Format attığım halde internetim yavaş.

Bu konuyu okuyanlar

levent istemi

Öğrenci
Katılım
14 Şubat 2019
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar yeni üyeyim ve acemiyim hatam olursa affola. :)
Sorunum şu; yaklaşık 2 ay önce durup dururken internetim yavaşlamaya başladı herhangi bir sayfanın yüklenmesi bile 1-2 dakika sürüyordu indirme yaparken çok yavaş indiriyordu. Birkaç gün böyle kullandım sonra format atmaya karar verdim belki düzelir diye. Formattan sonra hızı iyiydi eskisi gibiydi 1-2 sonra tekrar eskisi gibi internet yavaşlamaya başladı. Bu sefer de windowa 8.1 yükledim bilgisayara ama aynı şekilde ilk 1-2 gün hız çok iyiydi. Sonra tekrar yavaşladı internet. Buna ek olarak windows 8.1'le beraber bilgisayar kasmaya ve ısınmaya başladı. Ben de son bir umut windows 10 yükledim orada da sonuç aynı oldu ve ben tekrar windows 7'ye döndüm. Öndekinde windows 7 ultimate yüklüydü şimdi en son windows 7 professional yükledim yine sonuç aynı ve şu anda windows 7 professional yüklü. Windowsun her sürümünden sonra sürücülerimi güncelledim en son sürücüleri kurdum ama fayda etmedi. Bilgisayarı aldığımdan beri açıp temizlemedim hiç acaba tozlandı da o yüzden mi kasıyor? Tozlanma ile internet hızının bir bağlantısı olabilir mi? Bilgisayarım sadece windows 8.1 ve 10 yüklüyken kasıyordu ısınıyordu windows 7'de herhangi bir kasma yok sadece internet yavaş. İnternete kablosuz bağlanıyorum ve evde birçok cihaz internete bağlanıyor birçoğu telefon 2-3 tanesi bilgisayar. Diğer cihazlardan bağlanırken hız problemi yaşanmıyor sadece benim bilgisayardan bağlanırken sorun oluyor. İnternet sağlayıcımızla görüştüm defalarca ve her seferinde hızda bir problem olmadığını ve hızın gayet iyi olduğunu söylediler. Bir türlü bu soruna bir çözüm bulamadım sizler yardımcı olur musunuz bana?
(Sorunu detaylıca anlatmaya çalıştım umarım yeterince açıklayıcı olmuşumdur.)
Bilgisayarım:
Lenovo Z510 ideaped
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.png
    Adsız.png
    140.3 KB · Görüntüleme: 577

met 35

Mak. Müh.
Katılım
30 Ağustos 2018
Mesajlar
17,164
Çözümler
11
Reaksiyon puanı
9,078
Puanları
113
Yaş
54
Her işletim sisteminde sorun tekrarladığına göre donanımsal bi sorunda aranabilir. Ram diyecektim ama 6 gb raminiz varmış. İşlemciniz tozdan aşırı ısınıp,performans düşürüyorda olabilir. Sıcaklıkları hiç baktınızmı.
 

levent istemi

Öğrenci
Katılım
14 Şubat 2019
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Cevap için teşekkür ederim. Donanımsal sorun derken? İşlemci tozlanmış olsa bilgisayarın kasması gerekmez mi? Sıcaklığa şimdi baktım sıcaklık değerlerinin ekran görüntüsünü ekledim.
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.png
    Adsız.png
    46.2 KB · Görüntüleme: 521

EmrahGürleyen

Doçent
Katılım
4 Ekim 2018
Mesajlar
805
Reaksiyon puanı
198
Puanları
43
Yaş
35
Dostum çok saçma bir durum :) Wireless dan mı bağlanıyorsun ? Evet ise Wireless Adaptörü arızalı olabilir. Driver Eski olabilir. Kendi bağlantında alt yapı sorunu vardır. ihtimaller çokça çok.
 

levent istemi

Öğrenci
Katılım
14 Şubat 2019
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Evet çok saçma bir durum maalesef. ? Kablosuz olarak bağlanıyorum. Adaptör bozuk olsa diğer cihazlardan bağlanırken de hız sorunu olurdu sadece benim bilgisayardan bağlanırken sorun yaşıyorum. En son çıkan sürücüler yüklü hatta belki faydası olur diye Wireless sürücüsünü kaldırıp yeniden kurdum ama fayda etmedi. Altyapı sorunu olsa anlık ve geçici olurdu 2 aydır bu sorun var ve öncesinde bu sorun yoktu. İnternet servis sağlayıcısı ile görüştüm defalarca ve her seferinde hızın normal olduğunu hatta gayet iyi olduğunu söylediler. Ben kendim de hız ölçümleri yaptığımda hızın iyi olduğunu gördüm. Ayrıca diğer cihazlardan bağlanırken sorun olmuyor sadece benim bilgisayardan bağlanırken sorun oluyor.
 

Ekli dosyalar

  • FireShot.png
    FireShot.png
    119.1 KB · Görüntüleme: 588

levent istemi

Öğrenci
Katılım
14 Şubat 2019
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Şöyle bir ekleme yapayım:
Az önce telefonumdan mobil veriyi bilgisayarımla paylaştım ve kısa bir süre o şekilde kullandım internetin gayet iyi olduğunu gördüm. Bu durumda bilgisayarımda sorun yok. Kullandığım internet servis sağlayıcısından kaynaklanan bir sorun var. Benim anlamadığım aynı wifiye telefonla bağlanırken hızı gayet iyi sorun olmuyor da benim bilgisayardan bağlanırken niye sorun oluyor. Ayrıca defalarca servis sağlayıcımızla görüştüm her seferinde hızın iyi olduğunu söylediler ben de hız ölçümü yaptığımda genellikle hızın iyi olduğunu gözlemledim. Bu saçma durumun sebebi ne ola ki?
 
Üst