eSATA USB Bellek Olur mu?

Bu konuyu okuyanlar

Berkin Bozdoğan

Profesör
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
OCZ tarafından sunulan yeni bir ürün, kullanıcılar şaşırtmaya aday. Bu yeni bellekler, hem USB'den hem de eSATA'dan bağlanıyorlar. Peki, performansları nasıl?

Performans ürünleriyle tanıdığımız bellek ve depolama ürünleri üreticisi OCZ, yeni bir ürünle çıkageliyor. USB üzerinden bağlanan belleklere oldukça alışkın olsak da OCZ bu alışkanlığımızı değiştirmek konusunda iddialı. Yeni Throttleserisi flash bellekler, 8, 16 ve 32 GB'lık depolama alanlarını size eSATA bağlantısı üzerinden sunuyor. Aynı zamanda küçük bir USB kablosuyla USB'den de bağlayabileceğiniz bu ürünler, eSATA arabirimi sayesinde USB bağlantısına göre çok daha yüksek hızlarda veri aktarımı sağlayabiliyor.
throttle_ocz1229414964.jpg

eSATA Yuvasındaki Performans


OCZ, kendi ürün tanıtımında her eSATA yuvasının enerji barındırmadığını dolayısıyla her anakartta çalışmayabileceğini bildirdiği bu ürünler için size bir de USB kablosu veriyor. Bu şekilde, flash belleğin istediği gücü elde etmiş oluyorsunuz. Ürünün performansı ise etkileyici. Özellikle de 90 MB/s hızındaki okuma performansı dikkat çekici. Yazmada ise 30 MB/s hızlara ulaşılabiliyor. Elbette bu hızlar sadece eSATA bağlantısında geçerli, USB kullanılırken hız daha yavaş olacaktır.

Bilgi için: OCZ
Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net
 
Üst