireceğim yazılım mühendisliği düşünüyorum.

Yazılım hakkındaki görüşleriniz nelerdir? Nasıl bir sektör olarak ilerleyecek ? Gençlerin bu yöne doğru yönelmesini nasıl buluyorsunuz ?

Birde yazılım için sizce Macbook mu yoksa windows işletim sistemli bilgisayar kullanmak daha mantıklı olur ?

Saygılarımla.
 

mirinkirin

Doçent
Katılım
4 Temmuz 2016
Mesajlar
708
Reaksiyon puanı
358
Puanları
63
İyi çalışıp iyi bir üniversitede bilg.müh veya yazılım müh. bölümüne girin ikisi de aynı bir fark yok.
Genç olsun yaşlı olsun beyaz olsun siyah olsun herkesin bu yöne yönelmesini iyi buluyoruz, doğru yoldalar, gelecek yazılımda ve yazılım gelecekte olacak daima.
Boşuna macbooka para vermeyin, ortalama bir bilgisayar alın üstüne linux kurarsınız onu karıştırırsınız, windows kurarsınız onu karıştırırsınız. Çok güçlü bir şey almanıza da gerek yok. Benim elimde 600 dolarlık bilgisayar var her işimi hallediyorum. Biraz daha performanslı istiyorsanız 800 dolara kadar çıkabilirsiniz. Üniversiteyi boş geçirmezseniz ne ülkede ne dışarıda işsiz kalmazsınız. Staj konusunda dayınızın olması önemli yalnız. Amca da olur fark etmez.
 

Mustafa Deliktaş

Müdavim
Emektar
Katılım
9 Ağustos 2015
Mesajlar
3,292
Reaksiyon puanı
2,239
Puanları
113
Yazılım hakkında baya araştırma yapmıştım ben de o bölümü istiyordum. iyi bir üniversiteye gitmeye bak kesinlikle aldığın eğitim, üniversitenin olanakları önemli. Ayrıca gerçekten başarılı bir kariyer düşünüyorsanız(ki inşallah öyle olursunuz) bilgisayar ve yazılım mühendisliği arkadaşın söylediğinin aksine çok fark ediyor. Önü çok açık bir sektör ama şimdilik özel sektörde önü açık. Şimdiki gençlerin merakı gerçekten de bu yöne doğru artıyor ki bu gerçekten de güzel birşey bence. Bilgisayar için de arkadaşın dediği gibi orta-üst düzey birşey sizi memnun eder Windows ve Mac pek farketmez çünkü siz algoritma ve programlama dillerine odaklanırsınız. İşletim sisteminden ziyade hangi programlama dillerine yöneleceğinizi araştırın. Ve mühendislikte en önemli olan faktörlerden birisi de yabancı dildir. Elinizden geldiğince ingilizcenizi iyi tutun, mümkünse başka diller de öğrenin. Ve eğer imkanınız varsa bu mesleği yurt dışında öğrenin. Eğer ciddi düşünürseniz Hindistan ve Japonya bu sektörde baya iyiymiş, çok değerli bir hocamın tavsiyesiydi. Söyleyeceklerim bu kadar :)
 

aslankaya

Öğrenci
Katılım
9 Eylül 2019
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
44
günümüzün dili artık ingilizce değil yazılım bence. Yabancı dili çevrimleri artık yapay zeka ile çok kolay olacak, takacaksın bir kulaklık o sana çevirecek anlık.
 

alihanabi

Asistan
Katılım
22 Mart 2012
Mesajlar
404
Reaksiyon puanı
93
Puanları
28
Yaş
26
Yazılım candır hammadde yok bişey yok satışı kolay (nispeten), sektörde kaliteli elaman açığı var vs. vs. Kendinizi yetiştirirseniz çok iyi yerlere gelebilirsiniz ancak anahtar nokta bu "kendini geliştirmek". Severek yapacaksanız yaptığınız şeyler sizi heyecanlandıracaksa ancak gelişebilirsiniz öbür türlü sıkılırsınız. Gelişime sürekli ayak uydurmanız gerekicek o yüzden hem işiniz hem hobiniz olmalı bu meslek her yönden takip etmelisiniz börek yapmaya benzemez sürekli yenilikler var. Heyecan duyuyorsanız iyi bir meslek.
 

dreameagles

Öğrenci
Katılım
30 Mayıs 2018
Mesajlar
61
Reaksiyon puanı
14
Puanları
8
Bilgisayar müh okuyan birisi olarak şunu diyeyim. Gerçekten ilgin, merakın ve yeteneğin varsa tercih et. İyi bir üniversitede eğitim almak oldukça önemli ve bu bölümü okurken ingilizceyi geliştirin. Bazı üniversiteler ilk yıl hazırlık okutuyor bazılarında olmuyor hazırlık olanları tercih edin. Ülkemizde özel sektör tarafında gelişmiş durumda. Üretken bir ülke olmadığımız için devlet kısmında iş bulmak zor gibi. Sadece üniversitede ki derslerle kalmayın geliştirin kendinizi. Üniversitede kodlamanın temeli atılıyor üstüne kat çıkmak sizin işiniz diyebilirim.
 

meefes

Asistan
Katılım
31 Temmuz 2019
Mesajlar
149
Reaksiyon puanı
80
Puanları
28
Hani ilerde iş imkamlarının kapanması, Yazılım işinin sonucu o yüzden bi düşün derim. Mesela öğretmenlik, bu sektörde yol teknolojiye doğru gidiyor. Her mesleğin yönü teknoloji. Teknoloji'yi yöneten kişileride yazılımcı diye nitelendiriyoruz. O yüzden bu işin sonu gözükmüyor. Ama yaşadığım yer gerekçesiyle ben devlet altında çalışmayı mantıklı buluyorum. Savcılık veya Doktorluk gibi. Hani Türkiye'de hayatla kumar oynamak olur devlet altında çalışmamak. Ama her kişi yazılım bilmeli ben başladım Lise 1'deyim şuan algoritma mantığı,payton,html... Lise 4'e kadar götürmek istiyorum.
Bu arada estetisyenlikte de çok para var. Ortada aptallar bol avlamak lazım.
 
Üst