Face ID ve Iris tarayıcı karşılaştırması!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

shiftdelete.net

SDN Okuru
Face ID ve Iris tarayıcı karşılaştırması!

Mobil cihazlarda kullanılan en iyi güvenlik sistemleri olan Face ID ve Iris tarayıcıyı karşılaştırdık. İki sistemin benzer ve farklı yönlerini sizler için değerlendirdik.

Sizce hangisi daha güvenli?

Son düzenleme:

Transistor

Profesör
Reaksiyon puanı
1,085
Ikisi de gereksiz şeyler. Elimi direk parmak izine götürmek varken neden telefonu yüzümüze doğru tutalım.
--- Gönderi Güncellendi ---
Birde tanımamazlık yapmaz mı? Parmak izi kraldır.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
Tabiki İris tarayıcı Face İD bütün yüzü kopyalıyor zaten şuan ikisi de aynı mantık ile çalışıyor sensörün içine bakmak lazım
Ikisi de gereksiz şeyler. Elimi direk parmak izine götürmek varken neden telefonu yüzümüze doğru tutalım.
Birde tanımamazlık yapmaz mı? Parmak izi kraldır.

şu iki tanıma sistemi uzaktan çalışsaydı oldukça güzel olurdu telefona dokunmadan uzaktan bakılarak açılması müthiş bir şey olurdu

mia.wallace

Doçent
Reaksiyon puanı
230
Face ID çok daha pratik ama objektif konuşmak gerekirse iris tarayıcı ikiziniz olsa bile sizi ayırt edebiliyor o yüzden aldatmak çok daha zor. İkisi de çok güvenli ama şahsen face ID yi S8'de isterdim ben.

Sx105rRomules

Profesör
Reaksiyon puanı
177
tabiki iris en güvenli sistemdir yani akıl var mantık var , her insanın yüz bölgesi birbirine benzeyebilir çene yapısı , ağız dudak yapısı , ama göz bambaşka bi olaydır , her insanın iris' i farklı , bakın göz demıyorum iris'i farklıdır dıyorum iris gözün içinde bulunur göz ona kabaca verilen isimdir ,

ama gel gelelim ki bunu 4/4 lük yapabilmek önemli yoksa face id den bile kötü sonuçlar dogurabilir

M

Murat Burç

SDN Okuru
Biri gözü tarıyor öbürü yüzü
Tabi ki iris tarayıcı daha iyi ve güvenli.

YANLIZKURT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Yazınız da açıkça belirtmeseniz de face ıd kandırılabiliyor. Ama iris taklit edilemediği için iris daha güvenli.