Fenerbahçe 0-3 Mönchengladbach | UEFA Avrupa Ligi C Grubu 6. Maç

Bu konuyu okuyanlar

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Avrupa Ligi C Grubu liderliği garantileyen Fenerbahçe, son maçında Borussia Mönchengladbach'a boyun eğdi, rekor kırma şansını değerlendiremedi. Kadıköy'de yeni bir Alman temsilcisine diş geçiremeyen sarı lacivertliler'de yedekler sınıfı geçemedi, grup maçlarında ilk kez yenildi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ndeki son maçında Fenerbahçe, Borussia Mönchengladbach'a 3-0 mağlup oldu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Borussia Mönchengladbach ile yaptıkları mücadelede, genelde sezon içinde az sayıda maçta görev verdiği isimlerden kurulu bir kadroyu sahaya sürdü. Kocaman, takımının gruptaki 5. maçlar sonunda lider olarak bir üst tura çıkmayı garantilemesinin ardından, çok sayıda as oyuncusuna 11'de yer vermedi.Sarı-lacivertli ekibin kalesini Volkan Demirel'in yedeği Mert Günok korurken, savunma Orhan Şam, Egemen Korkmaz, Serdar Kesimal ve Özgür Çek'ten, orta alan Selçuk Şahin, Mehmet Topal, Krasic, Recep Niyaz ve Stoch'tan oluştu.

Fenerbahçe'nin forvetinde ise Bienvenu yer aldı. Fenerbahçe'nin 18 kişilik maç kadrosunda kaleci Volkan Demirel'in yanı sıra Hasan Ali Kaldırım, Yobo, Gökhan Gönül, Sow ve Meireles bulunmadı

Gruptan çıkmayı beşinci maçlar sonunda garantileyen iki takımın da yedek oyunculara şans verdiği karşılaşmanın ilk yarısında uzaktan şutlarla gol arayan Fenerbahçe, 20. dakikadan sonra üstünlüğü rakibine kaptırdı. 22. dakikada Tolga Ciğerci ve 28. dakikada da Hanke'nin penaltıdan attığı gollerle bir anda 2-0 geriye düşen sarı-lacivertliler, Stoch ve Mehmet Topal'ın ceza alanı dışından attığı şutlarda golü bulamadı ve ilk yarıyı 2-0 geride kapattı.

Karşılaşmaya temkinli başlayan Borussia Mönchengladbach, rakip kalede ilk tehlikeli pozisyonu 12. dakikada Hanke ile yakaladı. Maçın 20. dakikasından itibaren arka arkaya rakip kalede pozisyonlar bulan konuk ekip, 22 ve 28. dakikalarda attığı gollerle 2-0 öne geçti. 2-0'dan sonra rakip kaleye fazla gitmeyen Alman ekibi, ilk yarıyı bu skorla önde bitirdi.

İkinci yarıda Aykut Kocaman, Kuyt, Caner ve Cristian'ı oyuna alarak takımı uyandırmaya çalıştı. Ancak prestij mücadelesinde daha hazır gözüken Alman temsilcisi 79. dakikada De Jong ile bir gol daha bulup, farkı üçe çıkardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Fenerbahçe rakibine 3-0 mağlup oldu.

Grup maçlarında ilk yenilgisini alan Fenerbahçe 13 puanda kaldı. Mönchengladbach ise 11 puanda grup maçlarını noktaladı. Öte yandan grubun diğer maçında AEL Limassol, Marsilya'yı 3-0 mağlup etti.

FENERBAHÇE
0-3 M'GLADBACH

STAT: Şükrü Saracoğlu

HAKEM: Manuel Moreira Sousa

FENERBAHÇE: Mert, Özgür, Serdar, Egemen, Orhan, Recep Niyaz (Dk. 59 Cristian), Selçuk, Krasic, Mehmet Topal (Dk. 75 Caner), Stoch (Dk. 59 Kuyt), Bienvenu

TEKNİK DİREKTÖR:Aykut Kocaman

M'GLADBACH: Heimeroth, Brouwers, Dominguez, Wendt, Ring, Tolga Ciğerci, Korb, Xhaka, Hanke (Dk. 67 De Jong), Mlapa, Hrgota

TEKNİK DİREKTÖR: Lucien Favre

GOLLER: Dk. 23 Tolga, DK. 28 Hanke (Pen.), Dk. 79 De Jong

Lig TV
 

VincentVega

Müdavim
Katılım
29 Ağustos 2007
Mesajlar
2,666
Reaksiyon puanı
3
Puanları
38
Bu maç vesilesiyle Bienvenü gidiş biletini almış oldu iyi oldu
 

michuozawa

Müdavim
Emektar
Katılım
6 Ağustos 2008
Mesajlar
20,604
Reaksiyon puanı
492
Puanları
83
öyle bir futbolcu görmedim hayatımda :D
 

CieM

Asistan
Katılım
24 Kasım 2008
Mesajlar
459
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
Lig maçlarında oynatmazsa bazı oyuncuları neden diye soramayacaklar en azından :)
 

erdem45

Öğrenci
Katılım
28 Mayıs 2012
Mesajlar
53
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
canınn sag olsun tek askım fenerbahçem
 

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,116
Puanları
113
Yaş
40
Ülke puanı söz konusu iken as kadroyla çıkması lazımdı Fenerbahçe'nin. Yedekleri Türkiye Kupası maçında da görebilirdi.
 

adrasa

Müdavim
Katılım
8 Aralık 2009
Mesajlar
6,512
Reaksiyon puanı
37
Puanları
48
Aykut kocaman rekorların yenilenmesine tepki olarak doğdu.
 
Üst