Evinizden Yüksek Lisans Yapın

Bu konuyu okuyanlar

filtrekahve

Doçent
Emektar
Katılım
21 Ocak 2009
Mesajlar
641
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Gazi Üniversitesi'nin uzaktan eğitim faaliyetlerine Bilişim Sistemleri Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans programı da dahil edildi. İşte başvuru şartları ve aranan kriterler.
Yüksek lisans eğitimlerinde yıllardır uzaktan eğitim modelini de yürüten Gazi Üniversitesi, programlarına Bilişim Sistemleri Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programı'nı da dahil etti.

elearning1246547425.jpg

Sınıf arkadaşlarınızla sanal ortamda buluşabiliyorsunuz.

7 gün 24 saat faydalanılabilen Öğrenim Yönetim Sistemi üzerinden takip edilebilen bu eğitimlerde öğrenciler ders içeriklerini kendi çalışma takvimlerine göre takip edebilirken haftalık sesli ve görüntülü sohbetler ile öğretim elemanları ve sınıf arkadaşlarıyla sanal ortamda biraraya gelebiliyor.

Başvuru Koşulları

Tam adı Bilişim Sistemleri Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programı olan eğitime başvurabilmek için referans ya da niyet mektubu gerekmiyor. Lisans not ortalamasının 2,00 ve üzerinde olması istenilen programda değerlendirmeler %65 ALES puanı, %20 not ortalaması ve %15 dil puanı üzerinden gerçekleştiriliyor.

gaziuni1246547524.jpg

Başvuru için bilgi ve formlar Bilişim Enstitüsü'nün sitesinden edinilebiliyor.

Lisansüstü eğitime başvurabilecek lisans programları da belirlenmiş durumda. Buna göre Bilgisayar Sistemleri Eğitimleri, Bilgisayar Eğitimi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi, Elektronik Eğitimi, Elektrik Eğitimi, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik ve Endüstri Mühendislikleri, Matematik Eğitimi, İstatistik, Matematik bölümleriyle Anabilim Dalı Başkanı onayıyla diğer bilişimle ilgili bölümlerden gelenler kabul edilecek.

Mezun olduğunuz lisans programı yukarıdaki listede bulunmuyorsa, özgeçmişinizi Bilişim Sistemleri Anabilim Dalı başkanına e-posta yoluyla göndermeniz gerekiyor. Başvuru için ön kaydı bu adresten yapabilir, diğer koşullar ve bilgiler içinse Gazi Üniversitesi Bilişim Enstitüsü'nün sitesini ziyaret edebilirsiniz.

:: Bu alanda bir eğitim almak ister misiniz?

Bilgi için: Gazi Üniversitesi
Yazan: Melih Çelik
SDN - http://shiftdelete.net
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
Ya ben askerden geldikten sonra yükseklisans eğitimini bu şekilde almak istiyorum.

Bildiğim kadarıyla Sakarya Üniversitesi'nin de böyle bir hizmeti var.

E-İşletme okumak istiyorum ama Gazi Üniversitesi'nde bu bölüm yok galiba. :(
 

yusufsan21

Dekan
Katılım
27 Eylül 2008
Mesajlar
6,978
Reaksiyon puanı
35
Puanları
48
Hele bir alçak lisans yapalım da...:)

Tabi ki isteriz ama şartlar zor.
 

aşkıtuğra

Doçent
Katılım
21 Mart 2009
Mesajlar
542
Reaksiyon puanı
3
Puanları
18
Bu konuda benimde tavsiyem ankara evrenkent'inin uyguladığı ankuzem sistemi ki türkiyede uzaktan eğitim sisteminin ilk uygulandığı evrenkent ve tabiki mekteb-i mülkiye nin getirdiği eğitim anlayışının başarısı artı bir referans notu.
 

15M41L

Asistan
Katılım
10 Mayıs 2008
Mesajlar
106
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Ahmet Yesevi Üniversitesi de uzaktan eğitim veriyor. Hocaları da çok kaliteli.Uzaktan eğitim ile yüksek lisans okumayı düşünen arkadaşların bu üniversiteyi araştırmasını tavsiye ederim.
 

SimaWB

Öğrenci
Katılım
29 Ocak 2009
Mesajlar
12
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Örgün eğitimde Türkiye'de en iyisi Ahmet Yesevi'dir bence. Network alt yapısı, sanal derslikler vs. harika. Arkadaşın da dediği gibi hocaları da çok kaliteli.
 
Üst