Engelli Araç Satışı Hakkında Bilgilendirme !

Bu konuyu okuyanlar

serdarsolar

Öğrenci
Katılım
2 Ocak 2018
Mesajlar
20
Reaksiyon puanı
2
Puanları
3
Yaş
42
Engelli araç satışı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için : Engelli aracınızı satmak için 5 yılı dolmasını beklemeniz gerekmektedir. 5 yılı dolmadan engelli aracı satmak isteyenler içinse vergi dairesinden ÖTV kapatılması gerekiyor. Konu ile alakalı daha detaylı bilgi için Engelli Araç Satışı & Özürlü Raporlu Aracın Satışı - arabaNakit.com sayfasını incelemenizi öneriririm saygılarımla!
Mesaj otomatik birleştirildi:

Engelli araç satışı nasıl yapılır ?, engelli aracımı satmak istiyorum veya engelli araç alan yerler diye arama yaptığınızda, sizlere engelli araba alım hizmeti yapabilecek firma olmadığını gördük. Engelli araç sahipleri veya vekillerine Nakit alım hizmeti vermeye firma olarak karar verdik. Engelli yakınları veya bizzat kendileri bizlere araçlarını çok rahat bir şekilde artık satabilecekler.
Öncelikle şunu belirtelim her birimizin engelli adayı olduğumuzu çok net farkındayız. Bu yüzden sizlerin hayatını kolaylaştırmak adına bir ”engeli” ortadan kaldırarak sizlere satın almış olduğunuz engelli raporlu veya özürlü raporlu araçlarınızı satın alarak sizlerin engelli araç satışı sürecini hızlandırmayı hedefliyoruz.
Sıfır km araç almak isteyen engelliler için devletimizin desteği sayesinde ÖTV siz araç alma hakkı vardır. Bu haktan faydalanmak için %90 ve üzerinde engeli veya özürü olması gerekmektedir. Bu araçları satın aldıktan sonra 5 yıl boyunca kullandığınız takdirde 5 yılın sonunda ÖTV ödemesi yapmadan satışını yapabiliyorsunuz.
Engelli araç alımı hakkında Ötv ve diğer yasal yükümlülükler, şartlar ve gereklilikler hakkında Resmi kaynak arayanlar için ( Malul ve Engellilerin Araç Alımında ÖTV İstisnası Uygulamasının Şartları ile İstisnadan Yararlanılan Araçların Satışında Vergi Uygulanması. | Gelir İdaresi Başkanlığı ) sayfasına göz atabilir bu konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Peki bu 5 yıl içerisinde acil Nakit paraya ihtiyacınız oldu o zaman nasıl satacaksınız ?
5 yıl içerisinde satmak isterseniz engelliden engelliye veya özürlüden özürlüye aracınızı ötvsini ödemeden satabilirsiniz.
5 Yılı Dolmadan Engelli Araç Satışı Nasıl Yapılır ?
Beş yılı dolmadan engelli aracın satılabilmesi için iki seçenek var önünüzde. İlki aracı yine başka bir engelliye satabilirsiniz yada Ötv kapaması yaparak satışını yapabilirsiniz. İşte bizim devreye girdiğimiz nokta tamda burası. Ötv ödeyebilecek durumda olmayan engelli araç sahiplerine, ötv indirimli aracımı satmak istiyorum dediğinizde, Ötv ödemesini sizin adınıza biz yapıyor aracınızı satın alıyoruz. Ötv kapasından kalan tutarı hemen size takdim ederek bu süreci hızlı ve güvenli şekilde geçirmenizi sağlayarak sizlerin engelli araçlarını satın alarak Nakit ihtiyacınızı karşılıyoruz.
Engelli araç satışı sürecinde sizinle birlikte işlemleri yapıyoruz ve tüm süreci sizin adınıza biz yönetiyoruz. Bir sonraki engelli araç satmak yada almak istediğinizde bu süreç hakkında bilgi sahibi olmanızı hedefliyoruz. Engelli araç satış süreci konusunda Türkiye’deki en tecrübeli firmadan hizmet alacağınızdan emin olabilirsiniz.
Engelli araç alımı hizmetimizle yine bir ilke imza atmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Türkiye’de 2.el araç sektörüne ilk getiren arabanakit.com engelli araç alım hizmeti ilede yine fark yaratmaya devam ediyor.
 
Üst