Fatih Uslu Kimdir ?

Bu konuyu okuyanlar

Mustafa Deliktaş

Müdavim
Emektar
Katılım
9 Ağustos 2015
Mesajlar
3,292
Reaksiyon puanı
2,239
Puanları
113
Fatih Uslu, sahne adıyla Hidra, müzisyenlik yaşantısına 2008 yılında başladı. 1993 senesinde İngiltere’nin Durham kentinde hayata gözlerini açan sanatçı, ilkokul yıllarında rap müzikten etkilendi ve küçük yaşlardan beri var olan yazma, tasarlama yeteneğini rap müzik adına kullanmaya başladı.

2009 senesine kadar kendi çapında çalışmalar üreten Hidra, o sene gittiği liseyi bıraktı ve bazı yerlerde komilik yaparak hayatını sürdürdü. Daha sonra liseyi açıktan tamamladı ve Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde eğitim hayatına devam etti.

Lise döneminde yaptığı müziğe tam anlamıyla yoğunlaşan Hidra, 2009 yılında hazırladığı Gücüme Giden Yol isimli ilk internet albümünü 1 Ocak 2010 tarihinde dinleyicilerle buluşturdu. Çok ciddi tepkiler alamamasına rağmen kendi çevresinin dikkatini çekmeyi başardı. Bunun yanında freestyle (doğaçlama rap) yapma yeteneği ismini kısa sürede daha geniş kitlelere yaymasına yardımcı oldu.

2010 yılında Nikotin Tedavisi albümünü çıkaran Hidra, aynı sene CanBeatz Music Project yarışmasında birinci, Gerçek Yeraltı Rap Yarışması’nda ikinci gelerek dinleyicilerinin dikkatini daha çok çekmeyi başarmıştır. 2012 yılında, müzikal gelişimini devam ettirdiği dönemde, Grafit ve Kilin albümünü çıkarmış, aynı sene Freestyle Fighters isimli rap yarışmasında 56 kişi arasından 1. gelerek, Fuat Ergin, Maho B gibi isimlerden olumlu eleştiriler almıştır. 2013 senesinde yine bir freestyle yarışması olan DevRap’i kazanan Hidra, Hedefte albümüyle ilk imza günlerini yaparak kemik kitlesini tam anlamıyla oturtmaya başlamış, 2014’ün ilk çeyreğine Yenilmez isimli albümüyle giriş yapmıştır.

Zaman içinde yediden yetmişe hemen herkesin sesini ve ismini duyduğu Hidra, dinleyicilerine biri solo olmak üzere iki klip yayınlamıştır. 2014 yılının sonlarına doğru Holigan albümünü tamamlayan genç müzisyen daha büyük ve farklı projelerle Türkçe sözlü rap müziğin gözdesi olmaya devam edecek.

Kaynak
Biyografi | Hidra Resmi Web Sitesi
 
Üst