Ermeniler adilikte sınır tanımıyor: Şehit Talat Paşa'nın kafasını ezen heykel yaptılar

Bu konuyu okuyanlar

Ben Kenobi

Müdavim
Katılım
6 Kasım 2011
Mesajlar
7,336
Reaksiyon puanı
3,155
Puanları
113
1566765692180.png


Ermenistan’ın Şirak vilayetinde, Osmanlı Devletinin son Sadrazamlarından Talat Paşa’yı katleden, Ermeni suikastçi Soğoman Tehliryan’a ait bir heykel dikildi. Heykelin, ayak ucunda ise Talat Paşa’nın kesik başı simgelenerek, büyük bir saygısızlığa imza atıldı.

Heykelin, ayak ucunda tasvir edilen İttihad Terakki hareketinin öncülerinden Mehmet Talat Paşa’nın kesik başı, bilinçli bir şekilde heykele koyulması dikkat çekti. Ermeni suikastçi Tehliryan, bilindiği üzere Talat Paşa’ya Berlin’de suikast düzenlemesinden dolayı Ermenilerden tarafından sözde “milli kahraman” olarak anılıyordu.

TALAT PAŞA SUİKASTİ

Mehmed Talât Paşa, Osmanlı Hürriyet Cemiyeti’nin kurucu lideri ve İttihat ve Terakki’nin kurucularından ve önde gelen liderlerinden olan Osmanlı devlet adamıdır.

Talat Paşa, 1874 yılında Edirne’de dünyaya geldi. Babası Kırcaali’nin Çepelce köyünden Ahmet Vasıf Efendi, annesi de Pomak ve Türk soylu bir aileye mensup Hürmüz Hanım’dır.

Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde adı Enver Paşa ve Cemal Paşa ile sıkça anılan, onlarla beraber siyasi gidişatı belirleyen Talat Paşa, 1.Dünya Savaşı’nın kaybedilmesinden sonra Almanya’ya gitti.

İttihat ve Terakkî erkânının öldürülmesi kararını alan Taşnak Partisi, bu görev için Soğoman Teyliryan adlı bir Ermeni’yi görevlendirdi. Teyliryan, 15 Mart 1921’de Almanya’nın başkenti Berlin’deki Charlottenburg semtinde Talat Paşa’yı tek kurşunla öldürdü.

Ölümünden sonra Berlin’de Türk Mezarlığına gömülen Mehmet Talat Paşa’nın mezarı, 1943 yılında alınan Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye’ye taşınmış ve Abide-i Hürriyet şehitliğine gömülmüştür.

 

Samet UCA

Müdavim
Katılım
3 Ağustos 2012
Mesajlar
3,277
Reaksiyon puanı
2,912
Puanları
113
Yazık devletlerin bu tip hakaretlere basitliklere başvurması hiç iyi değil. Bu durum Ermeni-Türk vatandaşları arasındaki düşmanlığı tetikler. Barışa doğru atılan adımları zedeler. Gerçekten yazık.
 

SONG JOONG KI

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Eylül 2016
Mesajlar
8,217
Reaksiyon puanı
3,025
Puanları
113
Yaş
21
bunu en ağır şekilde eleştirmeliyiz ama kimsenin haberi bile olmayacak muhtemelen
 

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,836
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,258
Puanları
113
Yaş
39
Adolf zamanında boşuna dememiş "kalan her bir ermeni için bana beddua edeceksiniz" diye.. Doğru söylemiş sanırım.
 

Görkeem

Müdavim
Katılım
22 Ağustos 2019
Mesajlar
4,066
Reaksiyon puanı
3,392
Puanları
113
Devletimiz bunları korkutamıyor , Kos koca Türkiye Cumhuriyeti..
 

Smoke On the Water

Profesör
Katılım
8 Temmuz 2017
Mesajlar
4,766
Reaksiyon puanı
3,910
Puanları
113
Açıkçası sevmek sorunda değiller(ki bende sevmem OSM’nin son dönemlerini), kahraman olarak ta görebilirler o adamı ama yapılan saygısızlık ve köpek bile olsa karşındaki sana zarar vermediği sürece saygi duymalısın (ama onların açısından düşünmekte lazım neden bu kadar nefret ediyorlar Türk ırkından eleştirmek yerine direkt, bizlere de aynısı yapsalar bizde Ermenilerden nefret ederdik [Herhalde Birleşik Krallık’ı seven yoktur ama neden bir düşünün], bütün bu olaya sebep olan bizleriz demiyorum çünkü onlar da birsey yapmış ki turkler onlara böyle davranmış yanı onlar bir kere insan gibi davransa bizler onlara bunlari yapmamis olurduk, bizler de daha hoşgörülü davransaydık onlarla belki kol kola olabilirdik)
 

Son mesajlar

Üst