Evde 2 gün duran ekmeğin sonu

Bu konuyu okuyanlar

Fantoma

Profesör
Katılım
9 Ağustos 2008
Mesajlar
2,506
Reaksiyon puanı
27
Puanları
48
Değerli arkadaşlar,
Bunu istemeyerek sizlerle paylaştım. Tatsız bir görüntü. Ama reklama geldimi mangalda kül bırakmayan markaların gerçek yüzleri maalesef bu.
21 Haziranda aldığım ve akşam bir adedinden yarım yediğim İHE (İstanbul Halk Ekmek) çavdar ekmeği'nin (bir de utanmadan Gold filan demişler) 23 Haziran akşamki içler acısı durumu.
(Markasını kasten yazdım. Moderatörler silebilirler kural dışıysa, ama bence kalsın ve herkes okusun, görsün.)
Buraya kendi PC'mdem resim ekleyemedim. Ama görmenizi çok isterdim.
Bir metodu var mı bilmiyorum. Neyse. Kısaca tarif edeyim. Dört adet küçük ekmek kimi yeşerdi, kimi beyazlaştı, kimi etrafi beyaz ortası kara olarak bozuluma uğradı.
Sevgiler.
 

blauzahn

Asistan
Katılım
23 Nisan 2008
Mesajlar
220
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Değerli arkadaşlar,
Bunu istemeyerek sizlerle paylaştım. Tatsız bir görüntü. Ama reklama geldimi mangalda kül bırakmayan markaların gerçek yüzleri maalesef bu.
21 Haziranda aldığım ve akşam bir adedinden yarım yediğim İHE (İstanbul Halk Ekmek) çavdar ekmeği'nin (bir de utanmadan Gold filan demişler) 23 Haziran akşamki içler acısı durumu.
(Markasını kasten yazdım. Moderatörler silebilirler kural dışıysa, ama bence kalsın ve herkes okusun, görsün.)
Buraya kendi PC'mdem resim ekleyemedim. Ama görmenizi çok isterdim.
Bir metodu var mı bilmiyorum. Neyse. Kısaca tarif edeyim. Dört adet küçük ekmek kimi yeşerdi, kimi beyazlaştı, kimi etrafi beyaz ortası kara olarak bozuluma uğradı.
Sevgiler.

Hocam şu sıcak günlerde ekmeğin bozulması gayet doğal bir şey. Hatta bozulması sizin için daha iyi içeriğinde katkı maddesinin bulunmadığını gösterir. Kurtlu elma misali...
 

AsDErA

Asistan
Katılım
11 Ocak 2009
Mesajlar
162
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Bence de gayet normal. Ha ekmegim bozulmasin ilk gunki gibi taze kalmasini istiyorsan derin dondurucuya atarsin. Mikrodalga firinda isitir ilk gunki tazeliginde yersin.
 

isveçli

Profesör
Katılım
19 Nisan 2012
Mesajlar
1,673
Reaksiyon puanı
9
Puanları
38
tost ekmeğinden başka birşey yemediğim için birşey diyemiyeceğim onuda derin dondurucuda saklıyorum :)
isveçte ekmek fırını vardıda bizmi alıp yemedik :D
 

Fantoma

Profesör
Katılım
9 Ağustos 2008
Mesajlar
2,506
Reaksiyon puanı
27
Puanları
48
Arkadaşlar,
Bu konuda sizi biraz aydınlatayım.
Önceleri ekmek naylon poşetlerde değil, ekmek kutusunda saklanırdı. Dört veya beş gün geçse bile sadece bayatlardı. Un gibi dağılma, rengarenk mantarlaşma olmazdı. Analarımız kah sıcak suda bekletir, üzerine sıcak şerbet döker, ekmek tatlısı yapar, kah küçük doğrar, kızartıp çorbalara eklerlerdi.
Yani katkısız ekmek sıcak, soğuk farketmez, kolay bozulmaz.
Ayrıca bazı fırıncıların önerdiğini bir arkadaşımız da önermiş, buzdolabında beklet, diyerek.
Zaten katkılı ve içi ne idüğü belirsiz şeylerle dolu ekmeği neden yemek zorundayız?
Buzlukta bekletince içindeki mikrobik ıvır, zıvır yok mu oluyor?
Zaten ben sıcak ve taze ekmek meraklısı değilim. Bilakis hafif bayat ekmek mide suyunu alır. Faydalıdır.
İlaveten şu an Maltepeye taşındım. Bakkaldan aldığım ekmek 4 gün bile kıvamını bozmadan kalıyor.
Bu anlattıklarım Kadıköy civarı fırınlarda üretilen veya markalı naylon poşetteki ekmekler.
Ekmek nimettir.
Her türlü gıda ile zaten oynuyorlar bari nimetle oynamasalar.
 

eSa

Dekan
Katılım
5 Kasım 2011
Mesajlar
9,782
Reaksiyon puanı
352
Puanları
83
Ekmek Nasıl Saklanmalıdır?


  • Birkaç gün içinde tüketilecek ekmeğin buzdolabında saklanması ekmeğin küflenmesini önler. Ekmek dondurucuda çok daha uzun süre saklanabilir. Dondurucudan çıkarıldıktan sonra çözünen ekmekler, dondurulmadan saklanan ekmeklere göre daha yumuşak ve tüketilebilir özelliktedir. Ekmek kilitli buzdolabı poşetlerinde saklanmalıdır.
  • Gün içerisinde tüketilecek ekmeğin taze ve yumuşak kalabilmesi için; kapaklı bir ekmek kutusunda, gıda dolabında poşet içinde, serin, karanlık ve kuru bir ortamda saklanması gerekir.
  • Ekmeğin muhafaza edildiği ortam temiz tutulmalıdır.
  • Sıcak ekmek, soğutulduktan sonra fazla kurumadan poşete konularak saklanmalıdır. Çünkü ekmek sıcak iken poşete konulduğunda nemlenir. Bu da ekmeğin küflenmesine neden olur.
  • Sıcak havalarda küflenmeyi önlemek için ekmeğin buzdolabında saklanması tercih edilebilir. Fakat kullanmadan bir saat kadar önce buzdolabından çıkarılarak oda sıcaklığına getirilmeli ve az da olsa yumuşaması sağlanmalıdır.
  • Ambalajı açılmış ekmeğin tamamı tüketilmemiş ise kalan kısmın ambalajlı olarak saklanmasına özen gösterilmelidir.
  • Gereğinden fazla satın alınması halinde alındığı gün dondurucuda muhafaza edilmelidir.
  • Donmuş ekmeklerin lezzet kaybına uğramaması için 3 ay içinde tüketilmesi gerekir.
  • Ekmeğin muhafaza edildiği poşette buharlaşmadan kaynaklanan su taneciklerinin görülmesi halinde poşet derhal değiştirilmeli ya da ekmek temiz bir kâğıt havluya sarılarak saklanmalıdır.


Kaynak
 

El Padrino

Dekan
Emektar
Katılım
15 Şubat 2007
Mesajlar
6,045
Reaksiyon puanı
70
Puanları
48
Ekmeğin çabuk küflenmesi hayra işarettir.Normal katkısız ekmeğin 2 günde bozulması pek görülür birşey olmasada saklama koşullarından kaynaklanmış olabilir.
 

goodtornado

Profesör
Katılım
6 Temmuz 2012
Mesajlar
1,546
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
Değerli arkadaşlar,
Bunu istemeyerek sizlerle paylaştım. Tatsız bir görüntü. Ama reklama geldimi mangalda kül bırakmayan markaların gerçek yüzleri maalesef bu.
21 Haziranda aldığım ve akşam bir adedinden yarım yediğim İHE (İstanbul Halk Ekmek) çavdar ekmeği'nin (bir de utanmadan Gold filan demişler) 23 Haziran akşamki içler acısı durumu.
(Markasını kasten yazdım. Moderatörler silebilirler kural dışıysa, ama bence kalsın ve herkes okusun, görsün.)
Buraya kendi PC'mdem resim ekleyemedim. Ama görmenizi çok isterdim.
Bir metodu var mı bilmiyorum. Neyse. Kısaca tarif edeyim. Dört adet küçük ekmek kimi yeşerdi, kimi beyazlaştı, kimi etrafi beyaz ortası kara olarak bozuluma uğradı.
Sevgiler.


Ekmegi aldiktan sonra hemen buzdolabina koy. Taze ekmek buzdolabinda uzun sure dayanir. Ayrica dolabin icine iki-uc kesme seker koyarak ekmegin kuflenmesini bozulmasini onleyebilirsin. Her ne kadar dogal urunler cabuk bozulur inanisi yaygin olsa da aslinda bu boyle degil. dogal urunler gerektigi gibi saklanirsa katki maddeli urunler kadar olmasa da dayanir. Bu ekmeklerin icine maya koyuyorlar. Bilmedigimiz baska ne koyuyorlardir??? Kendine ekmek makinesi al, kendi ekmegini kendin yap. En guzeli bu. Ister gold ister se ultra gold olsun, ekmegi yapan, o ekmegi yiyecek kisi degilse yaptigi ise ne kadar onem veriyordur, kim bilir.... Gerekli gereksiz urunleri buzdolabina koymamak gerekir. 5 yildir buzdolabi kullanmiyorum ve gunluk sebze ve meyve tuketiyorum.
 

Fantoma

Profesör
Katılım
9 Ağustos 2008
Mesajlar
2,506
Reaksiyon puanı
27
Puanları
48
Arkadaşlar,
Tüm gıdalar gibi ekmek de buzdolabında özellikle naylon poşette saklanmaz. Naylon içindekileri terletir. Ekmek fazla güneş almayan kuytu bir yerde saklanmalıdır. Poşet yerine bir kese kağıdı veya kutu idealdir.
Bu dsa meşhur resim.
img.php
[/URL][/IMG]
 
Üst