Flash oyun yapmak istiyorum, yardım ve yorumlarını bekliyorum

Bu konuyu okuyanlar

kellaman61

Öğrenci
Katılım
19 Haziran 2015
Mesajlar
10
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Öncelikle herkese iyi forumlar,


Ben Flash oyun yapmak istiyorum. Tabii ki şuan için Flash oyun yapmak için pek bir bilgim yok. Sadece Edge Animate kullanıyorum bu yönde. Çoğu gördüğüm videolarda flash oyun yapmak için Adobe Flash kullanıyorlar, sorum ise flash oyun yapmak için Adobe Flash şart mı yada daha mı iyi, yada Adobe Edge Animate ile de flash oyun yapılabilir mi? Eğer ikisiyle de oyun yapılabiliyorsa hangisi önerirsiniz?

Ayrıca programlama dili olarak C# kullanıyorum.
 

mapacarta

Öğrenci
Katılım
31 Aralık 2012
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Konunun üzerinden baya geçmiş ama yine de cevap veriyim. Öncelikle Adobe Edge ile flash oyun yapılmaz, flash oyun yapmak için
-Adobe Flash'ı kullanabilirsin
-Adobe Flex ile geliştirebilirsin. Adobe Flex açık kaynak kodlu bir framework'tür. Kullandığı dil yine adobe flash'taki gibi actionscript 3'tür. Genellikle FlashDevelop gibi bir editör ile kullanılır.
(başka yöntemlerde var ama en yaygını bunlar)

Adobe flash ile flex framework'ünün aralarında kodlama olarak bir fark yoktur. Aradaki temel fark adobe flash'ta çizim yapabilme imkanı varken flex'te herşeyi kod ile yaparız. (burada biraz kavram karmaşası oluyor ama ikisinde de actionscript kullanarak uygulama geliştirdiğimizi varsayıyorum)
Yani başlangıç için adobe flash'ta çalışmak daha mantıklıdır, her şey kodla yapıldığı için flex ortamı biraz daha kafa karıştırıcı olabilir.

Ayrıca adobe flash ve flex ile yapılan oyunları adobe air sayesinde android ve ios üzerinde yayınlayabilirsin. Ancak fazla obje, animasyon içeren oyunlarda performans sıkıntısı yaşatabilir. Benim gibi basit, orta seviye oyunlar yapacaksan flash mobil için de yeterli olacaktır.
 

batuhanozdmr

Öğrenci
Katılım
16 Mayıs 2018
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
22


Flash ile oyun yapmayı anlatan bir video işini görür umarım
 

kmurat

Müdavim
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
8,488
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,711
Puanları
113
Scratch 2.0 de Adobe Air kullanıyormuş. Scratch programları bu durum da Falsh programları veya oyunları oluyorlar.
 

Son mesajlar

Üst