Fenercell kullanıma sunuldu!

Bu konuyu okuyanlar

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Fenercell, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlenen organizasyonda basına tanıtıldı.

Organizasyonunda Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı, Fenerbahçe İletişim Hizmetleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç ve Avea Üst Yöneticisi Cüneyt Türktan tarafından işbirliği anlaşması da imzalandı. Toplantıda Avea Segment Yönetim Direktörü Tunç Berkman, Fenerbahçe İletişim Hizmetleri A.Ş Genel Müdürü Hakan Demir, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticiler de bulundu.

-HEDEF 1 MİLYON ABONELİK, 20 MİLYON TL BRÜT GELİR-
Kendini finanse edecek bir model üzerine kurulduğu ifade edilen projede Fenerbahçe'nin hedefi 1 milyon abone ve yıllık 20 milyon TL brüt gelire ulaşmak.

Fenercell tarifesi avantajlarından faydalanmak isteyen Fenerbahçe taraftarları, isterlerse mevcut numaralarını kullanmaya devam edebilecek. Taraftarlar, Fenercell markalı yeni bir SIM kart ile hangi mobil operatörden olursa olsun mevcut numaralarını, ön kodu dahil Avea'ya taşıyarak Fenercell'li olabilecek.

Fenercell aboneleri, telefon görüşmesi, SMS, MMS, mobil internet ve tüm diğer katma değerli servisler gibi, standart GSM hizmetlerinin tamamından faydalanabilecek. Fenercell, tüm Avea, Türk Telekom ve Fenerium bayilerinde satışa sunuldu.

Fenercell'i tercih eden abonelerin SIM kartlarında özel Fenercell logosu yer alacak ve telefonların ekranlarında Fenercell yazacak.

Avantajlı tarifeleri, paketleri ve kampanyalarla taraftarın karşısına çıkmaya hazırlanan Fenercell'in en önemli özelliklerinden birinin de Fenerbahçe'ye özel hizmetleri sunması olacağı ifade edildi.

Fenercell, Fenerbahçe'yi ilgilendiren video görüntülerinden, maçlardan, özel enstantanelere kadar, pek çok özel görüntüyü abonelerin cep telefonlarının ekranlarına taşıyacak. Fenercell'li olmak isteyen taraftarlar abone olmak için faturalı ya da faturasız hat seçenekleri arasında tercih yapabilecek.

Bu arada tanıtım toplantısının sonunda, üzerlerinde sırtında Fenercell yazan formalarla sahneye çıkan futbolcular, sahnede medya mensuplarına görüntü verdikten sonra kendilerinin de rol aldığı reklam filmini, büyük bir neşeyle izledi.
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı ve Fenerbahçe İletişim Hizmetleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Fenercell ile mobil iletişim alanında bir ilke imza atarak, mobil telekom sektörüne öncülük edecek bir projeyi başlattıklarını söyledi.

Fenercell'in, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Koç, Avea ile 7 yıldır devam eden stratejik ortaklıklarını, Türk Telekom'un da katılımıyla 2013 yılına kadar uzattıklarını hatırlatarak, bugün bu birlikteliği yeni bir işbirliği ile farklı bir boyuta taşıdıklarını belirtti.

Fenercell girişiminin sadece kulüpler için bir ilk değil, aynı zamanda bu sektör için de bir ilk olacağının altını çizen Koç, ''Başkanımız Aziz Yıldırım güçlü bir ekonomik yapıya sahip olmadan sportif başarıların kalıcı olamayacağını savunmuştu. Bu inanç doğrultusunda yıllar önce başlattığı misyonunu yaptığı doğru hamleler ile sürdürerek Fenerbahçemizin ekonomik gücünün çağ atlamasını sağladı. 2007-2008 sezonu itibarıyla Fenerbahçe, uluslararası denetim firması Deloitte'in yayınladığı Avrupa'nın gelirleri en güçlü 20 takımı arasına girdi. Bizden iki hatta üç misli gelirlere sahip kulüplerin bulunduğu bu listeye girmek ne kadar güç olduysa inanın burada barınmak daha da güç olacaktır'' diye konuştu.
218096361.jpg

Geçen yıl Şampiyonlar Ligi'nde sergilenen başarı sayesinde elde edilen 26.7 milyon avroluk rekor yayın gelirine rağmen, Deloitte'in listesindeki en düşük gelirin Fenerbahçe'ye ait olduğunu bildiren Ali Koç, Avrupa kulüpleri ile aralarındaki yayın geliri farkını bir şekilde dengelemeleri gerektiğini vurgulayarak, bu bağlamda sponsorluk ve ticari gelirlerin büyük önem arz ettiğini kaydetti.

Bu listede görüldüğü üzere, Fenerbahçe'nin 56.7 milyon avroluk sponsorluk geliri ile bu alanda Bayern München'in ardından ikinci sırada geldiğini bildiren Koç, ''Ancak bu rakamlar Avrupa kulüplerine yetişmek için yeterli değil'' dedi.

Bu noktada Fenercell'in başarısının önem teşkil ettiğini anlatan Koç, şöyle devam etti:

''Fenerbahçe taraftarının yoğun ilgi göstereceğine inandığımız Fenercell ile eğer hedeflediğimiz 1 milyon taraftara ulaşabilirsek, kulübümüze 20 milyon TL gelir kazandırma potansiyelimiz var. Mobil telekom sektöründe hedeflediğimiz başarıyı yakalamanın ne kadar güç olduğunu biliyoruz. Bu rakamlara dünyada ulaşan sanal operatör sayısı sınırlı, kulüp seviyesinde ise hiç yok. Ancak hedeflediğimiz seviyenin yarısını bile gerçekleştirebilirsek kulübünüze çok büyük katkı sağlamış olacağız.''

Avea Üst Düzey Yöneticisi Cüneyt Türktan ise yaptığı konuşmada, dünyada yaygın olarak sunulan mobil sanal operatörlük öncesi mobil telekomünikasyon işbirliği hizmet modelini Türkiye'de ilk defa kendilerinin hayata geçirdiklerini belirterek, ''Avea olarak her spor alanına destek oluyoruz. Yeni iş modelleriyle de kulüplere sponsorluğun dışında da destek olmayı hedefledik. Bu hizmet modeli sanal operatörlük öncesi mobil telekomünikasyon işbirliği şeklinde ayrı bir model'' diye konuştu.

-TUNÇ BERKMAN: ''REKABETÇİ TARİFELER OLACAK''-
Toplantıda yöneticilerin konuşmaları ve imza töreninin ardından soru-cevap bölümüne geçildi.

Avea Segment Yönetim Direktörü Tunç Berkman, fiyat stratejisini nasıl belirleyecekleri sorusuna verdiği yanıtta, mobil sektöründe bu anlamda ciddi bir rekabet olduğunu hatırlatarak, hem faturalı hem de faturasız tarifelerde rekabetçi tarifeleri olacağını ifade etti.

Fenerbahçe Futbol Takımı'nın görüntülerinin, Fenercell abonelerine nasıl ulaştırılacağı konusundaki soruyu yanıtlayan Fenerbahçe İletişim Hizmetleri A.Ş Genel Müdürü Hakan Demir ise dünyadaki örnekleri incelediklerini belirterek, takımla ilgili görüntüleri anında abonelerine ulaştıracaklarını, bu konunun bant genişliğiyle de ilgili bir konu olduğunu, 3G'nin imkanlarıyla daha rahat hareket edeceklerini kaydetti.

Avea Üst Düzey Yöneticisi Cüneyt Türktan, gelir dağılımının nasıl olacağı sorusuna, ''Bu işbirliği, gelir paylaşımı esası üzerine kuruldu. Gelirin belli yüzdesi Fenerbahçe Kulübü'ne kalacak. Fenerbahçe Kulübü de gelir paylaşımı altında pazarlama hizmeti yapacak. Bugün itibarıyla gelir paylaşımı modeli altında bir sistemle çalışacağız'' yanıtını verdi.

İsminin neden Fenercell olduğu sorusuna Hakan Demir, ''Taraftarın isteğini öğrenmek için anket yaptık bu isim ön plana çıktı. Bu daha önce üzerinde durulmuş, tescillenmiş bir isimdi'' dedi.

Bir soru üzerine de Cüneyt Türktan, Fenercell'in hayata geçmesiyle her futbol kulübünün bunu yapmak isteyeceğini düşündüğünü ifade ederek, ''İleride her halde diğer kulüpler devreye girebilir'' dedi. Ali Koç ise konuyla ilgili olarak, diğer kulüplerin de bu sektöre girmesini arzu ettiklerini, bunun kulüplerin taraftarlarının gücünü göstermek açısından da önemli olduğunu kaydetti.

Fenercell'in ne kadarlık bir pazar yaratmasının hedeflendiği sorusunu yanıtlayan Koç, ''Rakamları çok detaylı paylaşmadık. Bunlar ticari sırlardır. Rakamları kabaca paylaştık'' dedi.

Bir soru üzerine de Cüneyt Türktan, projeye sanal operatörlük öncesi gelir paylaşımıyla başladıklarını hatırlatarak, ''Şu anda tarifeleri birlikte hazırlıyoruz. Özellikle taraftarlara hitap edecek servisler konulacak. İlk etapta sanal operatörlüğe geçilinceye kadar tamamıyla birlikte bir gelir ortaklığı altında çalışacağız'' diye konuştu. Türktan, bu girişimde başarılı olacaklarına çok inandıklarını ifade ederek, ''İnancımız çok büyük olduğu için hedefimizi gayet normal görüyoruz'' dedi.

Hakan Demir, Fenerbahçe'nin 20 milyonun üzerinde bir taraftar topluluğuna sahip olmasının en büyük avantajları olduğunu vurgulayarak, ''Avrupa'da futbol kulüplerinin sanal operatörlüğe geçişleri çok yenidir aslında. Dünyada ilklerden birisini gerçekleştirmiş oluyoruz. Önemli bir avantajımız 20 milyonun üzerinde taraftarımız olması. Avrupa'da çok kulübün bu kadar yüksek sayıda taraftarı yoktur. Bu ciddi bir avantajımız. Taraftarlarımızın bize olan koşulsuz bağlılığını doğru kullanabildiğimiz zaman başarılı olmamamız için hiçbir sebep yok'' şeklinde konuştu.

Öte yandan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, tanıtım toplantısı öncesinde kahvaltıda kendisine getirilen sözleşmeyi imzalayarak özel hattını Fenercell'e taşıdı.







KAYNAK
 

Yuzersif

Asistan
Katılım
23 Şubat 2009
Mesajlar
211
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Ben Fenerbahçeliyim ama turkcelliyim ve numaramı da asla Avea'ya taşımam!

Fenerbahçe yanlış yapıyor. Türkiye'nin en büyük takımına Türkiye'nin en büyük operatörüyle çalışmak düşerdi.
 

Frespo

Doçent
Katılım
19 Eylül 2008
Mesajlar
722
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Hemen klübüme hizmet yapmalıyım fenercellimi turkcellimin yanında kullancam
 

Rom.

Müdavim
Emektar
Katılım
11 Aralık 2008
Mesajlar
15,332
Reaksiyon puanı
177
Puanları
63
Püfff :D Abarttılar :D
 

MegaWolt

Müdavim
Katılım
29 Mayıs 2007
Mesajlar
3,522
Reaksiyon puanı
42
Puanları
48
Puhaha hiç güleceğim yoktu.

Fener'in rakısı tutmadı demekki :D

Yakında bakkalde açarlar :D
 

PRoMeTuS

Müdavim
Katılım
17 Mayıs 2007
Mesajlar
1,617
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
yakında GS de çıkarcak 2 martta lansmanı yapılacaktı en son bildiim..
 

TazzzY

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Kasım 2008
Mesajlar
7,352
Reaksiyon puanı
275
Puanları
83
Boş iş bunlar.. Gsde çıkarır yakında :D
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Aslancell. :D:D:D
 

baaydin

Müdavim
Katılım
2 Kasım 2007
Mesajlar
2,173
Reaksiyon puanı
7
Puanları
0
Biz taraftarlar imkanlar dahilinde kulübümüze destek çıkmak düşer. ha avea ha turkcell ha telsim fark etmez hep destek tam destek.
 

TazzzY

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Kasım 2008
Mesajlar
7,352
Reaksiyon puanı
275
Puanları
83
Biz taraftarlar imkanlar dahilinde kulübümüze destek çıkmak düşer. ha avea ha turkcell ha telsim fark etmez hep destek tam destek.

işi oraya buraya bağlıyorsunda yarın bunlar fenercell adı altında soymasın sakın sizi :D Türkiyede böle şeyler çok dikkat et normal konuştuğunda 2 kontür ise bu fenercellde ksn daha fazlası olabilir yane türk halkına yine bi vurgun Turkcellden şaşmıcaksın gerçi oda arada vurgun yapıyor ama olsun :turned:
 

Mai Nai

Müdavim
Emektar
Katılım
23 Ağustos 2008
Mesajlar
21,627
Reaksiyon puanı
157
Puanları
63
Guizanın parasını nasıl çıkaracaklarını bulmuş gibi görünüyolar :D
 

__kadıköyRAP__

Müdavim
Katılım
3 Mart 2007
Mesajlar
29,207
Reaksiyon puanı
2,146
Puanları
113
Avea altyapılı he, ama cell ekini genelde turkcell kullanır kamucell, kampuscell bizbizecell vb.
 

K46

Asistan
Katılım
2 Ocak 2009
Mesajlar
355
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Avea altyapılı he, ama cell ekini genelde turkcell kullanır kamucell, kampuscell bizbizecell vb.

Ek olarak Kazıkcell :D

Miletimiz kazık yemeyi seviyor malesef.
Halbuki avea ve vodafone kazıkcelle göre çok avantajlı tarifelere sahip.
Kazıkcelde ise bi numara yok.
Yıllarca kullandım, en sonunda kazıkcell faturalı hattımı aveaya taşıdım kurtuldum yolunmaktan, şuanda öncekinden daha fazla konuşup ortalama 1/2 sini ödüyorum.
Reklam gibi oldu ama, farkı taşıyanlar biliyor. ;)
 

Xasiork

Asistan
Katılım
20 Kasım 2007
Mesajlar
229
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Ek olarak Kazıkcell :D

Miletimiz kazık yemeyi seviyor malesef.
Halbuki avea ve vodafone kazıkcelle göre çok avantajlı tarifelere sahip.
Kazıkcelde ise bi numara yok.
Yıllarca kullandım, en sonunda kazıkcell faturalı hattımı aveaya taşıdım kurtuldum yolunmaktan, şuanda öncekinden daha fazla konuşup ortalama 1/2 sini ödüyorum.
Reklam gibi oldu ama, farkı taşıyanlar biliyor. ;)
Muhabbete ortadan atlamak gibi oluyor ama odamda çekmeyen operatöre geçmem ben :D
Fiyat farkı o kadar değil bence. Hizmet kalitesine bakarım ben.
 

TazzzY

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Kasım 2008
Mesajlar
7,352
Reaksiyon puanı
275
Puanları
83
Ek olarak Kazıkcell :D

Miletimiz kazık yemeyi seviyor malesef.
Halbuki avea ve vodafone kazıkcelle göre çok avantajlı tarifelere sahip.
Kazıkcelde ise bi numara yok.
Yıllarca kullandım, en sonunda kazıkcell faturalı hattımı aveaya taşıdım kurtuldum yolunmaktan, şuanda öncekinden daha fazla konuşup ortalama 1/2 sini ödüyorum.
Reklam gibi oldu ama, farkı taşıyanlar biliyor. ;)

avea Aşıklar için güzel kampanyalar sunuyor ama kaliteli değil turkcel kadar tabi..
 

K46

Asistan
Katılım
2 Ocak 2009
Mesajlar
355
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Benim evde de full çekiyo avea, işyerinde de.
Bu yüzden çekim sorunu yaşamıyorum.
 

afterdinner

Asistan
Katılım
20 Ağustos 2006
Mesajlar
466
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
Fenercell'i bir tarife sananlara onun bir tarife olmadığını tıpkı Turkcell, Vodafone veya Avea gibi bir GSM operatörü olduğunu belirtelim ki karışıklık olmasın. ;) Tek farkı kendi alt yapısı yerine Avea'nın alt yapısını kullanıyor. Yani dünyada örnekleri olan sanal şebekelerden biri, Türkiye'nin 4. mobil operatörüdür Fenercell.

Kendine ait şimdilik bir faturalı ve bir ön ödemeli tarifesi var. Fenerbahçemize hayırlı uğurlu olsun. Ayrıntılı bilgi için bkz: www.fenercell.com
 
Üst