Bu konuyu okuyanlar

bilicimustafa12

Müdavim
Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
Gazeteci, yazar ve program yapımcısı Tayfun Talipoğlu, ölümünün 2'inci yıldönümünde karanfillerle anıldı. Eskişehir Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi önünde düzenlenen törene Talipoğlu’nun eşi ve çocuğu da katıldı.


Gazeteci Tayfun Talipoğlu Eskişehir’de anıldı

Yıllarca ‘Bam Teli’ isimli programla tanıdığımız 55 yaşında hayatını kaybeden gazeteci Tayfun Talipoğlu ölümünün ikinci yılında anıldı. Eskişehir'de adının verildiği müze önünde yapılan törene Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Bülent Özyazıcı, Tayfun Talipoğlu'nun eşi Işık Talipoğlu, oğlu Candaş Talipoğlu, gelini Deniz Talipoğlu da katıldı.


Usta gazeteci Tayfun Talipoğlu 55 yaşında hayatını kaybetmişti.
ESKİŞEHİRLİ BİLİNİYORDU
Törende konuşan Talipoğlu'nun oğlu Candaş Talipoğlu, babasının Kars doğumlu olmasına rağmen herkesçe Eskişehirli olarak bildiğini söyledi. Oğul Talipoğlu, “Babam Eskişehir sevdalısıydı. Kendisi milyonlarca kilometre yol yaparken hep insanlara neden sağlığında değer verilmediğini sorardı. Babamın biriktirmiş olduğu ve birçoğunu da kullandığı daktilolardan oluşan böyle bir müzeyi sağlığında Eskişehir'e bağışlayarak adına bir müze açıldığı için kendisi de bizler de çok mutluyuz. Müzenin açıldığı günkü kadar babamın duygusallaştığını görmemiştim” dedi.


Tayfun Talipoğlu’nun oğlu Candaş Talipoğlu anma töreninde babasını anlattı.
KARGOCULUK YAPTI, SOLİSTLİK YAPTI
Törende konuşan Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Bülent Özyazıcı da Talipoğlu ile birlikte bir dönem çalıştıklarını belirterek, “Talipoğlu, Siyasal Bilimler mezunu olmasına rağmen sol görüşlü olması nedeniyle kendisine kaymakamlık görevi verilmedi. İyi ki de verilmedi. Çünkü bize o güzel programları sundu. Bir dönem asgari ücretle kargo şirketinde taşımacılık yaptı. Bir dönem de sesi çok güzel olduğu için düğün salonlarında solistlik yaptı” şeklinde konuştu.


ŞİİRLERİ SESLENDİRİLDİ
Konuşmaların ardından, törene katılanlar müze önüne karanfil bıraktılar. Talipoğlu’nun yazmış olduğu şiirler seslendirildikten sonra törene katılanlar müzedeki Talipoğlu ve Bülent Ecevit’in daktiloları ve balmumu heykellerini de incelediler.


Kaynak:Sözcü
 

spybot

Müdavim
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113
Gitmek lazım oraya :)
 
Üst