Freelance işlerim için TRX40 iş istasyonu tavsiyesi

Bu konuyu okuyanlar

Tenderslot

Öğrenci
Katılım
2 Aralık 2019
Mesajlar
88
Reaksiyon puanı
9
Puanları
8
Yaş
25
Arkadaşlar merhaba. Firmalara freelance olarak proje üreterek geçimimi sağlıyorum.

3DS MAX üzerinden tasarım, ayrıca Premiere Pro ve After Effects kullanarak video editlemek için bir iş istasyonu kurmak istiyorum. PCI-X GEN4 olacağı için seçimimi AMD'den yana yapmak istiyorum.

X570 platformu ile iş istasyonu kurulabilir ancak bu sistemi en az 5 sene daha değiştirmeyeceğim için Quad Channel bellek desteği sunan 3. nesil Threadripper platformunu düşünüyorum. 3600mhz 4x16gb DDR4 bellek kullanacağım. İlk etapta 32 çekirdekli 3970x tercih edeceğim. Sonrasında 64 çekirdekli upgrade edebilirim.

Eğer bir iki sene sonra aynı platforma 128 çekirdekli bir model gelirse tercihim bu yönde olabilir.

Bu sebeple alabileceğim en iyi anakartı almak istiyorum. Geçenlerde Mesut Çevik ve Erdi Özüağ'ın kutu açılışını yaptığı MSI Creator TRX40 ilgimi çekti.


Durmaksızın 7/24 render alacağım günler olacak. M.2 'ler dahil chipset ve 6 fazlı 70A VRM'leri aktif olarak soğutmaya yarayan ısı borulu soğutma sistemi bu iş için yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

9 adet PWM fan çıkışı sayesinde büyük bir kasa tercih edip sistemin soğutmasını destekleyebilirim. Kutudan M.2 Expander aparatı çıkması artı bir özellik. 4K videolar üzerinden çalışırken bol bol alana ihtiyaç olacak.

Sorularıma gelecek olursak,

1. Bir süredir araştırıyorum ve ihtiyaçlarım için TRX40 platformundan daha iyi seçenek olduğunu sanmıyorum. Doğru mu?

2. Anakart seçimim hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Uzun soluklu bu sistem için önerebileceğiniz başka model var mı?

3. Ödemenin büyük kısmını taksitle yapacağım. Satın alma kısmını nereden yapmamı önerirsiniz?

4. Ekran kartı olarak senelerdir sorunsuzca kullandığım MSI GTX 1070 GAMING X ekran kartını kullanacağım. Ancak bellek kapasitesi yüzünden ilerde 2080 Ti ve Quadro gibi çözümlere yönelmeyi düşünüyorum. Bu konuda da tavsiyelerinize açığım.

Görüş ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
 

met 35

Mak. Müh.
Katılım
30 Ağustos 2018
Mesajlar
17,164
Çözümler
11
Reaksiyon puanı
9,078
Puanları
113
Yaş
54
Bu kadar pahalı bi işlemci(şu an yurt dışı fiatı 2000 dolar),anakartta kimbilir ne kadar olacak. Böyle bi iki parçaya ,yani cpu/anakart tarafına bu kadar yüklenirken,GPU tarafı ,sizi köstekliyecek. Çünkü bu programlar,özellkle 3dsmax ,sağlam ve güçlü bi GPU da ister. Yani,sisteminiz baştan ,dengesiz olacak gibi.
 

Szayel

Müdavim
Katılım
14 Ağustos 2019
Mesajlar
2,018
Reaksiyon puanı
1,147
Puanları
113
Yıllardır Quadro kullandırıyorum. Üretim içeriği büyüdükçe ya kart revizyonuna gidiyorum yada kart arızalanıyor. Chipset değişimi de Quadroda çok sağlam olmuyor.

Yakın zaman diliminde 2 3 genç arkadaş ile VR işine bir göz attık. Kendilerinde 1050TI var idi ve aşırı yeterli geldiğini ve fazlasının israf olduğunu sürekli söylediler. Bezdim, bıktım. Yine de inanmayıp 1080 aldım. 2 ay sonra 1080 arızalandı. Değişime gitti. Yeni gelen kartta 3 - 4 ay ya gitti ya gitmedi oda değişti. Şuan son karttayım. Gitti gidecek. Tasarım deniyorsa QUADRO, adamım.

Ha yakın zamanda Creator serisi denen ve videoda da geçen yeni kartlar çıktı. Genellikle laptoplarda (gigabyte,msi, dell ) de gördüm duydum. Bir çoğu da benchmark sonuçlarıyla tanıtmış yeni kartları. Ama bu kadar profesyönel çalışacaksanız ve yoğun yine de bu kartları tavsiye etmem. Ha minnak cınnak işler ise alın geçin 1070 2060 vs.

Ha bu videodaki arkadaşlar yılladır bu işi yapıyor. Bu veya rakip forumların sahipleri de. Ama hangisi 3d tasarım yapmış, hangisi makine çizmiş veya kalıp döktürmüş. Hepsi yabancı forumlardan okuduğunu çevir yaz. Veya en fazla bu şekilde bedava gelir birşeyler alır inceleme yapar geçerler. AMD son yıllarda bir çok şey söylüyor evet bu da doğru olabilir(benchmark ve render sonuçları efsane sonuçlar veriyor).. Yine de ben Nvidia ve Intel ikilisinden şaşmam herhalde. Tabi iş profesyönel ise. En kısa örneğinden git iş istasyonu satan marka ve firmalara bak. HP, Dell, Lenovo tırıvırı ne varsa hepsinde bu ikili mevcut. Yeni yeni Amd radeon kartlar çıkmaya başladı bazı iş istasyonlarında.

Son tahlilde; Bende sana illa intel diye dayatamam. Daha yeni R5 3600 aldım koydum evime. Lakin sor bakayım bir niye ? Kullanıyor olduğum yazılım çoğul istiyor, ben ise biraz oynamak oyun :) Yakın zamanda çok içeri girdim, intele bir dünya para akıtamam çünkü yok.
Sana da tavsiyem. Bir bir hangi yazılım kullanacaksan kenarıya kaydet kardeş. Sonra bunları önem ve aciliyete göre sırala. Sonrasında ise sistem gereksinimlerine göz at. Hangisi çekirdek istiyor hangisi çiğdem :)

Çok kısa örnek vereyim Solidworks. Single core çok önemli ve ön bellek. Al bir intel son nesil, ahım şahım bir tasarım aç değişiklik yap kaydet. Birde aynı konfigrasyon ama Amd karşılığı ile de et. Anlarsın farkı.
 
Üst